Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Comunicat de presă - Marcarea a 50 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice la nivel de ambasadă între România si Canada

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea astăzi, 3 aprilie 2017, a 50 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice la nivel de ambasadă între România si Canada.

Relatiile între cele două tări, caracterizate initial de pragmatism si colaborare punctuală în cadrul organizatiilor internationale, s-au dezvoltat continuu în ultimele decenii în baza unor coordonate bine definite: valori euro-atlantice si interese comune, atasament împărtăsit fată de familia Francofoniei si prezenta unei importante comunităti românesti pe teritoriul canadian.

Legăturile româno-canadiene sunt marcate de proiecte de cooperare în plan politico-militar si economic, precum si de un consistent dialog politic. Canada reprezintă un aliat important al României în cadrul NATO, care contribuie la măsurile organizatiei de reasigurare a aliatilor din Europa de Est, inclusiv la exercitiile comune de instruire si antrenament, cu participare aliată, desfăsurate în România.

Eliminarea, în acest an, a obligativitătii vizelor de scurtă sedere pentru cetătenii români care călătoresc în Canada în scop turistic si de afaceri, va contribui la amplificarea si diversificarea relatiilor bilaterale si fructificarea întregului potential de cooperare transatlantic.

Ministerul Afacerilor Externe îsi exprimă convingerea că relatiile dintre România si Canada se vor consolida si aprofunda, având în vedere intrarea în vigoare, în scurt timp, a Acordului economic si comercial cuprinzător între Uniunea Europeană si statele sale membre, pe de o parte, si Canada, pe de altă parte (CETA) şi a celui de Parteneriat Strategic între UE şi Canada (SPA).


Informatii suplimentare:

Relatiile bilaterale la nivel de ambasadă au fost stabilite la 3 aprilie 1967.
Între cele două tări au loc contacte periodice de nivel, pe linie de stat, guvernamentală, parlamentară si al autoritătilor locale.
Relatiile diplomatice între România si Canada au fost stabilite la 16 august 1919, prin înfiintarea Consulatului General al României la Montreal.


MAE - Biroul de presa    4/3/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian