Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Business Sumit - Impreună pentru România

Joi, 6 octombrie a.c., între orele 10:00-13:00, a avut loc la Palatul Cotroceni deschiderea primului Summit al oamenilor de afaceri români din străinătate.

Aproximativ 200 de antreprenori si oameni de afaceri români din sară si din Diaspora s-au întâlnit la Palatul Cotroceni pentru a discuta între ei si cu reprezentansii institusiilor statului si ai mediului de afaceri din România despre oportunităsile de afaceri si investisii din România.

Ajungând la deschidere după o întâlnire inopinată, Presedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declarat:
„Bună ziua.(…) După cum s-a văzut, nu am ajuns la deschidere, dar nici nu am vrut să vă ignor. Asadar am intrat pur si simplu să vă spun: Bine asi venit la Cotroceni!
Stisi că mie îmi sunt dragi românii din sară si din afara graniselor, tosi românii, si din acest motiv sunt bucuros că avem ocazia să organizăm aici, la Cotroceni, o manifestare dedicată diasporei, si dacă este în legătură si cu oamenii de afaceri din diaspora si din sară, cu atât mai bine. O să vă las în continuare cu oamenii care s-au pregătit astăzi să vă spună lucruri importante despre cum doreste România să se ocupe de românii din afara graniselor si în final să vă spun că mă bucur că v-am văzut. Vă doresc succes si numai bine!”

Sandra Pralong, consilier de Stat la Administrasia Prezidensială, responsabilă pentru relasia cu românii din afara graniselor, a reamintit faptul că:
“Acum 7 luni, în această sală, de la acest pupitru, Presedintele României a propus o nouă perspectivă asupra relasiei dintre stat si cetăsenii care au ales să trăiască în afara graniselor. Citez: «vorbim de multe ori despre pierderea pe care o reprezintă plecarea românilor în străinătate. Într-o altă abordare însă putem să vedem si oportunitatea oferită de prezensa unei Diaspore puternice peste hotare».

Această întâlnire este despre această oportunitate, despre noua paradigmă lansată de Presedinte, despre noul cadru lansat de Presedinte în relasia cu românii, nu doar din sară, dar si de peste hotare, în care dezvoltarea României beneficiază, în fine, de talentul si expertiza românească din străinătate. Este aici, acum, ocazia ca oamenii de afaceri români, de aici sau de acolo, să se întâlnească, să creeze punsi de legătură, proiecte comune si da, afaceri, întorcându-si măcar privirea si expertiza către România ca să o transforme.”

În cadrul primului Panel intitulat “Ce oferă România si care sunt asteptările oamenilor de afaceri din Diaspora?“, au luat cuvântul: vicepremierul României, domnul Costin Borc, ministrul delegat pentru relasia cu românii de pretutindeni, doamna Maria Ligor, ministrul Muncii, Familiei, Protecsiei Sociale, domnul Dragos Pîslaru, ministrul fondurilor europene, domnul Cristian Ghinea.

Discusiile au continuat apoi la Banca Nasionala a României (BNR), unde a participat si Prim Ministrul României, domnul Dacian Ciolos.

Întregul eveniment a fost transmis live, iar înregistrările le putesi urmări pe pagina:
http://www.caleaeuropeana.ro/live-video-6-octombrie-200-de-antreprenori-din-romania-si-din-diaspora-se-reunesc-la-business-summit-impreuna-pentru-romania-eveniment-organizat-de-repatriot/

PRIMĂ DE INSTALARE


SPRIJIN ACORDAT SI ROMÂNILOR DIN DIASPORA PENTRU CRESTEREA OCUPĂRII PE PIASA MUNCII DIN ROMÂNIA

Miercuri, 28 septembrie a.c., Guvernul a adoptat noi măsuri de stimulare a ocupării forsei de muncă, acestea vizând persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, angajatorii, dar si românii din Diaspora.

Prin modificările legislative aduse de Ordonansa de urgensă nr. 60/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru somaj si stimularea ocupării forsei de muncă , este inclusă în mod expres în rândul beneficiarilor de măsuri active de ocupare si categoria românilor din Diaspora:
„Art. 76 - Prima de instalare se acordă si persoanelor de cetăsenie română care si-au exercitat dreptul la liberă circulasie a lucrătorilor în spasiul Uniunii Europene si Spasiul Economic European pe o perioadă de cel pusin 36 luni (…).”

Prima de instalare de 12.500 de lei este neimpozabilă si are ca scop stimularea încadrării în muncă, asigurarea cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua resedinsă, si/sau pentru reîntregirea familiei.

„Oricine din Diaspora va veni în sară, venind de oriunde se află în acest moment, si îsi va căuta de muncă prin această ofertă pe care o avem pe mobilitate va putea beneficia de cei 12.500 de lei”, a declarat Dragos Pîslaru, Ministrul Muncii, Familiei, protecsiei Sociale si Persoanelor Vârstnice.

Mai multe detalii aici:
http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/comunicare/comunicate-de-presa/4600-sprijin-extins-pentru-cresterea-ocuparii-pe-piata-muncii-28-septembrie-2016
si aici: http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/sprijin-extins-pentru-cre-terea-ocuparii-pe-piata-muncii

PROIECT DE SARĂ

VIZIUNE PENTRU ROLUL ROMÂNIEI ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ (UE)

Marsi, 4 octombrie a.c., Presedintele României, domnul Klaus Iohannis, a sussinut o declarasie de presă la finalul primei sedinse a Comisiei Prezidensiale privind Proiectul de Sară.

Comisia Prezidensiale privind Proiectul de Sară s-a constituit la inisiativa Presedintelui României care, la începutul lunii iulie a.c., anunsa că a propus în cadrul consultărilor pe care le-a avut cu Prim-ministrul Dacian Ciolos, cu Guvernatorul Băncii Nasionale Române, Mugur Isărescu, si cu liderii partidelor parlamentare, constituirea si funcsionarea pe lângă Presedinsia României a unui grup de lucru care să elaboreze un proiect de sară care va ghida mersul României în UE.

După prima sedinsă a Comisiei Prezidensiale privind Proiectul de Sară din 4 octombrie, Presedintele României a declarat, între altele:
"Comisia Prezidensială a început foarte bine. Am avut o primă rundă de opinii si le-am spus si membrilor comisiei că, după această primă rundă de luări de cuvânt, sunt foarte optimist. Tosi membrii comisiei sunt hotărâsi să se implice, tosi au venit cu idei foarte bune, cu evaluări foarte bune, si cred că vom avea în timp util realmente un proiect de sară, care reprezintă o viziune pentru România. Avem nevoie de o viziune pentru România si asta va fi Proiectul de sară. În continuare, comisia a rămas în sală, se vor organiza si, în continuare, se va lucra intens la elaborarea primelor concepte, care vor duce la cristalizarea Proiectului de Sară.”

Întrebat de jurnalisti cum va arăta acest document la final, Presedintele României a răspuns:
"Proiectul de sară, în final, va fi un document strategic, scurt, clar si usor de înseles. Va stabili liniile generale de dezvoltare ale României. Ca să vă dau exemple foarte concrete, acest proiect va defini, bunăoară, dacă România vrea să fie o sară europeană profund integrată sau dacă doreste să fie o sară europeană mai pusin integrată. Cum, alt exemplu, acest proiect va stabili dacă vrem să aderăm la zona euro sau nu vrem să aderăm la zona euro. Iar alte probleme foarte importante ale României, cum sunt, sigur, si problema câte clase vor fi în ciclul primar, câte clase vor fi în ciclul secundar, si asa mai departe, vor fi elaborate în cadrul altor proiecte, cum este, de exemplu, proiectul România Educată. Proiectul de Sară dă linia generală de dezvoltare a României, unde vrem să ajungem în România, iar, ulterior, bineînseles, pe zone, sau sectorial, cum se spune, se vor elabora planuri. Acest Proiect de sară nu este un proiect de guvernare. Acest Proiect de Sară este valabil pentru o perioadă lungă de timp si, din acest motiv, este important să fie adoptat prin consens. Toate guvernele vor avea aceste ghidaje care vor fi scrise în Proiectul de Sară.”

La întrebarea „Cum vesi face ca acest proiect să fie asumat si pe o perioadă lungă? Au mai fost proiecte făcute la Cotroceni, pacturi, care, apoi, n-au fost asumate.”, Presedintele României, a răspuns:
„În afară de această fază de elaborare, este nevoie de cel pusin încă două faze, la fel de importante. Este nevoie de o largă consultare. După ce vom avea prima formă a acestui Proiect de Sară, el va fi pus în dezbatere publică si această dezbatere publică va dura luni de zile, după care va fi adaptat, în funcsie de rezultatul acestei dezbateri, si va intra în concilierea politică. Acest Proiect de Sară poate să ne ghideze, poate să aibă valoarea pe care ar trebui să o aibă, numai dacă toate partidele politice sunt de acord si sprijină acest proiect. Deci în afară de partea de elaborare, vom avea partea de consultare în societatea civilă, cu partenerii institusionali, deci o consultare largă, cum se spune, si în final vom avea o consultare si asumare politică.”

Vedesi aici întreaga declarasie de presă:
http://www.presidency.ro/ro/media/declaratii-de-presa/declaratia-de-presa-a-presedintelui-romaniei-domnul-klaus-iohannis-sustinuta-la-finalul-primei-sedinte-a-comisiei-prezidentiale-privind-proiectul-de-tara

UNIUNEA EUROPEANĂ






ÎNTREVEDERE CU ÎNALTUL REPREZENTANT AL UNIUNII EUROPENE PENTRU AFACERI EXTERNE SI POLITICĂ DE SECURITATE
Vineri, 7 octombrie a.c., Presedintele României, domnul Klaus Iohannis, a sussinut o declarasie de presă la finalul întrevederii cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politică de Securitate, doamna Federica Mogherini.
Presedintele României a declarat, între altele:
„Am avut o întâlnire foarte bună cu doamna Federica Mogherini, Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Politică Externă. Am abordat, practic, toate temele care sin de domeniul domniei sale, Parteneriatul Estic, situasia Uniunii Europene în ce priveste zona sudică, Orientul Mijlociu, dar si probleme care sin, mai degrabă, de interiorul Uniunii, bunăoară, organizarea si mai buna coordonare a apărării europene.”

Vedesi aici declarasie de presă a Presedintelui:
http://www.presidency.ro/ro/media/declaratii-de-presa/declaratia-de-presa-a-presedintelui-romaniei-domnul-klaus-iohannis-sustinuta-la-finalul-intrevederii-cu-inaltul-reprezentant-al-uniunii-europene-pentru-afaceri-externe-si-politica-de-securitate-doamna-federica-mogherini

EDUCASIE

DESCHIDEREA ANULUI UNIVERSITAR 2016-2017

Luni, 3 octombrie a.c., Presedintele României, domnul Klaus Iohannis, a sussinut la Universitatea de Vest din Timisoara, o alocusiune cu prilejul ceremoniei de deschidere a Anului Universitar 2016-2017.

Presedintele României a declarat, între altele:
“Dragi studensi si tineri, este nevoie de voi. Voi trebuie să fisi o voce puternică ca să spunesi ce vresi cu România noastră. Si cred că Timisoara, care a dovedit cu prisosinsă în decembrie '89 că a înseles ce înseamnă a te ridica si a spune ce vrei, această Timisoară eu sunt convins că există si astăzi, si va exista si în viitor. Si de aceea sunt convins că, de aici, studensii, tinerii, cadrele universitare se vor ridica cu o voce puternică si vor spune cum vor să arate viitorul României. Eu vă doresc o toamnă lungă si bună, un an universitar cu noi si noi succese si o implicare civică pe măsura Timisoarei.”

Vedesi aici întreaga alocusiune:
http://www.presidency.ro/ro/media/discursuri/alocutiunea-presedintelui-romaniei-domnul-klaus-iohannis-sustinuta-cu-prilejul-ceremoniei-de-deschidere-a-anului-universitar-2016-2017

CULTURĂ


TIMISOARA – CAPITALĂ CULTURALĂ EUROPEANĂ 2021

Luni, 3 octombrie a.c., Presedintele României, domnul Klaus Iohannis, a sussinut la Universitatea de Vest din Timisoara, o alocusiune la întâlnirea cu operatorii culturali si autorităsile locale pe tema „Timisoara – Capitală Culturală Europeană 2021”.

Presedintele României a declarat, între altele:
„Esensa, totusi, a unei Capitale Culturale Europene rămân oamenii. Ca si, de fapt, în orice proiect, fără oameni nimic nu ar fi, decât frumusesile naturii. Si avesi un oras frumos, dar ce au făcut oamenii aici este notabil. Esensa e programul cultural, acesta trebuie generat, cred că este singurul termen potrivit, cu mare grijă, pentru a sublinia si latura nasională, latura locală, latura europeană. (…)
Am citit că asi făcut câteva sondaje pe parcurs si asi constatat că majoritatea timisorenilor vor să fie în acest film, ca să mă exprim asa colocvial. Este excelent, dar vă rog să-i încurajasi ca de la dorinsa de a fi în acest proiect chiar să ajungă în acest proiect si să-i identifice ca si un proiect al lor. E foarte, foarte important pentru felul în care se simte atunci comunitatea. Dacă fiecare timisorean sau majoritatea timisorenilor simt că este proiectul lor, că sunt parte dintr-un proiect mare care defineste orasul lor atunci vesi constata că avesi un suport inestimabil, un suport foarte, foarte valoros care duce întregul proiect Capitală Culturală Europeană.”

Vedesi aici întreaga alocusiune a Presedintelui:
http://www.presidency.ro/ro/media/discursuri/intalnire-cu-operatorii-culturali-si-autoritatile-locale-pe-tema-timisoara-capitala-culturala-europeana-2021

ANUL NOU EVREIESC












CEREMONIE DEDICATĂ ANULUI NOU EVREIESC - ROS HASANA

Duminică, 2 octombrie a.c., Presedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu prilejul Anului Nou Evreiesc. Mesajul i-a fost prezentat Presedintelui Federasiei Comunităsilor Evreiesti din România, domnul Aurel Vainer, de către domnul Sergiu Nistor, Consilier Prezidensial - Departamentul Cultură, Culte si Centenar, în cadrul ceremoniei din această seară dedicată Anului Nou Evreiesc - Ros Hasana.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului Presedintelui României:
„Cu prilejul Sărbătorii Ros Hasana, îmi face o deosebită plăcere să vă adresez un călduros «Shaná Tová», însosit de cele mai bune urări de pace si prosperitate, dumneavoastră si tuturor membrilor comunităsilor evreiesti din România.
Este în spiritul acestei tradisii iudaice ca, la început de an evreiesc, să ne îndreptăm gândul către Dumnezeu, să reflectăm la valorile care ne aduc laolaltă si să facem planuri pentru viitor.
Fidelitatea fasă de chemarea lui Dumnezeu, respectul fasă de suferinsa înaintasilor, răspunderea fasă de alegerile noastre si datoria de a ne împăca cu semenii, toate acestea configurează semnificasia sărbătorii Noului An Evreiesc, care începe sub semnul restaurării omului prin credinsă, prin solidaritate.
Fie ca sărbătoarea Ros Hasana să fie un prilej de reflecsie si de bucurie în mijlocul familiei, aproape de Templul care consacră si desăvârseste, pretutindeni în lume, destinul comunităsii evreiesti.
Vă rog să primisi, stimate domnule Presedinte, gândurile mele cele mai calde de prietenie si mult succes în activitatea pe care o desfăsurasi!
«Shaná Tová»!”

Mesajul Presedintelui aici: http://www.presidency.ro/ro/media/mesaje/mesajul-presedintelui-romaniei-domnul-klaus-iohannis-transmis-cu-prilejul-anului-nou-evreiesc







Denise Mihalache    10/7/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian