Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Automutilarea preventivă

S-a descoperit electricitatea şi s-a inventat becul şi scaunul electric; s-a descoperit radioactivitatea şi s-au inventat aparatele de citit corpul uman pe dinlăuntru şi bomba atomică; s-au descoperit coloranţii sintetici pentru atâtea lucruri de vopsit dar şi coloranţii pentru bucate şi băuturi; s-au descoperit genele şi se fac corecţii genetice pe făt, în fazele intrauterine, şi se modifică plante, animale, oameni etc.

Atâtea şi atâtea minunate decoperiri şi invenţii generatoare de vise frumoase şi de …coşmaruri…De la o vreme coşmarurile au luat un avans serios faţă de vise şi au şanse mari să câştige cursa.

Cât entuziasm la descoperirea genelor, la descifrarea hărţii genomului uman! Depozitare a informaţiei care structurează şi pe baza căreia se dezvoltă trupul de carne , de sânge şi de oase, manipularea genelor sugera perspectiva nu prea îndepărtată a obţinerii unui ideal de frumuseţe umană. Dar…

Genele sunt şi capricioase, mutante, egoiste, sinucigaşe, ucigaşe…Poartă nu numai informaţie sănătoasă, ci şi informaţie stricată, ca urmare a unor apucături nesănătoase ale ascendenţilor, informaţie care se află la originea unor boli. Cea mai teribilă boală este cancerul, sub diferite forme.

Oamenii de ştiinţă, cercetând istoria ascendenţilor, făcând trasabilitatea genetică, pot descoperi anomalii genetice, care sunt susceptibile să genereze boli. Există, oare, vreun om care să aibă o ascendenţă genetică perfect sănătoasă?

Mai aflăm că genele sunt specializate nu numai pe boli ci şi pe organe!

Spre exemplu, mutaţii ale genelor BRCA1 şi BRCA2 stau la originea a 3-5% din cazurile de cancer mamar moştenit. Dacă , în urma investigaţiilor, se ajunge la concluzia că o femeie ar putea face cancer la sân , soluţia cea mai la îndemână este eliminarea … sânilor, aşa cum a făcut actriţa Angelina Jolie. În SUA, Canada, Marea Britanie etc. sute de mii de femei, fie că au avut, fie că n-au avut cancer la sân, recurg la eliminarea sânilor. (http://www.dailymail.co.uk/health/article-3489094/Thousands-breast-cancer-patients-healthy-breast-removed-going-surgery-unnecessarily.html )

Mergând pe logica genelor specializate pe organe, probabil şi cancerele de prostată, de plămâni, de sânge, de rinichi, de oase, de creier, de inimă, de ficat etc.etc. sunt generate de anumite gene. Eliminarea organelor vizate, adică automutilarea, şi înlocuirea lor cu proteze, ar fi o acţiune de … medicină preventivă! În loc de sânge natural se va utiliza sânge sintetic. Mai problematică este înlocuirea creierului. Dar se anunţă că, în curând, va avea loc primul şi mult aşteptatul transplant de cap!

Aceiaşi oameni de ştiinţă care au scotocit prin gene, nici nu pun mâna în foc că, astfel reutilat, pacintul nu va mai avea cancer, sau că va trăi mai mult, nici nu garantează că fără operaţie ar fi făcut cu certitudine cancer. Un singur lucru este cert: cultivarea incertitudinii, motiv serios de teamă, de angoasă, de gânduri negre, de autosugestie bolnăvicioasă care poate declanşa chiar şi un cancer!

Chirurgii îşi fac treaba, companiile farmaceutice prosperă, producătorii de proteze au de lucru, pacienţii recondiţionaţi sunt ( deocamdată) liniştiţi şi toată lumea este mulţumită.

Istoria lumii are ca punct de pornire omul kalokaghatos ( bun şi frumos, la trup, la minte, la suflet), fără vreo meteahnă, aşa cum l-a zidit Dumnezeu, şi se termină cu kakós ánthropos (omul urât) aşa cum a “evoluat” autonom, fără Dumnezeu.







Nicusor Gliga    7/22/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian