Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


De Bunavestire

O zi de maximă importantă pentru crestinătate, când Dumnezeu ia decizia de a-l trimite pe Arhanghelul Gavriil să-i dea vestea Mariei că este aleasa pentru a-l naste pe trimisul său special, Iisus Hristos.

De fapt, a fost momentul în care Managerul Divin a luat hotărârea resuscitării programului Homo sapiens (3), ce intrase într-o criză morală majoră, o criză ciclică, cauzată de natura umană.
Sigur, la nivelul de atunci de derulare a programului, actiunea s-a desfăsurat pentru a fi înteleasă de majoritatea evreilor, cu semne clare pentru cei care nesocoteau regulile biblice (Pentateuh - primele cinci cărti ale Bibliei) transmise lui Moise pe Muntele Sinai.
Implementarea noii legi / noului amendament „Iubeste-ti aproapele !”, care stă la baza continuării programului Ecce homo (3), durează de mai bine de două mii de ani, prin tot felul de întâmplări, mai greu sau mai usor de înteles, de urmasii înaintasilor nostri biblici.

Prin progresele stiintei, ceea ce vrea programul să ne arate, au fost dezlegate multe din minunile acelor zile. Omenirii îi este asigurat dreptul de a întelege sensul lucrurilor si al întâmplărilor doar printr-o permanentă muncă de cercetare. Munca este singura activitate care duce la progresul si evolutia omenirii.

Desi au trecut mii de ani, rămân noi si noi taine de dezlegat, ceea ce face ca viata noastră să nu fie monotonă, ci plină de satisfactii si bucurii
Bucuria vietii, desi umbrită de evenimente / provocări negative, individuale sau colective, este dăruită fiecărui credincios, pe măsura educatiei si pregătirii lui pentru viată. Nimeni nu ne obligă, însă, să ignorăm regulile / poruncile programului (365+248) din toate domeniile vietii.

Depinde doar de fiecare dintre noi pentru a duce o viată frumoasă. Sigur, orice pas gresit este contorizat de propriul nostru hard, semnalul de îndreptare / pedeapsă declansându-se automat prin programe de corectare, fără ca nimeni din exterior să ne urmărească în mod special. Abia când mecanismele interne nu dau răspunsul corect, intervin alte coduri de legi transmise si ele acum mii de ani unui Hammurabi si altora, preluate de Napoleon ...


Ieri, Papa de la Roma a dat un semnal liderilor Uniunii Europene, prin care atrage atentia asupra viitorului crestinilor din această parte a lumii. O nouă criză morală planetară se profilează la orizont cu consecinte grave asupra celor multi. Depinde doar de întelepciunea oamenilor, care si-au asumat responsabilităti europene, pentru ca programul să continuie în conditii favorabile tuturor semenilor. Asa înteleg semnificatia marii sărbători a lumii crestine - Buna Vestire. Doamne ajută !















Sergiu Găbureac     3/25/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian