Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Atitudini : Fii motivul pentru care cineva zâmbeşte astăzi

Îmi delectam într-o zi privirea cu obiecte de home decor când mi-a atras atenţia un lemn rustic pe care se putea citi “Be the reason someone smiles today” (Fii motivul pentru care cineva zâmbeşte astăzi). Deşi au trecut luni de atunci, mesajul încă mă urmăreşte.

Se spune că atunci când casa lui Pablo Picasso, marele pictor neo-expresionist al secolului XX, a fost jefuită, Picasso a spus poliţiei că le va picta un tablou al hoţului. Mai târziu poliţiştii au raportat că, după ce au văzut tabloul, au arestat o maică superioară, un ministru, o maşină de spălat şi turnul Eiffel. (Am vrut să vă fac să zâmbiţi şi sper că am reuşit, dar nu la aşa ceva se referea inscripţia, cu siguranţă.)

Dacă cineva are o zi mai puţin bună, putem să i-o luminăm cu prezenţa noastră. Îi putem oferi compasiune, înţelegere, toleranţă, iubire. Să ne începem ziua cu întrebarea “Ce pot face să ajut pe cineva astăzi?” Ceva magic se întâmplă dacă ne concentrăm atenţia să ajutăm pe cineva, chiar dacă nu facem altceva decât să îi zâmbim. Fiţi dv cel care zâmbeşte primul, pentru că atunci când cineva nu găseşte niciun motiv să zâmbească, are de fapt cel mai mult nevoie de un zâmbet.

Gândiţi-vă la cineva pe care aţi dori să îl iertaţi. Poate aşteaptă de mult asta… Va zâmbi şi viaţa îi va fi mai frumoasă. Dar în primul rând se va schimba viaţa dv. Fiţi primii care iartă şi lăsaţi toată negativitatea în trecut. Să ai resentimente faţă de cineva e ca şi când ai lua otravă şi ai aştepta ca celălalt să moară, spunea cineva. Şi e adevărat pentru că, atunci când avem sentimente negative pentru cineva, noi suntem primii cei traversaţi de nocivitatea gândurilor noastre. Să ierţi pe cineva nu înseamnă că aprobi purtarea lor, dar îi vezi în momentul prezent, iar trecutul a dispărut. Dacă suntem sinceri cu noi înşine, vom recunoaşte că unii oameni vin în viaţa noastră pentru a ne ajuta să învăţăm o lecţie de care avem nevoie, chiar dacă nici ei, nici noi nu suntem pe moment conştienţi de aceasta. Poate se poartă nedrept cu noi şi ne afectează viaţa într-un mod profund, provocându-ne durere, dar dacă reflectăm puţin învăţăm că, dacă nu am fi trecut prin aceste obstacole, nu am fi ştiut cât suntem de puternici, ce potenţial avem, câtă înţelegere încape în inima noastră. Filozoful Omraam Mikhael Aivanhov explică extraordinar de frumos de ce nu trebuie să fugim de dificultăţi: când urcăm pe munte, asperităţile sunt cele care ne permit să ne agăţăm şi să înaintăm. De ce ne dorim ca viaţa să ne fie netedă, fără asperităţi? Astfel nu vom reuşi niciodată să ajungem în vârf şi putem uşor cădea la coborâre. Din fericire pentru noi, spune autorul, viaţa e plină de asperităţi, dar datorită lor suntem încă vii. De aceea nu trebuie să cerem o viaţă fără suferinţă, fără neplăceri şi fără oameni care nu ne iubesc, căci nu vom avea nimic de care să ne agăţăm şi vom cădea.

Iubirea, boala, momentele bune şi rele, toate vin ca teste pentru a ne dezvălui limitele sufletului nostru. Dacă cineva ne răneşte, să-l iertăm, pentru că ne-a învăţat o lecţie despre încredere. Să ne îngăduim să ne îndrăgostim, pentru că aşa învăţăm despre iubirea necondiţionată şi simţim că renaştem.

Se spune că dacă vrei să ai ochi frumoşi, trebuie să vezi binele din oameni. Pentru buze frumoase, rosteşte numai cuvinte pline de bunătate. Când ne vom da cu totii seama că iubirea şi fericirea sunt inseparabile, vom începe să acceptăm în filmul vieţii noastre doar rolurile care sunt bazate pe iubire şi le vom refuza pe celelalte, pentru că ura şi mânia ne aduc suferinţă. Pe cine aţi vrea să iertaţi şi încă nu aţi făcut-o?

Doamna Nana vine la orele săptămânale de limba engleză în aceeaşi clădire în care lucrez şi eu. Are pasul alert şi miscări tinere, în ciuda părului alb care îi dă de gol vârsta. Din ianuarie 2015, de când a citit articolul meu “Îmbrăţisări” din Observatorul, doamna Nana îmi oferă o îmbrăţişare în fiecare vineri. (Dacă doriţi să-l recitiţi, alături de alte articole din arhivă, google Dănuţa Gherman Observatorul). Asta îmi aduce de fiecare dată un zâmbet pe faţă, plus beneficiile îmbrăţişării în sine de care vorbesc în articolul respectiv. Cum am putea să facem pe cineva să zâmbească astăzi? Unii oameni ştiu deja că cea mai mare sursă de bucurie e raspândirea iubirii. Ajutând pe cineva, chiar cu cel mai mic lucru şi comunicând cu răbdare şi înţelegere dau sens şi însemnătate existenţei noastre. Secretul fericirii este cu noi în fiecare clipă: prin tot ceea ce facem, să dăruim şi să primim iubire. Să fim motivul pentru care cineva zâmbeşte astăzi.


Toronto ON





Dănuţa Gherman    1/16/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian