Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Artele noi întâlnesc traditiile vechi la Festivalul ICon Arts Transilvania

Unul dintre cele mai longevive evenimente dedicate artelor contemporane din România, ICon Arts, a ajuns anul acesta la editia cu numărul XV. Peste 150 de artisti din întreaga lume se întâlnesc aici an de an, dezvoltând un laborator de creație unic în peisajul international.

Muzicieni, coregrafi, dansatori, actori, artisti multimedia îsi unesc experientele profesionale si calitățile umane pentru căutarea de noi limbaje artisice, fie că vin la ICon Arts să predea, să învețe, să performeze sau pentru toate acestea la un loc.

Festivalul ICon Arts (International Contemporary Arts), editia 2017, se va desfășura în perioada 22 – 29 iulie în satele cu biserici fortificate din Sudul Transilvaniei: Alma Vii, Richiș, Biertan, Mălâncrav, dar și la Filarmonica din Sibiu, oferind un program care îmbină artele noi cu tradițiile vechi.

Evenimentul cuprinde în timpul zilei Academia ICon Arts, dedicată artiștilor profesioniști, găzduind masterclass-uri pentru diferite ramuri ale artei contemporane. Iar, la ceas de seară, ICon Arts devine Festivalul în cadrul căruia vor fi prezentate artele noi, recent ieșite din laboratorul de creație, și, nu oricum, ci în ambientul natural al colinelor Transilvaniei, al cetăților și conacelor vechi, altături de tradiții și gastronomii locale. Toate acestea sunt reunite sub un nou concept cu numele de „Sezătoarea postmodernă”.


Cine-concert la cetatea Alma Vii

Primul eveniment se va desfășura sâmbătă, 22 iulie, la Alma Vii, localitate ce datează din secolul XIII. Evenimentul va avea loc în incinta bisericii fortificate și va cuprinde de la ora 16:00 la 19:00 un program dedicat meșteșugurilor și gastronomiei locale, la Centrul de Interpretare a Culturii Tradiționale Alma Vii. Ziua se încheie printr-o proiecție-eveniment: Cine-concert – difuzarea filmului Träume non Träume – Hans Richter, cu muzica live a grupului CelloFun. Radu Rădescu este autorul conceptului, iar invitată va fi Irina Margareta Nistor – „The Voice”.

Programul complet ICon Arts Transilvania poate fi consultat pe site-ul www.iconarts.ro. Intrarea va fi liberă la toate evenimentele Festivalului, recomandată fiind rezervarea în prealabil a locurilor la adresa reservations@iconarts.ro

Concertele răsună la fel de bine atât pe scena Filarmonicii din Sibiu cât și în interiorul cetăților vechi de secole

Ediția cu numărul XV promite numeroase experiențe culturale pentru publicul care va avea prilejul să asculte lucrări prezentate în primă audiție absolută, să participe la proiecții de film și să ia parte la spectacolul tradițiilor păstrate din generație în generație.

Începând cu acest an, Academia și Festivalul ICon Arts adaugă numelui lor spațiul de basm al Transilvaniei, oferind artiștilor și publicului prezent la evenimente inspirația unor locuri neatinse de secole. Ascunse după dealuri spectaculoase și păduri dese, satele cu biserici fortificate din Transilvania conservă astăzi valori de patrimoniu universal, unde apartenența la comunitate rămâne în continuare la baza vieții de zi cu zi.

„Prin ICon Arts Transilvania dorim să abordăm arta contemporană ca expresie a îmbinării tradiției cu avangarda și a meșteșugurilor vechi cu tehnologiile noi. Vom apropia comunități diferite (artiști, vizitatori și localnici) și le vom provoca să interacționeze, să exploreze o cultură nouă și să se bucure de ceea ce poate oferi fiecare.

Am ales pentru aceasta câteva sate din comunele reînsuflețite ale Transilvaniei, una dintre cele mai autentice zone din Europa, unde vom organiza, pe tot parcursul Academiei și Festivalului, evenimente speciale, coordonate în parteneriat cu Mihai Eminescu Trust, Experience Transylvania și Colinele Transilvaniei,” a declarat Sebastian Gheorghiu, directorul de proiect.

Fenomenul ICon Arts. Două școli de vară, ambele cu participare internațională

De-a lungul anilor, la ICon Arts au participat în calitate de profesori maeștri de renume internațional de la Beijing Conservatory, Harvard University, Boston University, Royal Academy of Music and Royal College of Music in London, Univeristy of Birmingham, Oklahoma University, Metropolitan Opera New York și de la alte instituții de vârf, alături de profesori ai Univeristății Naționale de Muzică din București.

Mediul prielnic din cadrul cursurilor ICon Arts a oferit ocazia mai multor tineri artiști de a-și găsi aici colegi cu care să formeze noi ansambluri camerale care activează și în prezent pe marile scene de concert din România și alături de care participă la concerte și concursuri în străinătate.

ICon Arts s-a transformat, în timp, într-un fenomen complex de artă contemporană independentă, recunoscut în plan internațional. Festivalul este împărțit în două mari categorii, performance (Festivalul propriu-zis) și cursurile Academiei - o școală de vară care se adresează artiștilor de mâine și se desfășoară, anual, atât în România, câ și în Italia.Principalele arii artistice ale Academiei pe anul 2017 sunt: muzica (vioară, percuție, chitară, flaut, ansambluri jazz, rezidența creativă a compozitorilor) și secțiunile de actorie, fotografie, performance și dans contemporan. Cea de-a XV-a ediție a Academiei ICon Arts se desfășoară între 19-30 iulie, în Sudul Transilvaniei, iar între 31 iulie - 7 august va avea loc ediția a V-a ICon Arts Roma, la Accademia di Romania, Italia.

Mulți dintre cei care au studiat la ICon Arts au dobândit astăzi o reputație internațională, concertând alături de mari orchestre ale lumii. Și, după multe ediții, aceștia se se întorc aici în calitate de profesori, schimbând generații.


Un tărâm al legendelor pregătește azi legende noi ale artelor contemporane.
Mihai Eminescu Trust promovează turismul responsabil în Transilvania

Celei de-a XV-a ediții a Festivalului de Muzică Contemporană ICon Arts i se alătură și fundația „Mihai Eminescu Trust”, care de peste 20 de ani depune eforturi pentru conservarea și revalorificarea patrimoniului istoric și natural din vechile sate cu biserici fortificate din Sudul Tansilvaniei.

„Ne-am implicat foarte mult în încurajarea comunităților locale de a-și continua tradițiile, de a-și asuma cu și mai mare credință valorile moștenite din generație în generație Prin implicarea comunităților și a autorităților locale, sate precum Viscri, Biertan, Richiș, Alma Vii, Mălâncrav dovedesc astăzi continuitate, recăpătându-și identitatea. Ne bucură foarte mult parteneriatul cu ICon Arts Transilvania fiindcă avem prilejul să construim pe mai departe istoria, găzduind artiști din toată lumea care își vor lega inspirația de povestea acestor locuri de basm.

Promovăm turismul responsabil, prin grupuri restrânse de vizitatori, conservând ambientul natural oferit de aceste adevărate comori rustice. De aceea, este foarte important ca vizitatorii să-și rezerve locurile din timp pe durata Festivalului. Seara, v-am pregătit un program cultural inedit, care cuprinde numeroase spectacole de arte și meșteșuguri, dansuri tradiționale, gastronomie locală, toate reunite sub titlul de „Șezătoarea postmodernă”. Vă așteptăm cu mult drag!”, a declarat Cristian Radu, Communication Manager Fundația Mihai Eminescu Trust.

Cei care vor să participe la evenimentele din cadrul Festivalului ICon Arts sunt rugați să facă rezervări din timp la adresa reservations@iconarts.roICon Arts Transilvania este un eveniment organizat de către Exces Music și UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect care beneficiază de co-finanțarea AFCN, Consiliul Judetean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu. În sprijinul valorilor promovate de ICon Arts s-au alăturat: Jeep prin AutoItalia România – mașina oficială a Festivalului pentru al doilea an consecutiv, iar susținerea prin instrumente muzicale de cea mai înaltă calitate este oferită de Kawai Europa și Adams. Reputata companie japoneză producătoare de piane, Kawai, împlinește anul acesta 90 de ani de la fondare. Alături de Festival este și producătorul de vinuri organice Senator Wines, apreciate îndeosebi în plan internațional.

Toate evenimentele Festivalului vor fi disponibile și în aplicația interactivă Urby.

Pareneri: Mihai Eminescu Trust, Colinele Transilvaniei, Festivalul de film și istorii Râșnov, The Contemporary Music Centre Ireland, Korvat Auki, Filarmonica de Stat din Sibiu, Casa de cultură a Municipiului Sibiu, Hotel Continental Forum

Parteneri media: EnjoyTV.ro, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Capital Cultural, Magic FM, Ora de Sibiu, Tribuna, Zile și Nopți.

ICon Arts Transivania, un eveniment organizat de UCIMR

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.
Irin Macedonscki    7/22/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian