Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Concert Extraordinar de Ziua Corului National de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”

Corul Naţional de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” va susţine un concert extraordinar pentru a marca Ziua Madrigalului, pe 26 februarie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala de Spectacol “George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. Concertul este consacrat împlinirii a 92 de ani de la naşterea regretatului dirijor şi compozitor Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal.

Invitatul special al acestei editii este dirijorul Ion Marin, fiul maestrului Marin Constantin si director de onoare al Corului National de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”. El este initiatorul si presedintele fondator al Programului National Cantus Mundi, directie a Corului Madrigal înfiintată în 2011.

Alături de membrii Corului Madrigal vor urca pe scenă patru coruri de copii din Programul National Cantus Mundi din tară, reuniti sub coordonarea dirijoarei Anna Ungureanu. Programul concertului extraordinar va cuprinde un repertoriu compus din piese care au făcut istorie în repertoriul celebrului cor, piese renascentiste în limbi diferite si cântece românesti de factură bizantină, clasică, folclorică si modernă. Printre acestea se numără si două compozitii ale maestrului Marin Constantin. La final, potrivit traditiei, se va intona „imnul” Corului Madrigal, împreună cu toate generatiile de madrigalisti prezente în sala de concert.

Personalitate a scenei muzicale internaţionale, Ion Marin este unul dintre puţinii dirijori români care au atins celebritatea la nivel mondial, atât în aria simfonică, precum şi în cea a operei. De la Orchestra Filarmonicii de Stat din Rusia, la Deutsche Oper Berlin, Hamburgische Staatsoper, Dresden Semperoper, Opernhaus Zurich, Paris Bastille, La Fenice, Metropolitan Opera, Orchestra Natională Île de France, bagheta maestrului a coordonat ansambluri impresionante de muzicieni, promovând în acelasi timp numele României pe fiecare scenă. În present, renumitul dirijor colaborează pentru a doua oară cu celebrul Teatro alla Scala din Milano, unde pregăteste premiera productiei “Anna Bolena” de Gaetano Donizetti.

Compozitor si dirijor, Marin Constantin a pus bazele Corului Madrigal în 1963, fiind un specialist renumit în muzica renascentistă, cântul gregorian si baroc, precum si muzica traditională şi contemporană românească.

Maestrul Marin Constantin a fost membru al Uniunii Compozitorilor (din 1956), fiind autorul multor piese corale. A fost fondator al Corului Universitătii din Bucuresti (1948), Capelei Corale “Gheorghe Cucu” (1958) si al Corului National de Cameră Madrigal (1963).

Sabin Popescu    2/21/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian