Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Expozitie Suzana Fântânariu în cadrul „Colocviilor Brâncuşi”

Duminică, 19 februarie (la orele 17,00), va avea loc vernisajul expozitiei „Inventar Totemic” al artistului plastic Suzana Fântânariu, la Muzeul Judetean Gorj „Alexandru Stefulescu”. Evenimentul este circumscris manifestării naţionale „Colocviile Brâncuşi” din perioada 17-21 februarie, ocazionată de aniversarea a 141 de ani de la naşterea creatorului sculpturii moderne, ce se va desfăşura la Târgu-Jiu, Craiova şi Bucureşti şi care cuprinde mai multe evenimente tematice: lansări de carte, expoziţii de artă şi documentare, vizite la muzee de artă, sesiune de comunicări şi un spectacol de teatru (organizatorii principali sunt Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu, în parteneriat cu numeroase instituţii culturale).

Expozitia va fi vernisată de criticul de arta Pavel Susară.

Suzana Fântânariu este artist şi profesor univ. dr. la Facultatea de Arte si Design a Universităţii de Vest din Timişoara, distinsă cu titlul de Doctor Honoris Cauza a Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi.
A participat la 300 de expozitii de grup, la numeroase bienale şi trienale internaţionale de gravură (Germania, Elveţia, Italia, Spania, Suedia, Franţa, Turcia, Egipt, India, Japonia, Coreea de Sud, Malaysia, Dubai, Canada) şi are la activ 56 de expoziţii personale în ţară şi străinătate (Italia, Austria, Olanda, Franţa, Ungaria, Japonia). A câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale în perioada 1976 - 2016.
De-a lungul timpului, au apărut mai multe cărţi sub semnătura Suzanei Fântânariu (Spaţiu şi semn – o dialectică a devenirii imaginii între planeitate şi obiect, Xilogravura - matrice stilistică Re-scrieri sau Cronicile vremii, Raster violet) şi s-a scris despre arta sa în numeroase volume (Suzana Fântânariu - Împachetări pentru suflet, Erlebnis Kunst, Gravura în Ţările de Est, Presences de la peinture contemporaine roumaine en France avec “Soleil de l’est”entre 1990-2008 etc.).

Prin întreaga sa operă, participări la numeroase expoziţii în ţară şi străinătate, câştigarea a numeroase premii şi distincţii, activitatea universitară şi publicistică, Suzana Fântânariu a demonstrat cu prisosinţă că „un artist adevărat îsi slujeste, prin opera sa, tara!”. Aşadar, expoziţia unui artist de o asemenea anvergură va reprezenta, indubitabil, un eveniment major în viaţa culturală a oraşului Târgu-Jiu.


Sorin Lory Buliga    2/14/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian