Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Securi de epocă

Profeti de ultima ora dau ca certa izbucnirea unui al treilea razboi mondial. Nici nu-i asa de greu sa fii profet cand irationalitatea castiga teren…

Administratia americana a aruncat vreo cincizeci de bombe asupra unui aeroport militar sirian, adica peste sirienii care au folosit arme chimice. Mai putin de jumatate si-au atins tinta. Restul s-or fi dus la sirienii care n-au folosit arme chimice.

Analistii de toate calibrele au intors evenimentul pe toate fetele pentru a descoperi adevaratele intentii secunde, mascate de intentia prima: aceea de a pedepsi pe ucigasii cu arme chimice! Puteau folosi arme fara chimicale, arme care produc acelasi suferinte, raniti si morti.

Opiniile sunt pro si contra. Unii apreciaza actiunea americana ca fiind un semnal clar dat lui Bashar al Assad, Vladimir Putin si aliatilor, care se vor speria si vor sta cuminti. Si un semnal de departe lui Kim Jong-un.

Cei care sunt contra, spun ca asemenea demonstratii de forta nu fac decat sa agite si mai mult spiritele, sa incurajeze ripostele belicoase. Vladimir al Rusiei a interupt legatura directa cu SUA, legatura ce asigura evitarea unor ciocniri directe; Boris al Marii Britanii cere G7 noi sanctiuni impotriva Rusiei si Siriei; Kim al Coreei de Nord si-a intarit convingerea ca e bine sa aiba arme nucleare...Chiar daca Donald Trump a tratat-o cum a tratat-o, Angela a Germaniei declara ca loviturile asupra bazei aeriene siriene sunt de inteles , avand in vedere suferintele poporului sirian…Toti bombardeaza Siria pentru a curma suferintele poporului sirian…

In funtie de interese si de ratiuni de stat, implicarea in agitatia razboinica este motivata prin: apararea civiliatiei, a drepturilor omului, a independentei, a autodeterminarii, a democratiei, a salvarii planetei, a mediului inconjurator etc. si chiar a pacii!

Adevarata motivatie, despre care nu se spune si nu se scrie nimic, este , de fapt, o lucrare de mentenanta a securilor razboiului. Precum masinile de epoca, scoase din garaje pentru curse de parada, si securile trebuie dezgropate periodic, sterse, reascutite si folosite in situatii reale.

Securile razboiului nu sunt de ieri, de alaltaieri, ci de pe vremea lui Tubal-Cain, mester in prelucrarea metalelor si fauritor de arme. Prin urmare sunt securi de…epoca, foarte pretioase. Ele sunt dezgropate periodic de conducatorii de popoare, si mari si mici, pentru revizie tehnica si verificarea funtionarii. Sunt apoi reingropate de cei ramasi vii, ca o garantie a armistitiului pana la urmatoarea inspectie tehnica periodica. Dar daca nu mai e nimeni viu?

Securile vor ramane neingropate, ca si mortii , si vor fi mancate de actiunea coroziva a unei atmosfere tot mai poluate. Acesta este marele risc al unui nou razboi mondial!

Salvati securile razboiului ingropandu-le mai adanc!


Somerville, MA, 11 aprilie 2017
Sf. si Marea Marti; †) Sf. Ier. Calinic de la Cernica, ep. Ramnicului; Sf. Sfinţit Mc. Antipa, episcopul Pergamului; Sf. Cuv. Trifina (Denia Sf. si Marii Miercuri) (Numai seara, pâine şi apă)

Nicusor Gliga     4/11/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian