Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Crezul lui Gheorghe Zamfir

Cel mai cunoscut ambasador cultural al României pe cele cinci continente, maestrul Gheorghe Zamfir cu (300 de lucrări în stil folcloric, simfonic, cameral, sacru, vocal simfonic, variete şi modern) si peste cinci sute de milioane discuri vândute, deţinător a 120 de discuri de aur si de platină, interpret de geniu la naiul sfânt, compozitor si dirijor, pictor, scriitor si poet, a lansat la Muzeul de Artă din Craiova cartea „GHEORGHE ZAMFIR SAU NAIUL FERMECAT” - scrisă de prof. univ.dr. Ion Deaconescu, în confesiunea de credintă spune:

„Naiul este instrumentul primondial, cel cu care s-a început sunetul terestru, instrumentul de gratie al stării aI-a. Nu poate fi înteles decât ca instrument al divinitătii si al suflului creator, instrumentul DIVIN!
Cine-l percepe altfel, comite o greseală majoră. Faptul că a fost tratat diferit, duce la o greseală ireparabilă de ordin terestru si planetar, greseală de neiertat.
Omul se înfundă într-un domeniu banal, vulgar, în domeniul păcatului. În orice notă naiul poate fi rugăciune, poate căpăta valente celeste. Pentru acest lucru cel ce cântă la NAI trebuie să fie flacără, să ardă ca o tortă, să se mistuie ca un gigantic foc! El este elementul sonor cu cea mai colosală combustie în sunet, care poate fi trăită în functie de starea inimii si a întelegerii raportului între OM si DUMNEZEU. Nu există altă alternativă. Cine-L scoate pe DUMNEZEU din acest raport n-a înteles sensul vietii: E un ratat!
Din 2000 de naisti câti cântă aastăzi pe terra, nimeni n-a înteles adevăratul sens al NAIULUI, al adevărului. În 1968-1970 eram singurul naist concertist din lume. Azi s-au deversat pe pământ cârduri si cârduri care nu spun nimic. Între ei si ADEVĂR sunt 7 ani lumină, căci ADEVĂRUL este cu totul si cu totul în altă parte. Mai pot cânta căci timpul există si nu vor găsi nimic. Restul e iluzie, INIMĂ si DUMNEZEU pentru că EL este inima noastră, viata, pulsul, trăirea. Crezul prof. univ.dr. Gheorghe Zamfir)

Citat din careta „GHEORGHE ZAMFIR sau naiul fermecat”

Consemnează. pentru Obseratorul, scriitor-compozitor Marin Voican-Ghioroiu


Nota Obs,

Maestrul Gheorghe Zmafir era intr-un turneu in Canada, ianuarie 2006, La Toronto a avut un concert la Roy Thomson Hall . Concert de exceptie in fata a 2500 de spectatori, cu casa inchisa, spectatori de toate natiile.
Am stat la spectacol langa o famile de japonezi si sud americani care aveau in casa CD –urile lui Gheorghe Zamfir si-l apreciau din vreme.
In 14 ianuarie 2006 , in preajma zilei de nastere a marelui nostru poet Mihai Eminescu, grupul de la Observatorul l-a invitat la o intalnire prieteneasca, cu o masa traditonala si un vin romanesc,
NU l-am chemat sa ne cante ci sa ne vorbeasca despre el, despre muzica lui.
A venit cu placere, intr-o sala de 300 de romani. Noi I-am cantat in picioare La multi ani ! si i-am oferit o diploma speciala de apreciere.
A fost pentru toti un moment emotionat si de neuitat.







Marin Voican-Ghioroiu    1/17/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian