Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Pace sufleteasca, sanatate si bucurie!

Nu trebuie sa privesti in calendar, trebuie doar sa privesti pe fereastra sa constati ca a sosit primavara. Chiar sub ochii tai se produce ritualul miraculos al renasterii vegtetale in culori si parfumuri solare. Dumnezeu incepe iar sa picteze lumea in culori si forme fara egal.
Pentru crestini, primavara inseamna si bucuria Invierii. Sa ne bucuram ca iarna s-a dus, ca ziua e mai lunga, ca noaptea si arhanghelul de lumina a biruit intunericul. Va birui si in noapea Invierii, cand vom lua “lumina de la lumina” si in toate zilele Sfintelor Paste, scanteietoare precum cometele magice.
La miezul noptii, in toate bisericile ortodoxe clopotele bat navalnic. Vestea Invierii lui Hristos strabate ca un fior multimea, traind un moment emotionant. "Veniti de luati lumina" canta rasunator vocea preotului. E un indemn si o porunca. Adunati cu totii sub bolta pascala, implinim legea cea noua a lui Hristos. Sa ne iubim unii pe altii, cum si El ne-a iubit pe noi.
Cu bucurie, oamenii isi dau lumina unii altora, Lumina pe care o pastreaza in suflet si pleaca acasa mai intariti in credinta, in nadejdea de mai bine, cu mai multă dragoste pentru aproapele lor. Sarbatorile nu reprezinta doar niste zile din calendar, ci ele sunt daruri ale lui Dumnezeu pentru noi iar aceste daruri ar trebui pretuite si celebrate in fiecare zi, cu multumire vie si satisfactie sufleteasca.
In urma cu cateva decenii, bucuria de a trai a romanilor era aproape egala cu frumusetea si rodnicia pamantului pe care ni l-a daruit Dumnezeu iar bunatatea nu era o vorba-n vant. “Sa fim buni de sarbatori” auzim spunadu-se adesea in preajma Sarbatorilor. Dar eu ma intreb: chiar avem nevoie de sarbatori pentru a ne aminti ce insemna de fapt, bunatatea? Bunatatea este o virtute care infrumusetează caracterul unui om si prin care se dovedeste intelepciunea si superioritatea lui, ea este egala cu mila, blandetea, omenia.
Din pacate, sub apasarea vremurilor, unii dintre noi – nu putini- au uitat sa fie buni, sub apasarea vremurilor au uitat ce este bunul simt, sub apasarea vremurilor unii dintre noi si-au pierdut speranta intr-un viitor mai bun, sub apasarea vremurilor sunt tot mai multi oameni pesimisti, descurajati, care se gandesc tot timpul la ziua de maine, cu prea multa tristete in ochii. Dar oricat de grea ar fi, ea, viata ramane o minune unica, irepetabila, si pentru ca, de acolo de sus, Dumnezeu stie prea bine ce se petrece in sufletele noastre, El ne trimite vestea milostiveniei Lui. Vestea asta are intelesul Reinvierii si al Pastelui.
Apoi…. oricat de intunecat va e sufletul, Pastele trebuie sa va aduca in casa lumina si bucurie. Sa te bucuri de un dar e una, dar sa te bucuri de Invierea Domnului e o bucurie cu toata alta dimensiunea. M-as bucura sa vad oameni mai ingaduitori, mai buni, mai rabdatori si mai iubitori. Mangaie un animal parasit si-ti va raspunde cu o privire ce-ti va incalzi sufletul pustiit de asteptari. Pune flori in pamant si vei muta raiul lui Sfantul Petru in curtea ta. Fa-i loc celui din fata ta sa treaca si vei castiga un graunte aurit de recunostinta. Oameni buni, aprindeti flacara iubirii, saditi semintele bunatatii in inimile tuturor fiintelor ce va insotesc prin viata si veti primi binecuvantarea Domnului.
Pe langa bucurii si lumina, miracolul Invierii readuce echilibru si armonia crestinilor, iar dintre toate darurile simbolice, cel mai presus dar este al Duhului Sfant care aduce in inimi pace sufleteasca, sanatate si bucurie cat soarele!

Dorina Cornelia ALDEA- Vancouver


Dorina Cornelia Aldea    4/9/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian