Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Lansări de cărti in tară

În şirul lansărilor de carte, şi în vara acestui an, 2016, s-au desfăşurat două lansări ale volumului "Pe cărările vietii" şi cel semnat de scriitoarea şi exegeta Cezarina Adamescu, intitulat "Elena Buică – o ambasadoare a sufletului românesc", ambele apărute în 2016, la Editura Anamarol, Bucureşti. Prima lansare a avut loc în localitatea Rosiorii de Vede, în judetul Teleorman şi cea de a doua, în Bucureşti.

La Rosiorii de Vede, cu o săptămână înaintea lansării, a apărut afişat în diferite locuri un frumos anunt, luminat de un chenar alcătuit din frunze de artar (canadian?!): ‘CONSILIUL LOCAL ŞI PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ROȘIORII DE VEDE DIRECTIA PENTRU CULTURĂ, EDUCATIE, CREATIE ŞI SPORT VĂ INVITĂ Marti, 13 septembrie 2016, ora 11, la evenimentul realizat în colaborare cu Asociatia Culturală Milenium 3: INVITATII CULTURII ROŞIORENE. IN PROGRAM: Lansare de carte: “Elena Buica – o ambasadoare a sufletului românesc”, autoare Cezarina Adamescu; Lansare de carte “Pe cărările vietii”, autoare Elena Buică (Canada). Prezintă Prof. Domnita Neaga şi Prof. Constantin T.Ciubotaru.

Despre acest eveniment, ziaristul George ZAVERA, în ziarul Mara, din Alexandria, nr. 2535, din 15 septembrie 2016, a consemnat: “Evenimentul desfăşurat la Casa de Cultură municipală a avut ca moderatoare pe distinsa şefă a Directiei de Cultură din cadrul Primăriei Roșiorii de Vede, Aurelia Bărbut, o doamna cultivată, de spirit înalt, în cel mai pur înteles al cuvântului, a cărei ştiintă de a aduna laolaltă oamenii dedicati scrisului, artei în general, se bucură întotdeauna de succes. Meritul revine deopotrivă şi Asociatiei Culturale Mileniul 3, dar şi scriitorilor şi altor oameni de cultură din Roșiorii de Vede, care fac adevărate regaluri din astfel de întâlniri cu iubitorii de literatură.

Despre cele două volume de carte, despre actul creatiei, dar şi despre personalitatea scriitoarei Elena Buică în sine au vorbit pe larg profesoara Domnita Neaga, la rându-i poetă de mare talent, profesorul şi scriitorul alexandrean Nicolae Dina, profesorul roşiorean, autor a numeroase şi incitante volume, Constantin T. Ciubotaru, precum şi profesorul scriitor Gheorghe Olteanu.”

Cea de a doua lansare desfăşurată la Bucureşti, a avut loc în ziua de sâmbăta, 8 octombrie, ora 11, în sala Jean-Louis Calderon. Scăderea bruscă a temperaturii însotită de o ploaie rece, a tintuit în pat câteva din personele care au contribuit la organizarea acestei lansări și erau anuntati că vor vorbi despre cărtile pregătite pentru lansare.

Scriitoarea şi directoarea Editurii Anamarol din Bucureşti, Rodica Elena Lupu, ca de fiecare dată la lansările cărtilor mele şi acum a alcătuit şi a publicat un afiş atrăgător în care anunta: CENTRUL SOCIO-CULTURAL "JEAN-LOUIS CALDERON" Vor lua cuvântul: Veronica Maria Florescu, Paula Romanescu, Elisabeta Iosif, Ioana Stuparu, Geo Călugăru, actrita Doina Ghitescu şi Directoarea Radio Prodiaspora, Ecaterina Cîmpean.
În ziua lansării, cuvântul de deschidere a fost al doamnei Elena Scurtu, Directoarea acestui Centru Cultural, apoi au urmat cei anuntati la care s-au mai adăugat şi cuvântul poetei Emilia Dănescu şi cel nonagenarului, Preot Profesor Nicolae Bordaşiu.

Ambele lansări au fost pentru mine sărbători de lumina şi caldaura izvorâte din inimi şi gânduri ce-ti amintesc de frumusetea pe care a pus-o Domnul la zidirea dintâi a fiinitei omeneşti.

S-au prezentat personae dragi mie, fie venite de la distantă mai mare, chiar înfruntând vremea nefavorabilă, fie cu sănătatea încă nerestabilită, ori unii renuntând la alt punct din programul lor. Când distanta a fost prea mare, mi-au trimis mesaje scrise. Organizatorii s-au străduit ca totul să fie ca la o sărbătoare. La Roșiorii de Vede lansarea a început cu surpriza pe care mi-a făcut-o părintele Ieromonah Prodromos Bele, staretul şi ctitorul Mănăstirii din comună Tigăneşti, Teleorman care a venit la prezidiu şi mi-a dat binecuvântarea. În final, altă surpriză, un grup de interpreti de muzică folk a alcatut un program din muzica Cenaclului Flacăra, pe care l-au interpretat însufletind sala.

La lansarea din Bucureşti am avut bucuria să văd în sala persoane pe care, până acum nu mi le puteam închipui aşezate pentru ascultare. Printre acestea, amintesc pe Părintele Profesor nonagenar, Nicolae Bordaşiu care mi-a umplut ochii de lacrimi prin evocarea emotionantelor noastre intanliri când vremurile aflate sub blestemul iadului erau cutremurătoare.

Toate luările de cuvânt au putut fi adunate în aceeaşi măsură pentru mine ca şi pentru doamna Cezarina Adamescu, într-un frumos buchet de cuvinte, aşa cum scriitorul Ştefan Dumitrescu, de la Tulcea, ni l-a adresat printr-un email: “Există oameni sărbătoare şi cărti care îti vindecă sufletul”

La ambele lansări, multumind asistentei pentru prezenta, le-am vorbit câte ceva despre preocupările mele născute din dragostea pentru cuvântul frumos rostit.

În volumul “Pe cărările vietii”, ca şi în alte volume publicate anterior, am stivuit lucrări publicate în diferite reviste literare de limba română, publicate pe mai toate meridianele lumii, prin înlesnirea ce ne-o face Internetul, cu puterea lui de a pulveriza distantele, reducând lumea asta largă la dimensiunea unui sat mai mare.

Toate scrierile mele, inclusiv acest volum, sunt mărturii ale luptei mele pentru biruinta binelui, frumosului şi omenescului din noi prea adesea căzut în umilintă, suferind înfrângeri, dureri, răni și prea adesea cuprins de însingurare şi tristete.

Pentru mine scrisul devine un altar pe care sufletul meu se reconstruieşte din tăndările unor lovituri şi din durerile neplânse, înăbuşite în cămara inimii. In acelaşi timp, scrisul este şi o înăltare spre zările pure ale respiratiei fiintei mele interioare.
Aflându-mă asemenea unui liliac înflorit a doua oară la poarta înserării, cu puterile risipite pe cărările vietii, scrisul a rămas pentru mine singura putere nealterată. Încă mai pot supraveghea stilul, profunzimea, substanta şi densitatea ideatică şi meandrele scrisului.

Închizând ochii, îi văd cu drag şi cu emotie pe toti cei prezenti fizic, dar şi pe cei prezenti fie chiar numai cu gândul şi inima şi tuturor le multumesc călduros purtându-i în adâncul fiintei mele.

Elena Buica    10/23/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian