Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


"Miorita USA"- un ziar cu Mărtisor

Ce coincidentă fabuloasă ! De Mărtisor 2017, ziarul "Miorita USA" aniversează 11 ani de aparitie la Sacramento, capitala Californiei americane, de unde atât în formatul online cât si pe hârtie el ia drumul depărtărilor. După ce în România a dovedit calitătile lui de profesionist în jurnalism, ajuns în Lumea Nouă, ziaristul Viorel Nicula a avut un vis îndrăznet, să cinstească limba română venind în ajutor conationalilor dornici de cultură si de informatie corectă. Important de retinut este faptul că muncind de unul singur, el realizează o publicatie independentă, neafiliată politic. Ziarul are o rubricatură variată în care informatia proaspătă, sosită din tară sau desprinsă din viata continentului american, alternează cu date practice care pot ameliora existenta societală în comunitătile românilor, în care ziarul promovează businessurile unor conationali. Nu lipsesc din caleidoscopul tematic al ziarului nici noutătile socio-politice si economice, nici cele culturale, articolul de fond alternând cu interviul, eseul cu reportajul. O asemenea diversitate mentine vie curiozitatea cititorului, ceea ce este o mare cinste pentru redactorul Viorel Nicula, omul care va merge mai departe cu fruntea sus, chiar dacă are nevoie de două joburi ca să reziste financiar la costurile de productie si de expediere a ziarului în format pe hârtie spre cititori interesati de stiri noi. “Nimic nu se realizează usor aici, departe de tară, cum cred cu totul gresit multi dintre conationalii nostri-mi-a mărturisit redactorul- dar dacă m-as mai naste încă o dată, tot ziar as face”. Asadar, din 1 martie 2006 o publicatie românească, bazată pe cel mai veritabil voluntariat, are centrul în mănosul pământ californian si marginile întinse cât este lumea. Cu totul atractiv este modernul site al ziarului din care putem desprinde istoria publicatiei si colaboratorii ei, cu totii voluntari.

Care ar fi în America cel mai legitim gând de primăvară la 1 Martie? Desigur"Miorita USA", ziarul românesc din Sacramento, California, care exact de 11 ani este prezent pe diferite meridiane ale românismului. El este acceptat la cea mai mare bibliotecă din lume, la Library of Congress din Washington DC, unde lunar este arhivat tocmai pentru că îsi respectă ritmicitatea, are continuitate si se distinge ca un reper pentru diaspora americană a românilor. Ziarul"Miorita USA" este membru la Los Angeles Press Club, la Sacramento Press Club si partener la mai multe societăti românesti din S.U.A., precum Viitorul Românesc din Los Angeles,Casa Românească de lângă San Francisco si Fundatia “Iuliu Maniu” din Boston.

Desi el nu se bucură de nici un suport financiar din partea României, nefiind cuprins în vreun proiect cultural din tară, cum se procedează cu cele mai multe publicatii ale altor nationalităti din America, ziarul românesc californian sustine Festivalul International “George Enescu” de la Bucuresti, căruia deja i-a publicat viitorul program al editiei care se va desfăsura în toamna anului 2017. Unul dintre obiectivele sale esentiale este să promoveze personalitătile române din America si nu mai putin pe cele din tară, totodată publicatia înregistrând seismografic evenimentele semnificative pentru existenta conationalilor nostri din Lumea Nouă. O dovadă a valorii lui este si faptul că ziarul "Miorita USA" a fost acreditat la Casa Albă si la Ambasada României de la Washington.
Acum mă veti întelege de ce, astăzi îi voi pune ziarului românesc din California un simbolic Mărtisor, urându-i redactorului Viorel Nicula puterea si curajul de a-si asculta glasul sufletului său de român adevărat spre a duce proiectul lui jurnalistic mai departe.
La multi ani, "Miorita USA" !



Mărtisor 2017, Belleville, Michigan, U.S.A.





Anca Sîrghie    3/1/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian