Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Căutari pentru iesirea din criză ....

Asistăm de ceva vreme, în media si pe retelele sociale, la o adevărată isterie privind amenintările, mai putin sau mai mult voalate, ale tarului Putin. Zeci de postaci, pro sau anti, sub masca anonimatului lansează fel de fel de mesaje, prin care sugerează sau declară răspicat că Rusia e cea mai tare din parcare sau dimpotrivă e în plin colaps.
Aud că în nu stiu câte zile, ore si minute, Rusia ne-ar face praf. Nu numai pe noi, românii, ci întreaga Europă. Se lansează zvonuri despre tot felul de noi aliante subterane pe teritoriul bătrânului continent.
În zona noastră, maghiarii din Transilvania se dau drept secui si râvnesc la un tinut iluzoriu. Transnistrenii îsi declară independenta, dar vor să fie în continuare sub rusi !?! Între timp, rusii răpesc Ucrainei teritorii la cererea personală a unor locuitori veniți cu ani în urmă cu tancurile sovietice.
R. Moldova, străvechi teritoriu locuit, majoritar, de români trece printr-un proces accelerat de redeșteptare natională. O luptă surdă între rusii colonizați cu decenii în urmă, mancurți și moldovenii-români are loc accentuat cu prilejul alegerilor. Acum, la sfâsșit de octombrie, se alege în premieră presedintele de către popor. Cei 12 candidati parcă ar fi cei 12 apostoli, numai că fiecare candidat susține altceva, fiind sprijinit de forțe ușor de decelat. Unele cu blana lupului străvechi.
Aflu, în ultimul moment, că, în sfârsit, un candidat s-a retras în favoarea altui candidat. Gândul cel bun poate veni până în ultima zi înainte de primul tur și mai ales între cele două tururi de scrutin. Vom vedea !
La noi, codeala partidelor de a pune în dezbatere publică listele de candidați la parlamentare, cu excepția listelor pentru diaspora (4 locuri de deputat si 2 de senator), arată că nu s-au găsit, încă, peste tot persoanele fără patăsi cu CV convingător. Pe la colturi se vehiculează tot felul de nume.

Nu cred că liderii se vor juca cu focul punând pe liste penali sau traseisti ! Însă tupeul la români e infinit ! Cucuveaua mov veghează în ciuda atacurilor la scorbură !
Europa Unită îsi urmează cursul firesc, în convulsii fiind retrasa, de bună voie si nesilită de nimeni, Marea Britanie, care pierde continuu pe toate fronturile: financiar, economic, social. Anuntata retragere din UE, cu atâtea surle si trâmbite, este amânată din nou spre primăvară, când vom asista la o altă … amânare !?!
Pe fondul ăsta, de vreo două zile, abonatii la Bălănceanca planetară, aruncă în eter știrea izbucnirii celui de-al III-lea război mondial, activând butonul de panică !
Caut pe Google autorii informatiei si dau peste Baba Vanga, Nostradamus, Lupul Dacic si televiziunile … rusești. Despre primii trei cam știm ce la poate pielea, așa că trec la media moscovită. „Rusia actuală este mai mult decât pregătită, dar înainte de toate psihologic, pentru o nouă spirală a confruntării cu Occidentul", a declarat politologul Gheorghi Bovt, într-un editorial difuzat pe site-ul de informații Gazeta.ru. O fi un fel de Cristoiu ?!
Ce ne comunică agențiile de presă cât decât serioase. „… pe străzile Moscovei pot fi observate imense graffiti patriotice ale artiștilor pro-Putin din organizația Set, un exemplu fiind ursul, simbol al Rusiei (noi tocmai am împuscat unul – n.n), care distribuie veste antiglont porumbeilor păcii. / Pe primul post al televiziunii de stat, prezentatorul celei mai vizionate emisiuni politice de duminică seara a anunțat că baterii antiaeriene rusești în Siria vor doborî avioane americane. / Într-un reportaj difuzat de canalul de știri Russia-24 se vorbește despre pregătirea adăposturilor antinucleare la Moscova. / … la radio se vorbeste despre exercitii de apărare civilă, ce presupun evacuări de imobile și exerciții de stingere a incendiilor, și care au mobilizat, potrivit Ministerului Situațiilor de Urgență, 40 de milioane de ruși timp de o săptămână.” Se vorbeste, se vorbeste, se vorbeste !
Cauza isteriei mediei rusesti ar fi, potrivit jurnalistilor de la AFP, întreruperea negocierilor dintre Moscova si Washington pe tema conflictului din Siria.
Să fim seriosi ! De la astfel de „semnale” până la declanșarea unui război mondial, care ar fi ultimul pentru actualul program Homo sapiens (3), e cale lungă !
Au fost situatii mult mai tensionate decât actuala si nu s-a ajuns la valiza nucleară. Nu se va ajunge nici acum.
Însă realitatea rusească nu poate să nu ne dea de gândit. Rusia e într-o criză internă tot mai profundă. Federatia (un conglomerat de zeci de popoare) ar putea să facă implozie în orice moment. Cu siguranță, marile puteri nu vor plânge ! Iesirea din această situatie critică nu se va rezolva, însă, printr-un război mondial, ci prin reformarea profundă a întregii zone. Ca si cazul teatrului de război sirian.

N.B. Sefii de stat si de guvern ai statelor membre UE vor avea pe agenda Consiliului European din 20-21 octombrie un punct special referitor la relatiile cu Rusia. E timpul unei relaxări !

Toate bune !?!


VIZITAŢI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,


Sergiu Găbureac     10/16/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian