Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Stafete intre ani

Domnul Puiu Popescu, ne intreaba in fiecare an ' "Ce a însemnat, pentru noi anul 20XX si ce asteptăm de la anul 20XX +1 ?

Hai sa ma gandesc putin.
Unde ai disparut asa de rapid Anule 2016 ?. Ai fost iute si alunecos dar nu vei scapa usor si fara sa dai socoteala doar pentru ca esti norocos si Noul An 2017 o sa preia stafeta.

Inceputul anului m-a gasit intr-o dilema psihologica personala. Trebuia sa savurez din plin viata de pensionar cu toate posibilitatile si avantajele oferite de timp suplimentar de odihna, scris, sporturi, ajutat pe altii, renovari si imbunatatiri prin casa, practicat diferite hobby-uri fizice si intelectuale. Dar lucrurile n-au urmarit acest sablon.
Sotia mea inca lucreaza "full time", dar e si mai tanara ca mine cu 6 ani. Totusi se creeaza o situatie ocazionala de "culpa", care ar sugera ca ar trebui si eu sa mai lucrez "ful time" ca sa fim la fel de obositi si in acelasi timp.

Circumstantele au rezolvat situatia printr-o navala de oferte de lucru in actorie, ceva care a inceput acum doi ani, dar foarte ocazional.
Fiind inregistrat cu doua agentii de plasare conectate cu Holywoodul si cu retele de TV Americane si Canadiene, m-am trezit cu zeci de roluri de suport ca avocat, general, comisar de politie, preot, doctor, nobil (duce) din sec. XVI, om de stiinta la un congres international, gardian de inchisoare americana de maxima securitate, detectiv, bucatar, musafir de gala la receptii guvernamentale, s.a.m.d. care mi-au umplut rapid saptamanile in 2016.
Nu insa si buzunarul. Desi munca e interesanta si ai ocazia sa intalnesti oameni interesanti si actori cunoscuti, remuneratia e foarte modesta si orele de munca sunt lungi si variate.

La un moment dat prin Aprilie, mi s-a blocat in mod spontan genunchiul stang si asta m-a pus pe traiectoria ingrijorarii pe aproape o luna. Prin fizioterapie lucrurile s-au pus la punct si optimismul si disponibilitatea de munca au revenit.
A urmat un concediu caraibean, ceva ca de vise, nu tocmai neobisnuit intr-un paradis tropical
Apoi, inca fiind in concediu, am primit un telefon din USA. urmat de un interview de succes.
Mi s-a oferit un job de contract, platit cu ora, de Sef de Proiect la o fabrica de prajituri si fursecuri pentru o expansiune a fabricii cu o linie noua de productie. Am acceptat si am lucrat pina la sfarsitul anului, terminand Faza 1 a proiectului. Ce va fi la anu', vom vedea. Daca proiectul se aproba, mergem mai departe, daca nu, ei stau pe loc si eu merg mai departe, mai vedem unde, cu cine si in ce directie.

Anul 2016 a avut si un continut politic profund, pe care l-am urmarit de aproape. In Canada Partidul Conservator a pierdut si mi s-a parut ca stabilitatea politica a avut de suferit. Setea de "nou" si aducerea partidului liberal la putere, a adus incertitudine si confusie, indiferent de cat de chipes si charmant e noul Primul Ministru. Fenomenul invers s-a intamplat in Statele Unite, la fel de bizar si impredictibil. Traim intr-o lume de incertitudine, in care planuri pe termen lung sunt un joc de noroc. La fel ca si in viata noastra.

Ce va fi in 2017? Mi se pare mai dificil de prezis decat in anii trecuti. Scumpetea crescuta a hranei e deja trambitata in media. In ce ma priveste pe mine si familia mea, stiu ca vom avea si puncte luminoase, pentru ca intotdeuna omul poate si trebuie sa influentzeze intr-o masura mersul lucrurilor spre bine.
Sa fim sanatosi si sa avem un An Nou 2017 fericit si prosper.


George Kun    12/28/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian