Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


17 ani de la trecerea în nefiintă a lui Ion Ratiu

Prieteni, bun venit în anul #ratiu100!

17 ianuarie 2017 marchează 17 ani de la trecerea în nefiintă a lui Ion Ratiu, pentru care democratia a constituit un mod de viată. Exilat la Londra după instaurarea comunismului în România în 1946, Ion Raţiu s-a dedicat luptei împotriva comunismului; în 1990 a revenit în tară si a candidat la alegerile prezidentiale. A câstigat un loc în Parlament, servindu-si tara cu devotament timp de 10 ani.

Ultima pagină din Notele Zilnice, exprimă o dată în plus încrederea sa în viitorul României:

“Cred că pot să spun cu toată tăria că mă consider un om fericit pentru că am avut norocul să trăiesc destul pentru a vedea istoria reintrând în matcă si că mi s-a acordat cea mai mare demnitate, aceea de a-mi sluji tara. Pe lângă asta, toate celelalte neplăceri, înfrângeri, dezamăgiri, le consider bâlbâieli ale unei lumi pe cale de primenire. O lume pe cale să-si vindece rănile si să-si construiască sau să-si reconstruiască o morala. Optimismul meu robust mă face să cred astfel. La sfârsitul anului 1999, vă invit să credeti în fericire!”
Premiul Ion Ratiu pentru Jurnalism

CRD lansează apelul pentru nominalizări pentru editia din 2017 a Premiului pentru Jurnalism. Nominalizările sunt făcute de Active Watch, Centrul pentru Jurnalism Independent si Centrul pentru Jurnalism de Investigatie, laureatii anteriori (Cătălin Tolontan, Emilia Jercan) si reprezentanti ai Departamentelor/ Facultătilor de Jurnalism. Juriul este format din membrii Consiliului Director al CRD care aleg un singur nume din lista propusă.

Lansat in 2005, premiul promovează jurnalismul de investigatie si este decernat anual în cadrul Ratiu Friends & Family Weekend.

Retineti data!
Ratiu Friends & Family Weekend
2-4 iunie

Evenimentul, organizat anual pentru a marca ziua de naștere a lui Ion Rațiu, este dedicat discuțiilor și viziunii comune asupra democrației; această reuniune din Turda, orașul natal al omului de stat, aduce la un loc membri ai familiei și prieteni ai CRD. Ediția din 2017 marchează centenarul nașterii lui Ion Rațiu.

Programul din acest an va cuprinde: decernarea Premiului Ion Ratiu pentru Jurnalism, lansarea Premiului Elisabeth Pilkington Ratiu pentru Sănătatea Mentală a Copilului si Adolescentului, lansarea volumului I (1940- 1954) al Notelor Zilnice, jurnalul lui Ion Ratiu, prezentarea Arhivei Digitale Ion Ratiu, prelegerea lui Jonathan Eyal, Director de Studii al Royal United Services Institute din Londra si recitalul de vioară al lui Alexandru Tomescu.
Centrul Ratiu pentru Democratie     1/17/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian