Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Poveste muzicală: Cântecul Vântului trece Proba Timpului

Toronto, Octombrie 14 - M-am dus la întâlnirea cu Sergiu Cioiu fără să ştiu la ce să mă aştept şi m-am întors cu un sentiment de bucurie.
Un artist modest, cu mult farmec personal, cântăreţul şi compozitorul Sergiu Cioiu a încântat audienţa venită să-l vadă la consulatul român din Toronto atât prin cuvântul frumos rostit şi cât şi prin cel scris.
Spre bucuria celor prezenţi el a interpretat câteva piese din repertoriul muzical. Considerat cândva un Yves Montand român, artistul cunoscut în anii 60’ pentru melodiile pe muzică şi versurile lui Alexandru Mandy, a rămas fidel unui stil muzical care uneşte elemente de şansonetă franceză cu infuzii de jazz şi blues. “Cântecul vântului” şi “Glasul tău” lansate în 1966 au fost piese care l-au făcut remarcat în ţară şi pentru care a primit premiul de creaţie la Festivalul de la Mamaia.

Stabilit în Canada de mulţi ani, Sergiu Cioiu locuieşte în apropiere de Montreal, La Gatineau, şi a sosit recent la Toronto pentru lansarea unui volum autobiografic.
Cartea “Nu mai ştim aproape nimic – Puşa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu” este - după mărturisirea artistului - “o carte-dialog şi o experienţă de viaţă artistică” prin care speră să poată ilustra o epocă muzicală dar, în acelaşi timp, să fie poate şi un model pentru generaţii tinere de artişti.
De altfel, artistul a transmis direct talentul muzical fiului său Leonard Constant. Tânărul baladist şi compozitor este cunoscut în Montreal, unde cânta alături de “Florquestra” blues şi rock alternativ în franceză, portugheză, română şi engleză. În avanpremieră, Sergiu Cioiu a anuntat de altfel organizarea unui concert la Toronto, anul viitor, în care Leonard Constant îl va avea drept invitat.

Prins între lumi şi frământări culturale, parcurgând valurile tumultoase ale vieţii de imigrant, Sergiu Cioiu a păstrat în suflet dragostea pentru muzica de calitate şi versurile frumos articulate.
El reuşeşte să recite şi să cânte cu talentul unui trubadur interesat să cultive muzica precum un tezaur.
Nu se sfieste să ridicularize infuzia manelistă din muzica românească şi reuşeşte să facă o critică pertinentă, plină de umor, a acestui gen muzical delicvent, care a confiscat o parte largă din piaţa muzicală.
Este pertinent şi cunoscător,dar în acelaşi timp amuzant şi detaşat.

Evenimentul organizat de Consulatul român, prin eforturiled-lui Doru Liciu şi cele ale Observatorului condus de Dumitru Popescu a fost deschis unui public larg; audienţa a fost plină de entuziasm, însă numeric departe de potenţialul comunităţii locale.
Cei care au avut curajul să înfrunte traficul pe autostrăzile din GTA la sfârşitul săptămânii au avut parte de o întâlnire foarte plăcută, caldă, fără fasoane: un dialog uman cu arta.

Sergiu Cioiu va reveni la Toronto anul viitor şi să sperăm că sala va fi plină.







Luiza Mureseanu    10/16/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian