Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Dileme - Efemeride

"Trec anii, trec lunile-n goană/ Şi-n zbor săptămânile trec,/ Rămâi sănătoasă cucoană/ Îmi iau geamantanul şi plec!" / Cam aşa ne-a rămas în minte celebrul dicton şi nu îl putem uita pentru că este deosebit de plastic, inspirat, şi comic.

Dar cu ce m-a bătut gândul ca în zilele acestea de martie să îmi amintesc de omul cu "izmană pe călător"? De necrezut! Coincidenţa a fost că am luat parte recent la un simposion despre căsătorie şi am fost invitat cu consoarta mea, dat fiind că anul acesta sărbătorim 63 ani de căsătorie. A fost ca o sărbătoare. Fiecare cu povestea lui, care mai de care mai şugubeaţă. De unde rămâne adevărul că o căsătorie este o legătură de viaţă, atunci când are rădăcini bune. S- a vorbit mult şi despre perechile care se despart.

Toate mergeau bine, foarte bine, cum mai rar se-ntâmplă;în viaţă, până când un soţ preocupat cu gândul doar la persoana lui, s-a ridicat şi a spus ce îl doare. A început cu mitul despre mult sărbătoritul mărţişor în Martie şi a terminat cu ziua de 8 Martie, Ziua Internaţională a Femeii.
- De ce atâta atenţie femeilor noastre, la un scurt timp după Valentine Day? Noi, noi bărbaţii ce suntem? "Chop liver"? spunea el.
Continuând, s-a referit la discuţia pe această temă cu nevasta lui şi tonul fusese serios pentru bărbat. Femeia l-a ascultat cu atenţie, dar nu cu prea multă preocupare. I-a propus doar atâta:
- Ştii ce? Eu am să propun un amendament, o lege dacă vrei, prin Facebook, ca în fiecare an, la 30 Februarie al fiecărui an, să fie proclamată "Ziua Internaţională a Bărbatului"...

Audienţa era în delir. Omul ar fi trebuit să ştie, sau să-şi amintească cel puţin, că nevasta lui era o femeie cu duh. Bărbatul care se crede deştept trebuie să ştie când să nu spună nimica. Sunt cazuri când femeia începe cu "în primul rând" într-un argument şi atunci cel mai nimerit lucru este să te întorci şi să ieşi afară, pentru că ea este gata cu un subiect bine pregătit, cu note, date şi cercetări, care au darul să te lase uimit. Fraţilor, trebuie să intelgem: femeile au ultimul cuvânt într-o ceartă sau o discuţie serioasă, contradictorie. Orice ar spune un bărbat spune după aceea este începutul unui nou argument. Sunt unele situatii, şi o spun din experienţă proprie, în care, într-o discuţie din casă, cel mai bine este să laşi gândurile acolo de unde au pornit. Dacă nu, te vei lămuri de greşeală imediat ce le-ai dat glas.

Un alt bărbat s-a ridicat atunci şi a spus doar câteva cuvinte, potrivit cărora în spatele fiecărei femei nervoase se află un soţ care n-are idee cu ce a greşit el, dar şi-a făcut valiza şi a plecat fără adresă. Şi am mai auzit acolo ceva. Soţul şi soţia aveau fiecare vârstele de 60 de ani. S-a făcut ca o minune, a apărut în somnul lui şi l-a întrebat ce îşi doreşte mult. "Vreau o nevasta cu 30 de ani mai tânăra ca mine". Când s-a trezit, a aflat că are 90 de ani.

Şi ca să închei în acelaşi ton vesel, se spune că un bun si vestit doctor ar fi afirmat candid: "Dacă nu ai râs cel puţin o dată pe zi, ai pierdut o zi!"
Eu nu pierd niciuna!


Toronto/ 12 Martie 2017





Harry Beer    3/13/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian