Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Documentarul „Tărâmul dintre ape” la Cronograf, Chisinău

Documentarul Video „Tărâmul dintre ape” a fost proiectat, luni, 29 mai, în a cincea zi a FESTIVALULUI INTERNATIONAL DE FILM DOCUMENTAR CRONOGRAF, la Chisinău.

„Tărâmul dintre ape” vorbeste despre Delta Dunării, prin intermediul povestilor de viată ale unor localnici, fie ei lipoveni, ucraineni sau greci, pentru care fâsia aceasta de pământ este unicul loc numit „acasă”. Cu ajutorul filmărilor aeriene şi al filmărilor subacvatice, echipa AGERPRES Video a încercat să ilustreze cât mai bine realitatea acestui loc, prezentat nu doar într-un mod turistic.
La eveniment a fost prezentă întreaga echipă care a lucrat la „Tărâmul dintre ape”: Marilena Gheorghiță, Sergiu Olteanu si Andrei Cârlan. Astfel, la finalul difuzării materialului, în cadrul sesiunii de Q&A, realizatorul Marilena Gheorghiță a precizat faptul că ideea documentarului a pornit din curiozitatea si provocarea de a descoperi acest tărâm deosebit, fără a interveni si fără a modifica realitatea. Mai mult, aceasta a adăugat: „Am descoperit părți gri, cu foarte multă suferință, durere, singurătate. Dar, în locul acela, dincolo de singurătatea aceasta, există speran
ta, pe care am văzut-o. Există bucuria unei clipe pe care o trăiești simplu, pentru că noi am uitat să apreciem ceea ce înseamnă simplu și căutăm de fiecare dată complexitatea”.
Totodată, Marilena Gheorghiță a subliniat și faptul că popoarele din Deltă, cu tradițiile și obiceiurile lor, alcătuiesc practic „o mică Europă”, cu oameni care și-au pus amprenta asupra acestui loc unic.
Documentarul „Tărâmul dintre ape” poate fi urmărit online, la linkul: https://goo.gl/bKZ0V0.
Tot în cadrul CRONOGRAF, Agentia Natională de Presă a prezentat si documentarul „Descoperă România cu Peter Hurley”, povestea irlandezului îndrăgostit de români si de România.

Despre AGERPRES
Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

Despre FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FILM CRONOGRAF

Festivalul CRONOGRAF este la ora actuală unicul festival international de film documentar din Republica Moldova. El este organizat anual la Chişinău, începând cu 2001. Acest eveniment a apărut la iniţiativa unui grup de tineri cineaşti moldoveni, organizaţi în cadrul OWH Studio, care şi-au propus să animeze viaţa culturală din Republica Moldova şi să aducă mai aproape de publicul autohton documentare de ultimă oră din întreaga lume.

Mitel Popa    5/29/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian