Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


După 150 de ani, Canada continuă o cronică istorică de succes

Canada sărbătoreşte un secol şi jumătate de la fondarea ca stat în 1867. Istoria acesei ţări este însă mult mai amplă şi coboară secole în timp înainte de formarea Confederaţiei, primul nucleu statal unitar modern. Stipulând naşterea « unui dominion sub un singur cârmuitor », documentul constituţional politic numit Actul Britanic de Nord, în 1867, aducea în acelaşi forum patru dintre provinciile actuale ale federaţiei canadiene (Ontario, Quebec, Noua Scoţie, Noul Brunswick). Abia în 1999, prin integrarea ultimei provincii Nunavut, Canada este federaţia unitară de azi.

Cronolgia şi sărbătorirea evenimentului « Canada 150 » stârneşte dezbateri pasionale în diverse medii. Pe de o parte, populaţiile aborigene acuză faptul că ideea în sine nu onorează identitatea primelor naţiuni în Canada, adică pe aborigeni. Pe de altă parte, voci din academia universitară acuză evenimentul ca fiind colonialist şi preocupat exclusiv de istoria scrisă doar de noii veniţi, englezi şi fancezi.

Sigur, dezbaterea este profund ideologică şi probabil va continua mult după sărbătorirea din acest an. Dincolo de controverse însă, ceea ce este remarcabil în istoria acestui eveniment, şi în perfectă legimitate, ţine de « brandul » de ţară al Canadei. Care este secretul acestei ţări? Pentru numeroase valuri de noi veniţi, Canada este un pământ al făgăduinţei – adesea , stabilitatea politică, cadrul democratic, diversitatea şi oportunităţile profesionale sunt argumente solide pentru cei dornici să emigreze. Canada este o ţară cu o politică de imigraţie activă şi atractivă. Canada continuă să fie în topul preferinţelor pentru emigrare în lume (după ţările Scandinave) şi o oază de pace binecuvântată pentru refugiaţi cu peste 35,000 sosiţi din Siria în ultimii doi ani. Prin acest rol, Canada este o voce respectată în lume şi devine un lider global. În conformitate cu Reputation Institute, Canada este pe locul trei în lume după Australia şi Elveţia în ceea ce priveşte locul pe care îl ocupă în opinia publică mondială.

În fine, piesa de rezistenţă a succesului canadian este dată de multiculturalism. Acesta este emblematic pentru Canada ca element de diferenţiere între democraţia canadiană şi alte democraţii liberale. Beneficiile acestui sistem sunt ample la nivel social, economic, şi politic dar mai ales pentru crearea unui climat favorabil pentru noii veniţi pe pământ canadian. Sunt peste 150 de factori interesanţi despre Canada (www.cbc.ca/2017/facts) care arată de ce este unică şi excepţională ca ţară care a primit statutul de « cea mai bună ţară din lume» de câteva ori şi care consideră să fie privită cu speranţă de către cei care vor să emigreze.

La mulţi ani Canada!







L. Mureseanu    6/12/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian