Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


O violoncelistă engleză si o pianistă americană se întâlnesc la Bucuretti în Stagiunea de marti seara

Violoncelista engleză Josephine Knight se numără printre cei mai buni instrumentisti ai generatiei sale. Este cunoscută si apreciată ca solistă, partener de muzică de cameră si profesor. A colaborat cu dirijori de marcă precum Vasily Petrenko, Christian Zacharias, Richard Hickox si Jac van Steen. În 2005 si-a făcut debutul în BBC Proms cu un concert la Royal Albert Hall din Londra. A înregistrat pentru casele de discuri EMI Classics, Deutsche Grammophon, Chandos si Blackbox/ASV.

În anul 2000 pianista Angela Drăghicescu a debutat în cardul fundatiei ACUMM iar în 2001 a obtinut o bursă de studii din partea Guvernului American pentru cursurile de pian ale Universitătii de Muzică din Louisiana, la clasa marelui pianist Michael Gurt unde si-a obtinut diploma de absolvire si de masterat. În 2012 a obţinut titlul de Doctor în Muzică al Universtătii de Muzică din Texas la Austin, specialitatea acompaniament si muzică de cameră, la clasa profesoarei Anne Epperson, pianista marelui violinist Jascha Heifetz.
Cele două muziciene se întâlnesc la București pentru un concert de muzică de cameră în cadrul Stagiunii de marți seara.
Stagiunea de marți seara

Marti, 23 mai 2017, 19:00 - 21:00, Sala mică
Josephine Knight - violoncel
Angela Drăghicescu - pian
Program:
• Robert Schumann
Adagio şi Allegro, op. 70
• Johannes Brahms
Sonata nr. 1 pentru pian şi violoncel, în mi minor, op. 38
• George Enescu
Sonata pentru violoncel şi pian în fa major, op. postum
• Mendelssohn
Sonata in Re major, nr 2 Op. 58, pentru violoncel si pian
Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro
Josephine Knight a studiat la Yale University si la prestigioasa Juilliard School din New York cu prof. Aldo Parisot și la Royal Academy of Music cu David Strange. Apoi, violoncelista a câstigat o bursă de studiu cu Mischa Maisky la Accademia Musicale Chigiana, Siena, Italy. În calitate de solistă sau de interpret de muzică de cameră, a colaborat cu mari muzicieni, printre ei Daniel Hope, Maxim Vengerov, Lisa Batiashvili, Wu Han, Menahem Pressler, Melvyn Tan, Michael Tree, membru al legendarului cvartet Guarneri, cu cvartetele Emerson și Takác. În perioada în care a făcut parte din trioul Pizzaro, a susținut numeroase recitaluri la Wigmore Hall, Aldeburgh (unde formația a făcut parte din proiectul Artists in Residence), în cadrul festivalurilor internaționale de muzică de cameră Petworth, Newbury și Stavanger, la Casa da Música in Porto și la Tonhalle in Düsseldorf.
Josephine Knight cântă pe un instrument Johannes Guidantus (1728) oferit de Florian Leonhart, căruia îi este profund recunoscătoare.

Născută la 18 aprilie 1981, în Bucureşti, Angela Drăghicescu si-a început studiile de pian la vârsta de 4 ani cu Marietta Leonte continuând Liceul de Artă “George Enescu” din Bucureşti pe care l-a absolvit în 1999. Printre profesorii cu care a lucrat s-au numărat Ada Ulubeanu, Josette Hirsu si Cristina Georgescu. Manifestând o preferinţă deosebită pentru domeniul acompaniamentului si al muzicii de cameră, îi acordă acestuia un loc privilegiat în preocupările sale. Pe 9 iulie 2016 a debutat la Carnegie Hall (Weill Recital Hall) promovând muzica compozitorului contemporan William Bolcom, câstigător al premiului Pulitzer si a nouă premii Grammy, si se va reîntoarce pe marea scenă interpretând muzica compozitorlui Dan Dediu pe 3 Martie 2017. Impreună cu violonistul Virgil Boutellis-Taft, Angela Draghicescu a infitaiat în 2016 proiectul Romanian Music through Centuries, care îsi propune să facă cunoscute muzica si cultura românească, printr-o serie de recitaluri sustinute de Institutul Cultural Român in capitalele Europene – Paris, New York, Bruxelles, Budapesta, Praga si Londra. În afara scenelor din România, în ultimii ani pianista a sustinut recitaluri si concerte la Benaroya Hall (Seattle, SUA), Rufolfinium (Praga), Palatul Behague si ICR Paris (Paris), ICR (Londra), Mahidon Auditorium (Bangkok, Tailanda) si Harpa (Reykjavik, Islanda).
A colaborat cu personalităti ale lumii muzicale internationale în recitaluri si masterclass-uri. Printre colaborările de exceptie se numară recitaluri cu Frank Huang (concert maestrul de la New York Philharmonic), violoncelistul David Requiro, trompetistul David Bond (Metropolitan Opera Orchestra) cornistul Jeff Nelsen (Canadian Brass),violonistii Remus Azoitei, Charles Sewart, Virgil Boutellis-Taft si Sandy Yamamoto (cvartetul Miro). Ca acompaniatoare a fost invitată să colaboreze la masterclass-urile lui Paul Edmund-Davies, Emanuel Pahud, Renee Fleming, Warren Jones, Menahem Pressler, Jean Barr, trombonistul Joseph Alessi (New York Philharmonic) si altii.
Din anul 2012 Angela Drăghicescu este lector univesitar în acompaniament si muzică de cameră la Universitatea Puget Sound din Seattle, Washington.

Biroul de presă
www.fge.org.ro
info@fge.org.ro






info@fge.org.ro    5/21/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian