Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Craciun cu Hristos sau fără?

Din voia lui Dumnezeu biruindu-se rânduiala firii, Maria zămisleşte pe Fiul lui Dumnezeu ca fecioară, fără sămânţă, cu Buna Vestire începând lucrarea de mântuire a neamului omenesc. Respectând rânduiala firii, pruncul se naşte după nouă luni şi, iarăşi biruindu-se rânduiala firii, Maria rămâne fecioară după naştere.

Pruncul Iisus este lumina cunoștiinței, Soarele dreptăţii, a cărui cunoaştere înseamnă partea ce-i revine omului în conlucrarea cu Dumnezeu pentru mântuire. Toată viaţa Bisericii, cu slujbe, cu praznice, cu rugăciuni, cu posturi, cu spovedanii, cu împărtăşiri etc. se constituie ca un vast şantier pe care fiecare creştin îşi ridică propria catedrală a mântuirii. Dacă a lucrat intradevar, pe ce fundament şi cu ce fel de materiale, se va vădi abia la Judecata de obşte.

Naşterea Domnului este un moment în lucrarea de mântuire, adică de eliberare din imperiul necesităţii în care domneşte păcatul, şi moştenirea vieţii veşnice, adică obţinerea cetăţeniei în imperiul libertăţii, a Împărăţiei Cereşti.

Din păcate, Naşterea Domnului o înecăm în “ sărbătorile de iarnă” cu toate magiile şi maniile omeneşti, fără niciun gând la mântuire sau având convingerea că oricum Dumnezeu, în bunătatea Lui, ne va mântui pe toţi, indiferent dacă am lucrat abia în ceasul al unsprezecelea sau n-am lucrat deloc. Păi, nu spune Iisus Hristos: “ În casa Tatălui Meu multe locaşuri sunt. (Ioan, 14,2)”? Da, dar mai zice: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. (Ioan 14,6)”

Nădăjduind sau chiar fiind siguri că vor ajunge tot acolo, sunt mulţi creştini care merg pe căi mai confortabile, care nu cer efort şi sunt pline de spiritualitate… boemă, la care cheamă to felul de maeştri, de guru, ca de exemplu: “Fie că vă aflați singuri în natură sau în camera voastră, în realitate nu sunteți niciodată singuri: niște entități participă la viața voastră. Cel care lucrează pentru bine întâlnește peste tot niște entități luminoase care se bucură împreună cu el și îl ajută în fața greutăților, făcându-l să vadă anumite situații de ieșire, niște soluții la problemele sale. În majoritatea cazurilor, aceasta se întâmplă fără știrea sa. Dacă el se străduiește să conștientizeze însă aceste prezențe binevoitoare, el va beneficia mult mai bine de ele.
Cum să atrageți la voi aceste entități? Prin iubirea voastră. Cât mai des, gândiți-vă să le trimiteți un surâs, o privire, o rază din inima voastră, spunându-le: Poate că nimeni din jurul vostru nu va înțelege că voi ați trimis un mesaj în spațiu, dar aceste entități își vor da seama, ele vă vor primi iubirea, ele se vor bucura și vi-l vor trimite înapoi de sute de ori. Acestea sunt adevăratele schimburi, adevărata împărtășanie.” (Omraam Mikhaël Aďvanhov)

Cu alte cuvinte, lucraţi pentru bine, trăiţi-vă viata cu toate plăcerile şi bucuriile ei, nu vă bateţi capul cu păcate şi virtuţi, cu posturi, cu spovedanie, cu împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Mântuitorului, ci doar surâdeţi la entităţile luminoase (?) şi spuneţi această mantră: “Oh, voi care populați universul, eu vă iubesc, eu doresc să vă înțeleg, eu vreau să fiu în armonie cu voi”. Şi gata! Asta-i adevărata împărtăşanie! Dar acest duh nu mărturiseşte că Hristos Dumnezeu a venit în trup pentru mântuirea noastră, deci este un drac îmbrăcat în înger de lumină şi nu trebuie crezut!

Sfinţii părinţi, îndumnezeiţi, cei care s-au îmbrăcat în lumina taborica, precum Sf.Simeon Noul Teolog ( 949 -1022), spun cu totul altceva:" Şi cei cărora li se pare că Te au pe Tine, Lumina întregii lumi (Ioan, VIII, 12), dar spun că nu Te văd, că nu petrec în lumină, că nu sunt luminaţi, că nu Te văd mereu, Mântuitorule, să afle că nu i-ai luminat pe ei în cugetare, nici nu Te-ai sălăşluit în inima lor murdară şi că se bucură degeaba cu nădejdi deşarte socotind că vor vedea lumina Ta după moarte. Căci arvuna, pecetea s-a dat sigur de aici, Mântuitorule, oilor de-a dreapta. " (Sf.Simeon Noul Teolog - Imnele iubirii dumnezeieşti)

Nu ştiu alţii cum stau, dar eu gândesc că dacă prind un bilet pe vreo strapontină sau în picioare la veşnicul praznic al Împărăţiei Cereşti, e mare lucru.

Hristos în inimile şi în casele noastre şi toate celelalte se vor adăuga nouă!

La multi ani!







Nicuşor Gliga    12/22/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian