Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Magia Crăciunului pe scena Operei din Braşov

A devenit o frumoasă tradiţie ce se întinde pe durata a peste unui deceniu şi jumătate, ca în apopierea Marii Sărbători a Naşterii Domnului Iisus Hristos colectivul Operei din municipiul de sub Tâmpa să ofere un grandios „Spectacol de Crăciun”. Şi va fi nu doar o reprezentaţie, ci...două succesive, răspunzându-se astfel cererii foarte mari de bilete.

Un weekend plin

Aşadar, în weekend-ul acesta, respectiv sâmbătă, 17 și duminică, 18 decembrie 2016, de la ora 18.30, colectivul Operei din Braşov şi invitaţi cunoscuţi vor oferi pentru al 17-lea an consecutiv publicului meloman mult-așteptatul regal artistic dedicat Sărbătorilor de Iarnă.
Cocheta sală din strada Bisericii Române nr. 51 va fi decorată adecvat pentru un asemenea eveniment, doi brazi împodobiţi cu globuri, beteală şi lumânări vor străjui scena, creând un aer specific.

Program variat
Spectacolul a fost gândit ca şi la ultimele ediţii de către directorul Operei, pianistul Ovidiu Mezei, reprezentaţie de anvergură care se anunţă şi anul acesta una interesantă, diversificată, specifică manifestărilor ce preced Crăciunul.
Programul în detaliu şi afişul spectacolului ne-au fost comunicate de amabila noastră colaboratoare, Cecilia Toma, secretar PR al Operei, program ce acoperă o paletă largă de genuri: de la arii nemuritoare de operă, operetă şi valsuri celebre, la colinde naţionale şi internaţionale, numere de dans şi balet, folclor, hituri de muzică pop.

Spectacol de Gală

În prima parte spectatorii se vor reîntâlni cu magica lume a operei, operetei și baletului, fiind prezentate pagini muzicale celebre şi izbutite momente de dans, susţinute de către vedete ale instituţiei-gazdă.
Partea a doua va fi dedicată unor agreabile surprize oferite de invitaţi, nume redutabile din peisajul muzical autohton. Ne referim la Nico - binecunoscuta interpretă de muzică pop, pe numele sau real Nicoleta Matei (46 de ani) - o voce cunoscută şi apreciată în ţara noastră şi peste hotare. Din bogatul său palmares amintim distincţia pentru Cea mai bună solistă vocală la Festivalul Național al Teatrelor de Estradă de la Constanţa (patru ediţii la rând), Premiul al II-lea la Festivalul Național de Muzică Uşoară Mamaia pentru piesa "Și dacă viața mea". Concursul Internaţional Eurovision a reprezentat pentru Nico o miză importantă, deoarece a participat la preselecţii între anii 2002 - 2009. În 2003 a obținut premiul al II-lea la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur”, Brașov. Anul 2004 a fost deosebit de bun, interpreta izbutind să câştige Marele Premiu la Varna și alte 4 premii la Festivalul "Discovery Fest". Tot în același an în Kazahstan, la Alma Ata, a obținut Marele Premiu şi Trofeul "Vocea Asiei". De asemenea, s-a clasat pe locul al II-lea la Festivalul de la Mamaia, la secția Creație, cu o piesă a tânărului compozitor Andrei Tudor, care o va acompania şi în Gala de Crăciun de la Braşov.
Un alt nume de marcă prezent la Gală este cel al contratenorului Cezar Ouatu, supranumit „Cezar The Voice” (36 de ani) - un original solist de operă, pop-singer şi pianist. A colaborat cu nume de legendă din constelaţia internaţională, precum Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, Vanghelis. A devenit foarte popular în ţara noastră datorită hitului „It’s My Life”, cu care a câtigat Selecţia Naţională în 2013 pentru Concursul Eurovision din Suedia.
Dintre oaspeţi se cuvine să-i amintim şi pe cunoscutul interpret de folclor, pr.Marius Ciprian Pop, care va oferi un recital de colinde românești, alături de „Corul Unison” , prezent în spectacol în două variante, o trupă formată din copii şi alta de seniorii, coruri dirijate de inimosul şi talentatul muzician George Dumitraşcu.
Vor evolua, de asemenea, tinerii şi valoroşii interpreți de operă Eliza Solomon și Daniel Trandafir, împreună cu soliștii Operei Brașov: Anda Pop, Asineta Răducan, Liviu Iftene, Valentin Marele, Anca Pârlea. Soliștii baletului saunt Anca Branea, Iulia Coșeriu, Ramona Mezei, Cristina Rotundu, Dorin Mirea, Adrian Scriminț.
Unul dintre punctele forte ale spectacolelor de anvergură a fost şi a rămas prestaţia a trei componente importante ale prestigioasei instituţii de artă braşovene: am numit Orchestra, Corul şi Baletul. O noutate interesantă o reprezintă faptul că de data aceasta la pupitrul Orchestrei se va afla maestrul de cor Leonard Boga.
Gala de Crăciun va fi prezentată de actrița Roxana Caraiman de la Iași. Scenografia este semnată de Rodica Garștea, iar momentele coregrafice au fost gândite de nume cunoscute ale genului, respectiv Ramona Mezei, Dorin Ioan Coșeriu, Alexandru Fotescu şi Horațiu Cherecheș.

Ultimul “Recital de la ora 5” pe anul acesta

Să mai spunem că feeria Sărbătorilor de Iarnă s-a declanşat în devans încă de miercuri, 14 decembrie 2016, când la la Muzeul „Casa Mureşenilor” a fost planificat în cadrul cunoscutului proiect cultural, “Recitalul de la ora 5” (ultimul din acest an), un program muzical susţinut de grup de artişti consacraţi ai Operei Braşov. Pe afiş au figurat numele sopranei Valentina Mărgăraş şi ale mezzosopranelor Sonia Hazarian şi Carmen Topciu, alături de actrița Nora Vlad și pianista Sena Ducariu.
Programul recitalului dedicat Crăciunului a cuprins muzică sacră (Max Reger - „Maria Wiegenlied”, W.A. Mozart - „Agnus Dei”, G. Fauré - „Pie Jesu”, C. Franck - „Panis Angelicus”, G.F. Haendel - „Messia”) și colinde tradiționale internaționale („Silent Night”, “The Christmas Song”, „Have Yourself a Merry Little Christmas”).

Urări de Sărbători
Întrucât finele anului se apropie cu paşi repezi se cuvine să adresăm felicitări colectivului prestigioasei instituţii de artă din municipiul de la poalele Tâmpei pentru izbânzile anului 2016. Stagiunea de toamnă a început sub cele mai bune auspicii, sala de spectacole fiind plină la fiecare reprezentaţie, mulţi melomani venind din toată Ţara Bârsei şi judeţele Sibiu, Covasna şi Harghita.
O subliniere aparte se cuvine să facem la adresa celor care au contribuit la reuşita recentului Festival Internaţional de Operă, Operetă şi Balet (staff, solişti, regizori, scenografi, maeştri coregrafi, dirijori, Corului şi Orchestrei, corpului de Balet), Festivalul fiind o manifestare de prestigiu despre care ziarul „Observatorul de Canada” a scris pe larg la vremea respectivă.

Tuturor angajaţilor Operei, dar şi cititorilor noştri le adresăm felicitări şi cele mai bune urări pentru Sărbătorile de Iarnă şi Anul Nou 2017 !







Horia C. Deliu    12/16/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian