Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Subiectiv : Democratia

Nu a existat niciodată o democratie ce nu s-a sinucis / John Adams

Mie puteti să-mi spuneti orice, sunt capabil să cred orice teorie, chiar si acea ce sustine că Trump este o plagă diabolică în istoria curentă a Statelor Unite, dar nu mă veti putea convinge că toate demonstratiile de protest contra lui la data investiturii ca cel de-al 45-lea Presedinte, au fost si sunt manifestări spontane..

Nu cred că adoua zi după inaugurare, pe 21 ianuarie, milioane de femei de pe tot intinsul continentului au iesit în străzi să protesteze contra lui Trump din simplul instinct de solidaritate femenină. (Desigur cele 90 de milioane alocate pentru aceste demonstratii de Open Society –organizatia lui George Soros – a fost numai o coincidentă). Nu pot să cred nici că demonstratiile din întreaga lume contra deciziei de a suspenda intrarea în America a cetătenilor din sapte state din Orientul Mijlociu cu populatie majoritară musulmană, au fost deasemenea neorganizate.

Si nu pot să cred că bandele de huligani ce-au pătruns înarmati cu petarde, sticle incendiare si peper sprais în Universitatea Berkeley din California ca să oprească o prelegere în fata studentilor, nu a fost finantată, planificată în detaliu si aplicată cu buna stiintă de anumite cercuri extremiste din tabăra democratilor.

Cred că trebuie să fie ceva în aer, în legătură cu Partidul Democrat în această lume în care nimic nu pare fi mai sfânt omenirii în afara ideii de democratie, ce cu cât e pomenită mai des, cu atât e mai iluzorie. Totdeauna au existat caractere ferme în istoria Statelor Unite care au influentat si determinat profilul politic al Uniunii, ce în final a dus la crearea celor două partide. Când Congresul a ales în unanimitate în 1789 pe Georege Washington ca primul Presedinte, de fapt ideia nu a fost ca fiecare partid trebuia să aibe un candidat pentru acestă functie.
Candidatii puteau fi din orice grupare si cel ce va insuma cele mai multe voturi va fi presedinte, iar următorul, vice presedinte. Primul Vice Presedinte a fost John Adams.

În cabinetul lui George Washington, doi oameni s-au relevat cu distincte insusiri ce aveau să formeze conceptia de guvernare al noului stat. Alexandru Hamilton, Ministru de Finante si Thomas Jefferson, Secretar de Stat.
În fapt, acesti doi oameni nu puteau fi mai mult diferiti atât în gândire, ca si în decizii. Hamilton, cu o mare popularitate în statele din nord, a sprijinit crearea primei bânci nationale, comertul cu Anglia si dezvoltarea industrială. Jefferson, milita pentru un guvern cu puteri reduse, era reprezentantul plantatorilor din sud, al fermierilor si apărătorul interesor celor de la marginea frontierii.

În jurul lor oameni influenti se organizau în cluburi antagoniste ce au început să se cristalizeze în timpul alegerilor din 1792 în două partide distincte, cel Federalist, îmbrătisând ideile lui Hamilton si Republican, de partea lui Jefferson.
Divergentele intereselor dintre coloniile din nord si cele din sud prin natura principalelor lor ocupatii, au constituit partea esentială a nemultumirilor politicii guvernului si a relatiilor externe ale acestuia în conjuctura fluctuatilor politice din Europa.

În 1792, generalul Washington a primit presedentia pe cel de-al doile termen cu John Adams, vicepresedinte si republicanii cu majoritatea în Camera Reprezentativilor. Patru ani mai târziu, în 1796 George Washington refuză să candideze dinnou datorită criticilor virulente ale Republicanilor nemultumiti de rezultatul negocierilor cu Englezii privind Tratatul Jay din 1794 si se retrage.. Vor fi alesi John Adams, (Federalist) Presedinte si Thomas Jefferson, (Republican) Vicepresedinte. John Adams nu a schimbat componenta cabinetului din vremea lui George Washington, în totalitate influentat de convingerile Hamiltoniene ale federalistilor, ceea ce a condus la proclamarea unor legi draconice în 1798, cum sunt Actul Străinilor si cel al Disensiunii. Actul Străinilor dădea Presedintelui puterea să aresteze si să deporteze persoanele nedesirabile, în timp ce Actul Disesnsiunii (Sedition Act) putea să pedepsească pe oricine găsit vinovat că scrie, publică ori transmite orice stire falsă, scandaloasă ori malicioasă contra guvernului. Această lege a fost îndreptată contra opozitiei republicanilor si datorită ei multe persoane au fost osândite la ani de închisoare si amenzi ce urcau la $5000. Împreună cu abuzurile de putere, suprataxarea populatiei si disensiunile din rândurile federalistilor, acestia au pierdut sprijinul alegătorilor în !800 ce a dus la alegerea unui nou presedinte în persoana lui Thomas Jefferson, cu Aaron Burr, vicepresedinte.

Inclinatiile totalitare ale progresistilor sunt analizate în cartea lui Jonas Goldberg ”Liberal Fascism” în care vorbeste de Woodrow Wilson sub care au fost mai disidenti arestati si aruncati în închisori în câtiva ani, decât a făcut-o Mussolinii în intreaga lui carieră. Este estimat că 175,000 Americani au fost arestati pentru că nu si-au demonstrat patriotismul, ceea ce depăseste cu mult vănătoarea de vrăjitori a lui McCarty, un alt democrat, ce a instaurat teroarea activitătii anti-americane. La fel ca Alexandru Hamilton, Wilson a introdus Actul Disensiunii (The Sedition Act) ca să curme criticile la politica americană cu privire la război ce-au interzis scrierea si publicarea oricărui anunt disloial despre guvernul si armata Statelor Unite.

Astăzi evenimentele confirmă faptul că o nouă ofensivă a acestor inclinatii totalitare ale progresistilor prind contur încercând să zădărnicească prin demonstratii, calomnii si acte criminale, programul de refacere natională al Presedintelui Trump. Nu încape îndoială că în spatele acestor actiuni forte instigatoare ce depăsesc granitele Statelor Unite, urmărind nimic altceva decât globalizarea întregii lumii într-un camp de executanti loiali lipsiti de capacitatea si dreptul de analiză, să aservească un grup de potentati ce vor dicta cursul istoriei.

Orice încercare de disent în fata acestui plan de globalizare este întâmpinat cu revolte mănuite de armate de simbriasi bine plătiti ce se vor servi de toate mijloacele de propagandă, media, televiziune si artă pentru mobilizarea unui număr cât mai mare de revoltati până ce guvernul va fi silit să demisioneze.
America mai are încă sansa si trebuie să reziste acestora ce vor s-o schimbe.

Toronto ON




David Kimel    2/8/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian