Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Clinica Dentară Doctor Tudor Dăbuleanu din Toronto - spre 40 de ani !

Într-o locaţie centrală, Yonge cu Finch, odată cu solicitările pacienţilor tot mai ridicate, şi posibilităţile finaciare ale cabinetului dentar coordonat de dl. Dr. Tudor Dăbuleanu au crescut, fiind posibilă o înzestrare cu aparatură şi tehnologie modernă. Astfel, acest cabinet, treptat, spre 40 de ani de neîntreruptă funcţionare, a devenit o adevărată clinică!
Revista noastră, stimaţi cititori, acum, înainte de marile noastre sărbători de sfârşit de an, are plăcuta ocazie de a sărbătorii, împreună cu medicii-dentişti ai clinicii, cu organizatoarea clinicii, dna. Eliza Dăbuleanu, şi personalul tehnic-administrativ, împlinirea “visului cel mare” al doctorului Dăbuleanu: o clinică dentară propriuzisă!

Reporter: - Dle. doctor, zece ani, ca medic-dentist în ţară, patruzeci de ani, aici, în Toronto, dv. de fapt aniversaţi, cu această ocazie, o jumătate de secol de “care-giver”, cum se spune, mereu la post pentru a îngriji de sănătatea dentară a pacienţilor?
Dr. Tudor Dăbuleanu: - În ţară, în România de atunci, sub comunişti – 1967-77, n-am fost într-un cabinet al meu, cabinetele particulare fiind desfiinţate încă din 1950, pentru
a-mi trata pacienţi liber şi benefic. Sub administraţia statului, tratamentele se efectuau cu material şi aparatură depăşite, chiar dăunătoare! Această situaţie şi faptul că în Canada era un standard foarte ridicat în ceea ce priveşte profesia mea m-au determinat să emigrez în Toronto, să depăşesc greutăţile de-nceput, pentru a profesa dentistica la un nivel calitativ ridicat, într-un cabinet al meu şi al asociaţilor mei! Aşa că prefer să aniversez, împreună cu asociaţii mei: 40 de ani ai clinicii noastre dentare din Toronto!

Rep.: - Dle. doctor, cum aţi ajuns de la un simplu cabinet la clinica de azi?
Dr. Tudor D.: - O clinică multidisciplinară, cu toate specialităţile la un loc! Pentru tratamente generale, de restaurare a dinţilor sănătoşi, de la începutul clinicii, încă de pe când era un simplu cabinet dentar, am pornit la drum cu două scaune de tratament dentar. Pe unul, patruzeci de ani, la rând, mi-am tratat chiar eu pacienţii mei. Pe celălalt, asociaţii mei, în general medici-dentişti români, şi-au tratat pacienţii lor. Aşa, am acoperit împreună numărul tot mai mare de solicitări. Iar, de vreo 20 de ani, acest de-al doilea scaun dentar îl foloseşte pentru pacienţii săi dna. Dr. Emilia Nicola, medic-dentist generalist. În ultimii opt ani, clinica noastră şi-a lărgit capacitatea de tratamente, prin fiica mea, Dr. Mary Dăbuleanu, specializată în endodontistică – root canal, tratamente de canal, sub microscop. De acum doi ani, prin fiul meu, Dr. Valentin Dăbuleanu, periodontist, specializat în inplante, în tratamente de gingii şi în chirurgie dentară, am reuşit să avem o adevărată clinică, diversificată, cu toate tratamentele dentare la un loc!
Dna. Eliza D.: - Recent, clinica s-a îmbogăţit şi cu un ortodontist, pentru tratamente de îndreptare a dinţilor, la copii şi la adulţi!

Rep.: - Dle. doctor, o adevărată “clinică de familie”! Prin ce miracol, fiica şi fiul dv. au preluat de la tata pasiunea pentru medicina dentistică? Cum aţi reuşit să-i convingeţi să se pregătească pentru profesia de medic-stomatolog, grea şi de mare devotement civic?
Dr. Tudor D.: - Nu eu i-am convins, ei singuri au ales!
Dna. Eliza D.: - Au ales singuri, şi chiar la vârf, cele mai grele specializări dentistice!
Dr. Tudor D.: - Probabil, datorită faptului că şi eu şi soţia lucrăm în acelaşi domeniu, asta a avut o pondere, dar au ales singuri direcţia noastră profesională.
Dr. Mary Dăbuleanu: - Unul din motivele specializării mele în endodontie a fost că tratarea rădăcinilor dentare infectate alină cea mai intensă durere pe care omul o poate avea: durerea de nesuportat produsă de inflamarea nervului din interiorul dintelui.
Această inflamaţie, fiind pe un nerv cranian, trimite semnalul durerii pe calea cea mai scurtă la creier. De aceea trebuie tratată şi vindecată de grabă! Un alt motiv a fost că tratamentul endodontic, făcut corect, cu materialul şi tehnologia de astăzi, salvează dinţi,
pentru a susţine alte lucrări dentare ajutătoare, prin care pacientul îşi păstrează dinţii naturali, ceea ce primează în grija noastră, a medicilor dentişti!
Dr. Valentin Dăbuleanu: - Am iubit biologia şi anatomia, de aceea am ales profesia de medic. După absolvirea Facultăţii de stomatologie, m-am decis să continui postgraduarea în periodontie, ca o aspiraţie naturală. Am unsprezece ani de instruire medico - dentistică.
Dna. Eliza D. - Ca toţi părinţii, şi noi ne-am străduit să fim un exemplu pentru copiii noştri şi să-i ajutăm. Ne bucurăm că lucrăm împreună, în clinica noastră, într-o relaţie organizată, într-o atmosferă plăcută, pentru a oferi pacienţilor toată gama dentistică. Amândoi copiii au urmat paşii tatălui lor, cu aceleaşi principii morale, cu dedicaţie, răbdare, perseverenţă şi bună comunicare cu pacientul!

Rep.: - Dle. doctor, de ce aţi optat pentru… o clinică multidisciplinară?
Dr. Tudor D. - Mai presus de toate, în calitate de coordonator al unui cabinet, nu puteam să nu fiu influenţat de contextul nordamerican, de cât de avantajos este tratamentul specializat, în cadrul unei clinici multidisciplinare. Pacientul nu mai trebuie să se deplaseze cu o referinţă către un specialist din afară, se trateazeă în cadrul aceleiaşi clinici. Beneficiul este nu numai economisirea de timp. Printr-o consultare fizică, în colaborare cu mai mulţi specialişti dentari ai clinicii din care face parte, pacientului i se oferă un tratament complex, calitativ, efectiv, la timp şi mult mai redus finaciar!
Dr. Mary D.: - În societatea modernă, timpul devine din ce în ce mai preţios, oamenii vor să resolve problemele, între care şi cele de sănătate, înt-un mod cât mai eficace. De aceea, au apărut clinicile multidisciplinare, unde se salvează timp, iar soluţiile sunt mult mai operative. De aceea, tatăl meu, dr. Tudor Dăbuleanu, s-a gândit să practicăm împreună, aici în clinica sa, eu ca endodontist, fratele meu ca periodontist. Iar tata şi dr. Emilia Nicola, ca generalişti, restauratori dentari. Aşa acoperim o multitudine de specialităţi, cele mai uzuale, sub acelaşi acoperiş, cu acelaşi ideal de a practica o dentistică complexă şi de calitate!

Rep.: - Dle. Dr. Valentin Dăbuleanu, prin tratamentele dv. de specialitate, clinica Tudor Dăbuleanu îşi poate realiza pe deplin idealul propus: dinţi sănătoşi-dinţi frumoşi!
Dr. Valentin D.: - Tratamentele mele sunt, totuşi, în general, solicitate de cazuri grave – înfecţii şi deteriorări gingivale şi dentare. În ceea ce priveşte inplantele, numai ca rezultat înseamnă cosmetică, dinţi frumoşi. Ca proces dentaro-medical, au la bază intervenţii chirurgicale, operaţii dificile în gingia şi maxilarele pacientului, de săptămâni şi luni de zile. Ceea ce necesită răbdare şi multă cooperare între medicul-dentist şi pacient. De aceea, pacienţii mei, înainte de a fi trataţi, primesc un instructaj în legătură cu procedura chirurgicală, fie periodontală, fie de inplantare, foarte detaliat şi uşor de înţeles!
O deplină reuşită în dentistica inplantelor implică o echipă de specialişti. De regulă, alături de chirurg, un orthodontist, un generalist restaurator şi un technician-dental. De curând, la clinica noastră, într-o astfel de echipă, avându-l ca restaurator pe mult experimentatul medic-dentist Tudor Dăbuleanu, tatăl meu, am efectuat un excelent inplant frontal al unei doamne de 26 de ani. Prcedura a fost dată, apoi, ca exemplu, am publicat-o detaliat, în revista de specialitate “OralHealth”!
Dr. Tudor D.: - Iată, în plus, avantajele de a lucra într-o clinică multidisciplinară!

Rep.: - Dna. dr. Emilia Nicola, ce ne spuneţi, acum, după atâţea ani de tratamente la “Clinica dr. Tudor Dăbuleanu”, cu ocazia acestei mari aniversări?
Dr. Emilia N.: - Lucrez ca asociată la cabinetul dlui. dr. Dăbuleanu de peste 20 de ani, aducându-mi contribuţia la sănătatea dentară a pacienţilor noştri. Avem o bună relaţie profesională, pentru că ne iubim profesia şi acordăm aceeaşi atenţie în abordarea şi tratarea tuturor cazurilor, punând accent pe tratamentele care păstrează dentiţia naturală. Întotdeauna ne consultăm în cazurile dificile şi complexe, pentru că ţelul nostru este unul singur, un tratament care să dureze în timp, pentru confortul şi satisfacţia pacienţilor.
De-a lungul anilor, cabinetul nostru şi-a îmbunătăţit continuu metodologia şi tehnica de tratament! În ultimii ani, dintr-un simplu cabinet dentar, am devenit o adevărată clinică, prin prezenţa noilor specialişti: dr. Mary Dăbuleanu şi dr. Valentin Dăbuleanu, care, prin pregătirea, talentul, profesionalitatea şi dedicaţia lor, s-au implicat în ţelul nostru comun – sănătatea dentară a pacienţilor noştri! Avantajul este enorm, pentru că abordarea problemelor dentare a devenit multidisciplinară, iar rezolvarea situaţiilor de urgenţă sunt rezolvate pe loc, astfel fiind prevenite complicaţiile. Simţim că suntem răsplătiţi pentru grija şi efortul nostru, în aceste condiţii noi, prin faptul că şi pacienţi din afara oraşului, din London, Ottawa, Hamilton, Orangeville, Barie, Waterloo, Oshawa, Pickering etc., solicită tratamente la clinica noastră.

Rep.: - Dna. Eliza Dăbuleanu, noua condiţie de clinică dentară, cu patru medici dentişti, cu solicitări ridicate şi complicate din partea pacienţilor, v-a creat probleme în compartimentul dv. organizatoric-administrativ?
Dna, Eliza D.: - În niciun fel! Ne-am potrivit paşii din mers. Cu experienţa mea de zeci de ani, cu un personal pregătit în facilităţile mediative – texting, internet, telefon – reuşim să păstrăm aceeaşi disciplină în programări; să asigurăm acelaşi ritm, aceeaşi bună potrivire de timp, şi în tratamentele obişnuite de stomatologie generală, şi în cele de curând introduse, de endodontică, ortodonică şi periodontică. Desigur, buna comunicare cu pacienţii rămâne pentru noi un obiectiv foarte important. Pacientul trebuie tratat cu empatie şi consideraţie! Ca urmare, de multe ori ni se spune din partea unor pacienţi că “se simt ca în familie”!
Dr. Tudor Dăbuleanu: - Ca soţ, tată şi coordonator al clinicii, multe mulţumiri Elizei, soţiei mele şi excelentei organizatoare a clinicii! Cu ajutorul ei şi al personalului ei tehnic-administrativ, noi cei patru medici dentişti ai clinicii - Tudor, Emilia, Mary şi Valentin – asigurăm, la rândul nostru, în condiţii optime, sănătatea dentară a pacienţilor. Aceeaşi veche strategie, de eficientă şi rezistentă curare, la posibilităţile financiare ale fiecărui pacient, stă la baza clinicii, şi acum, după 40 de ani. Întreţinem astfel, în continuare, un climat de încredere, de reciprocă înţelegere, de îndelungată cooperare între noi, medicii şi pacienţii noştri!

Reporter: - Dle. dr. Tudor Dăbuleanu, dnă. psiholog Eliza Dăbuleanu, mulţumesc pentru acceptarea acestui interviu, care îmi oferă posibilitatea să prezint cititorilor nobila dv. devoţiune medicală, răsplătită, acum, spre cel de-al 40-lea an, prin împlinirea acestui mult aşteptat deziderat: o clinică multidisciplinară!
Felicitări şi mult succes în continuare!






A consemnat: St. Constantin     12/7/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian