Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Dileme -What Canada did for me

Oameni buni, v-aţi oprit cândva din iureşul vieţii canadiene, din muncă, de la creşterea copiilor şi din tot restul cotidianului şi aţi stat pentru o clipă îngânduraţi: ce a făcut pentru mine Canada? Cum s-a transformat şi cum a evoluat viaţa mea după ce am ajuns în ţara asta primitoare? Ei bine, eu am făcut asta şi nu o dată. Şi, cu siguranţă, nu sunt singurul.

Venind din ţara care orbeşte cobora în vârtejul distrugerii, familia mea a fost găzduită în mod provizoriu foarte decent, m-a înrolat pe mine şi soţia mea într-o clasă de limba engleză, gratuit, iar străduinţa noastră a dat roade. Am găsit repede de lucru şi îmi amintesc că eram posesorul unei recomandaţii de a fi lucrat ca un fel de contabil la un birou de afaceri financiare. Patronul firmei, în Lakeshore West, a privit hârtia mea, a zâmbit şi mi-a înapoiat-o fără să citească tot conținutul. "Vino luni la lucru", mi-a spus. Soţia mea a găsit şi ea, aşa cum se întâmplă când cauţi cu dorinţa de a găsi.

Viaţa noastră aici ne-a ajutat să plătim un depozit pentru cumpărarea unei case, am muncit plătind ratele şi i-am îndemnat pe cei doi copii să termine şcoala şi să între la o facultate. Nu am cerut ajutorul guvernului şi nimeni nu ne-a dat nimic. De un singur lucru am profitat: de viaţa canadiană, care te îmbie să progresezi şi să ajungi să te înrolezi în atmosfera frunzei de arţar cu prieteni sinceri şi cu orizonturi promiţătoare.

Nu încerc şi nici nu vreau să închei un bilanţ încă, dar suntem mulţumiţi cu copiii noştri, care au ajuns la un nivel demn de lăudat. Au şi ei copiii lor şi nu o dată mi-au spus că încearcă să transfere progeniturilor lor dragostea şi grija pe care le-au primit de la părinţii lor.

Ce ne-a dat Canada? Locuim în casa noastră și, după 48 de ani de purtători ai cetăţeniei canadiene, putem spune că am reuşit să facem aproape ocolul globului vizitând alte meleaguri şi nu o dată discutăm în familie de norocul nostru cu viaţa în Canada.

S-ar putea crede că situaţia economică este tot ce am realizat. Nu! Este aerul liber şi atmosfera zilnică de care ne bucurăm. Suntem liberi într-o ţară care ne dă toate posibilităţile şi doar efortul nostru este necesar. La instituţia financiară de care depind, directorul este originar din România. "Ca un Phoenix, m-am renăscut din ashes", spune el.

Asta nu înseamnă că am uitat sau am pierdut nostalgia după ţara de baştină, România, în care care m-am născut eu, moşii sau strămoşi mei. Acolo am fost educat, am încropit primii paşi de familist şi copiii mei vorbesc perfect româneşte. Nimeni nu m-a dat afară de acolo, am plecat pentru că viaţa te cheamă şi am căutat noi orizonturi. Dar Canada este pentru noi ţară care ne-a adăpostit şi în care copiii şi nepoţii mei au primit educaţia şi s-au dezvoltat.

La sărbătoarea a celor 63 de ani de căsătorie, anul acesta, am să ridic un pahar şi am să mulţumesc acestei ţări pentru ceea ce a făcut pentru noi. Happy birthday Canada! "God keep this land/ Glorious and free/ O, Canada, we stand on guard for thee..."

Ce a făcut Canada pentru mine? Citiţi mai sus!








Harry Beer    6/12/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian