Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme de emigratie : Permis de lucru

Î: Sunt în Canada de doi ani cu statut de lucrător. Anul trecut am aplicat pentru rezidentă permanentă printr-un program provincial. După aproximativ sapte luni am primit aprobarea, de la provincie, pentru a putea aplica pentru rezidentă permanentă sub acest program. In luna februarie am aplicat pentru rezidentă permanentă, faza a doua, trimitând toate documentele cerute la guvernul federal. Însă problema mea este faptul că actualul permis de lucru îmi expiră în luna iulie. După cât am văzut pe internet, nu cred ca aplicatia mea pentru rezidentă să fie aprobată înaintea expirării permisului meu de lucru. Nu stiu ce să fac. Trebuie să cer companiei care mă angajează să înceapă din nou procedura de Labour Market Impact Assessment (LMIA), sau pot obtine permisul de lucru altfel? Vă rog sa-mi spuneti care ar fi calea de urmat în cazul meu.

R: Nu sunteti singurul în această situatie. Sunt foarte multi aceia care vin în Canada cu permis de lucru, obtinut pe baza unei LMIA, după care, nu mai stiu ce să facă în momentul când permisul obtinut expiră. Calea de urmat depinde de situatia fiecăruia la data respectivă, înainte de data când permisul de lucru expiră. În cazul dvs., ati aplicat si ati fost aprobat pentru programul de rezidentă prin provincia unde lucrati. Deci, provincia a emis un certificat de nominare a dvs. pentru rezidentă. Acest lucru este foarte important si vă usurează calea de parcurs. Trebuie să cititi cu atentie ce scrie pe documentul care reprezintă aprobarea emisă de provincie, în mod specific la termenii ceruti pentru compania care vă angajează (employer restrictions). Dacă nu sunt restrictii si puteti lucra oriunde, atunci nu veti avea probleme să obtineti un permis de lucru deschis. Puteti beneficia astfel de un permis de lucru care să fie valabil un an, timp în care dvs. puteti lucra oriunde, până vi se aprobă aplicatia pentru rezidentă permanentă. Dacă sunt restrictii pe certificatul de nominare emis de provincie, precum trebuie să lucrati doar într-un anumit loc (cu o anumită companie), atunci vă trebuie dovezi că v-ati conformat cu aceste restrictii, incluzând o copie după nominalizare, scrisoare de la companie, etc. Deci, amănunte nu vă pot da pentru că fiecare caz este tratat conform specificului său.

Î: Am aplicat pentru rezidentă permanentă sub programul de Federal Skilled Worker / Express Entry. Am primit invitatia să trimit aplicatia completă si m-am conformat imediat. Problema pe care o am este că rezultatele medicale indică faptul că sunt HIV pozitiv. Credeti că acest lucru mă va împiedica să primesc aprobarea pentru rezidentă permanentă?

R: Răspunsul la întrebarea dvs. nu poate fi un da sau nu absolut. Ceea ce vă pot spune este că veti primi cu sigurantă o scrisoare prin care departamentul îsi va exprima părerea că probabil sunteti un risk, în sensul că sistemul medical va trebui să suporte medicatia dvs., ceea ce va constitui un ”excessiv demand”. Purtătorii virusului nu sunt considerati ca fiind o amenintare pentru public în general, dar medicatia este de multe ori foarte costisitoare. Fiecare provincie are o anumită limită pe an, în ceea ce priveste costul asigurării medicale corespunzătoare. În prezent, în majoritatea provinciilor, această limită este undeva peste $ 6000/persoană. In urma scrisorii (fairness letter) pe care o veti primi, vă sfătuiesc să angajati ajutorul unui specialist în admisibilitate medicală. Răspunsul la scrisoare este foarte complex, el trebuie să includă situatia dvs. concretă, analizele la zi, după care trebuie să se facă o comparatie cu situatia medicală în provincia de destinatie. Este important de stiut care sunt tratamentele/medicamentele subventionate de provincie si care nu. După cum stiti, nu se poate afirma că vă luati angajamentul să plătiti medicamentele singur, din buzunar, dacă ele sunt subventionate de guvernul provincial, pentru că nimeni nu are optiunea de-a iesi din program (”opt out”). Faptul că dispuneti de o anumită sumă de bani care vă permite să puteti cumpăra singur medicamentele poate juca un rol în răspuns doar dacă medicamentele nu sunt subventionate Deci, nu există o retetă referitor la cazurile medicale, fiecare caz fiind tratat separat, bazat pe situatia concretă, proprie.

Si un anunt de ultimă oră: începând cu 6 iunie 2017 se vor acorda mai multe puncte, prin procedura Express Entry, celor care au frati sau surori în Canada si la fel celor care vorbesc foarte bine franceza si engleza. De asemenea, până acum înregistrarea în pool-ul de Express Entry se făcea numai după înregistrarea obligatorie pe website-ul Job Bank în Canada. După 6 iunie, această înregistrare nu va mai fi obligatorie, va fi voluntară, aplicantul fiind înscris pentru Express Entry după terminarea profilului pe website-ul lor. Companiile interesate în recrutare vor continua să aibă acces la baza de date de pe Job Bank.

Mihaela Boeriu este consultant de imigratie si practică în acest domeniu din 1993. Puteti trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela.boeriu@gmail.com.





Mihaela Boeriu    4/26/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian