Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Atitudini : Cine leapădă pe cine?

Despre evenimentele din Romania, mediatizate ca o noua revolutie in direct (dupa cea din 1989), se scrie mult, din toate unghiurile vizibile, dupa inspiratia si cultura generala a fiecarui jurnalist.

Dintre multele vorbe scrise am retinut aceasta scurta propozitie: “BOR l-a lepadat pe Dragnea”. Asa a interepretat un ziarist interventia PF Patriarh Daniel.

Problema nu este pe cine a lepadat BOR, ci faptul ca Biserica lui Hristos, prin ipostasul ei local BOR (Biserica Ortodoxa Romana) l-a lepadat pe un membru al ei, ceea ce pentru jurnalist si altii inseamna ca BOR l-a dat afara, l-a excomunicat, l-a pus la dispozitia iadului!

Dumnezeu nu leapada pe nimeni, nici pe cel mai mare pacatos. Are multa, multa, multa rabdare si asteapta ca pacatosul sa se intoarca din caile sale si sa fie viu in veci! Numai noi oamenii, virtuosi precum fariseul, ne grabim sa judecam si sa osandim fara sa mai ascultam si ce spune Dumnezeu.

Si iata ce spune Dumnezeu , prin gura Sf.Ap.Pavel:

Dar Duhul grăieşte lămurit că'n vremile cele de apoi unii se vor îndepărta de la credinţă, luând aminte la duhurile cele înşelătoare şi la învăţăturile demonilor,/ prin făţărnicia unor mincinoşi însemnaţi cu fierul roşu în propriile lor cugete, (I Timotei 1; 1-2, BVA)

Şi pe aceasta s'o ştii, că'n vremile a din urmă veni-vor vremuri grele. /Că oamenii vor fi iubitori de sine , iubitori de argint, lăudăroşi, trufaşi, blasfemiatori, neascultători de părinţi, nerecunoscători, pângăritori,/ fără inimă , neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, cruzi, duşmani ai binelui ,/ trădători, obraznici, orbiţi de trufie, iubitori mai mult de plăceri decât de Dumnezeu,/ având înfăţişarea credinţei celei bune dar tăgăduindu-i puterea. Îndepărtează-te şi de aceştia. (II Timotei 3; 1-5, BVA)

Vremile din urma au inceput acum doua mii de ani, de cand s-a nascut Biserica lui Hristos. Noi traim vremurile cele mai din urma.

Pentru a lamuri lucrurile si a scapa de necazuri, inclusiv de coruptie, avand in vedere ca am inceput pregatirea pentru a intra in Postul dinaintea Invierii Domnului, ar fi binevenit si bineplacut lui Dumnezeu ca, si cei care traiesc euforia puterii in cancelariile de stat, in birourile de companii nationale si multinationale, cat si cei care traiesc euforia puterii stradale, sa-si verifice constiintele. Si daca vor descoperi ( probabilitatea este 100%!) ca sunt vamesi, sa se arate preotilor ( fara prejudecati, fara parti pris), ca Hristos nu l-a lepadat nici pe Zaheu (Luca 19, 1-10) , nici pe vames (Luca 18,10-14) si nici pe multi alti pacatosi, care s-au intors din caile lor.

Intoarcerea din caile rele incepe si cu un strigat disperat dupa Dumnezeu intr-o situatie limita. Ca tanara aceea care, aflandu-se in iadul de la “Colectiv”, si simtind suflarea mortii, si-a adus aminte de Dumnezeu si a strigat “Doamne, scapa-ma!”. Si indata un barbat scos-o din flacari. S-a ales cu cateva arsuri, dupa care s-a intors cu 180 de grade, de la ambianta din cluburi, fara Dumnezeu, la viata Bisericii. Sunt multe asemenea cazuri.

Nu Dumnezeu se leapada de omeni, ca nu pentru aceasta S-a inomenit, a patimit ( si patimeste inca) si a inviat. Prin iubirea de pacate, crestinii se leapada de Hristos de facto si , mai nou, chiar de jure! In tarile din Occident, s-au inmultit cazurile in care crestinii cer sa fie … dezbotezati! In Marea Britanie se poate obtine un “ certificate of debaptism” iar italienii dezbotezati au stabilit si o zi nationala a dezbotezului, 25 octombrie! E si ziua Marii Revolutii Socialiste (Bolsevice ) din Octombrie, a doua revolutie anticrestina, dupa Revolutia franceza.

In vremurile acestea cele mai din urma, pamantul poate deveni un “ Colectiv” in orice moment. Potopul de foc…

Iisus Hristos sta cu ambele maini intinse ( in care ranile nu s-au inchis!) pentru a salva din centri…fuga de Dumnezeu pe toti cei care, strigand dupa ajutor, intind mana spre El.

Somerville, MA, 6 februarie 2017

Nicusor Gliga     2/6/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian