Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


20 noiembrie - Canada, Internaţional Children’s Day

Ziua Copiilor este cunoscută de noi românii ca fiind 1 iunie, dar… nu toate ţările o sărbătoresc la această dată. Pentru prima dată, Ziua Internaţională a Copilului a fost menţionată în august 1925 la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor; la acea dată, 54 ţări au adoptat o Declaraţie pentru Protecţia Copilului. Ulterior, în 1954 Forul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite – UNICEF, a emis către toate statele, recomandarea ca fiecare să dispună de o zi numită “Ziua Copilului” – Universal Children’s Day. De atunci, data zilei copilului variază în foarte multe ţări; în prezent circa 30 state, printre care China, SUA şi mai toate statele din estul Europei, sărbătoresc Ziua Internaţională a Copilului la data de 1 iunie. In Canada, această zi se sărbătoreşte la 20 noiembrie, la fel ca şi în Australia, Egipt şi Pakistan.

Ziua Copiilor este sărbătoarea care-i bucură pe copii, pentru că atunci primesc felicitări şi cadouri în jucării, dulciuri, baloane, participă în mod deosebit la spectacole de circ si teatre de copii. Participarea copiilor la astfel de distracţii este în funcţie de temperamentul şi personaliatea lor, caracteristici care sunt definite înca de mici la percepţia culorilor. Definirea personalitaţii vine la copil odată cu alegerea culorii preferate. Culorile pot spune foarte multe lucruri despre o persoană. In funcţie de culoarea pe care o alege un copil încă de mic, ne putem da seama de ce personalitate va avea. Cercetările de le Surrey Baby Lab menţionează distingerea culorilor de către copii, imediat după naştere, iar culorile preferate încep a le remarca de pe la vârsta de 4 luni. Intre 2 şi 5 ani, copii învaţă deja denumirile unor culori, în special a celor preferate, care de fel sunt puternice şi luminoase, precum roşu, albastru, galben, verde. Jucăriile colorate îi ajută pe copii să înveţe culorile cu uşurinţă, îi fac mai atenţi şi mai activi, le incită curiozitatea să descopere lumea din jur şi le dezvolta imaginaţia. Incepând de pe la 6 ani, copiii îşi formează chiar şi câte o parere individuală despre fiecare culoare.

Cei care preferă Albul, vor deveni copii ordonaţi si eficienţi.
Copiii care preferă Roşu, sunt puternici, au multă energie, sunt calzi şi afectuoşi.
Rozul este ales întotdeauna de fetiţe, cu firi sincere şi iubitoare.
Cei care preferă Galbenul sunt copii inteligenţi, veseli, expresivi şi îngăduitori, iertând cu uşurinţă.
Copiii care preferă Albastrul, sunt de fel liniştiţi, sinceri, inteligenţi, cu simţ puternic al datoriei.
Cei care preferă Verdele, sunt copii echilibraţi, cu o personalitate generoasă.
Copiilor care preferă Portocaliul le plac distracţiile, au atitudini afective, confortabile.
Cei care preferă Movul sunt copii toleranţi, plini de modestie şi iubiţi din plin de copiii de aceiaşi vârstă.
Negrul este o culoare mai puţin preferată, dar cei care o aleg sunt copii cu personalitate puternică.
Pe măsura înaintării în vârstă, copiii îşi pot schimba însă culorile preferate. Culorile joacă deci un rol decisiv în universul copiilor, acestea le pot stimula anumite abilităţi intelectuale, îi ajută să-şi dezvolte inteligenţa emoţională, să se organizeze şi să se concentreze mai bine. Anumite culori induc o stare de bine, reduc tensiunea sau îi ajută să aibă chiar un somn odihnitor. Fiecărui copil i se potrivec aşa dar anumite culori, deoarece fiecare culoare potentează câte un tip de personalitate.

Personalitatea copiilor poate fi depistată şi prin desenele executate de ei; copiii care elaborează desene în linii drepte sunt copii realişti, dotaţi cu o bună capacitate de organizare şi iniţiativă. Cei care preferă liniile curbe sunt copii sensibili, foarte imaginativi, dar fără încredere în ei, căutând aprobarea adulţilor. Predominarea liniilor verticale arată temperamente active, energice, bărbăteşti, a celor orizontale arată temperamente propice conflictelor psihologice, iar a celor circulare sunt semne de imaturitate şi de feminitate !






arh. Ion Constantinescu,     11/18/2016


Contact:






 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian