Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Consiliul Mondial Roman, patru ani de impliniri


Pe 26 Noiembrie 2000 la initiativa unor romani din mai multe parti ale lumii s-a hotarat infiintarea Consiliului Mondial National Roman - prima sa denumire.
De atunci, din seara de 26 Noiembrie 2000, cand pe telefoanele si e-mailurile din Romania, Statele Unite, Australia, Basarabia, Canada s-a spus hotarat: "DA, hai sa indraznim!", organizatia virtuala la acea data, a inceput sa creasca si sa-si realizeze pas cu pas menirea de catalizator al miscarii pentru renasterea identitatii si pentru reinvigorarea spiritului national la romanii din toate zarile pamantului.

La aceasta ora de bilant, multumim tuturor celor care au fost si sunt cu noi si la bine si la greu.
Multumim si celor care obositi de inceputul greu au ramas undeva pe drum ca sa se odihneasca o perioada de timp si sa revina cu forte refacute.
Multumim oamenilor de presa si de mass-media care inca din momentele de inceput au fost in primele randuri: Revista Clipa din California, Lumea Romaneasca din Michigan, New York Magazin din New York, Observatorul din Canada, Flux din Chisinau, Dorul din Danemarca, Curierul Romanesc din Suedia si inimoasei jurnaliste Aneta Grosu care a insamantat ideea CMR-ului in Basarabia.
Multumim celor care din indepartatul Kazahstan au venit sa-si regaseasca neamul si sa duca mai departe flacara romanismului.
Multumim celor din Cernauti, Serbia-Muntenegru, si alte zone in care romanii trebuie sa lupte eroic pentru supravietuirea ca parte a natiei romane.
Multumim celor care astazi dincolo de Prut, ridica pe Dealul Martirilor de la Tiganca, Troita adusa din Ardeal si care prin slujba de sfintire si pomenire oficiata de IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, aduc un omagiu in numele intregului popor roman, eroilor neamului cazuti pentru eliberarea acestui patimit pamant basarabean pe care autoritati neprietene incearca sa inabuse spiritul romanesc.

Nu mai suntem doar cativa, suntem multi si insufletiti de acelasi ideal al realizarii unei Romanii renascute din propria cenusa si a unui popor puternic si respectat.
Prin incercari grele, dar si prin satisfactii s-a cimentat unitatea CMR-ului si am ajuns sa intelegem suprematia interesului national.
In felul acesta organizatia nu s-a izolat, ci a devenit o adevarata organizatie a romanilor si pentru romani, dincolo de patimi si interese politice de moment.

Singura politica de la care nu ne-am abatuta in toti acesti ani, in pofida oricaror presiuni indiferent din ce parte au venit, a fost strict politica nationala pentru cresterea prestigiului natiunii romane si intarirea solidaritatii romanesti.

Astazi, putem spune cu mandrie ca muncind pentru natiunea noastra, avem constiinta datoriei fata de neamul din care venim si ale carui valori le ducem mai departe in spatiu si timp.

La Multi Ani, CMR!

Birou executiv CMR     11/8/2004


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian