Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Lumea culorilor - Amenajarea camerei elevului.

Calendaristic a venit toamna şi a început noul an şcolar ; pentru părinţii de elevi care nu au amenajat camera pentru studiu, iată mai jos câteva sfaturi.
Inainte de mobilarea şi aranjarea acestei camere, este util să decidem culorile pereţilor.
Este ştiu că majoritatea copiilor agreează culorile vii şi strălucitoare, dar… psihologii sunt de părere că pereţii camerei de studiu a elevului e bine să fie în nuanţe neutre pentru a nu distrage atenţia copilului, astfel încât acesta să poată termina fără probleme temele pentru acasă. Camera de studiu e bine să păstreze un aer conservator şi ordonat şi în această idee, culorile cele mai potrivite sunt galben pai, alb murdar, gri deschis, crem, bej deschis, roz pal sau bleu pal, iar alegerea să fie decisă împreună cu destinatarul camerei ; pentru pete de culoare se recomandă alegerea unor accesorii colorate în galben sau în maro, care se spune că ajută la concentrarea elevului şi stimulează activitatea cerebrală. Culorile stridente obosesc ochii, dau o stare de agitaţie de care elevul nu are nevoie atunci când studiază.
In camera de studiu a elevului, piesa esenţială de mobilier este biroul. Acesta e bine să fie aşezat într-un loc care să beneficieze de cât mai multă lumină naturală, adică în apropierea ferestrei, astfel încât lumina să vină din faţă sau din stânga pentru un elev dreptaci, sau din dreapta pentru un stângaci ; biroul trebuie să permită deschiderea ferestrei. Nu este o idee bună ca fereastra în faţa căreia se găseşte biroul să fie orientată spre locul de joacă sau spre un bulevard aglomerat ; ideal ar fi ca pe fereastra să se privească spre o grădină sau un spaţiu cu puţin trafic. Pentru orele serii, este obligatoriu să existe si o lampă de birou cu lumină albă.
Dimensiunile biroului trebuie corelate cu înălţimea copilului, pentru ca acesta să aibă o poziţie cât mai corectă, care să nu-i afecteze coloana; sunt recomandate acele modele reglabile de înălţime, pentru adaptarea lui pe măsura creşterii copilului. Inălţimea trebui să varieze între 65 şi 80 cm astfel încât copilul să stea comod pe scaun, iar genunchii să nu atingă blatul. Este util un birou multifuncţional dotat cu mai multe spaţii de depozitare (sertare, rafturi, dulapuri), ce permit păstrarea în ordine a obiectelor destinate studiului (cărţi, caiete, rechizite, etc), dar şi a calculatorului, un element nelipsit copiilor. Cele mai ergonomice sunt birourile de colţ, deoarece ocupă mai puţin spaţiu. Masa de lucru trebuie să fie suficient de spaţioasă, deoarece, cu timpul, elevul va trebui să efectueze şi anumite proiecte care vor necesita o suprafaţă de lucru mai mare. Culoarea blatului trebuie să îndeamne la studiu, culorile potrivite fiind tonuri deschise de bej, crem, cafeniu. ; nu trebuie să fie negru sau maro închis, verde intens, roşu aprins, portocaliu tare şi albastru dur, fiindcă aceste tente crează o stare de disconfort şi iritabilitate.
Pentru ţinuta corectă a elevului, o importanţa mai mare în susţinerea coloanei, o are scaunul deoarece elevul poate petrece mai multe ore asupra temelor pentru acasă; specialiştii recomandă modelele ortopedice, cu spătar rigid prevăzut cu o curbură care ajută la adoptarea unei poziţii cât mai corecte.
Importantă este şi o organizare eficientă a spaţiului din camera de studiu; ordinea trebuie asigurată permanent şi sunt bine venite diverse tăviţe şi suporturi pentru caietele de şcoală, un organizator pentru rechizite, diverse poliţe pentru cărţile de şcoală şi un panou de plută lânga birou pe care sa fie expuse diverse notiţe în atenţie. Pe pereţi pot fi tablouri cu un peisaj din natură sau… tablouri confecţionate din colaje chiar de elev.
Amenajarea camerei elevului trebuie realizată în funcţie de vârsta acestuia, astfel încât să-l inspire şi să-l îmbie la studiu. Spaţiul nu trebuie să fie auster şi plictisitor, dar este important ca din încăpere să lipsească elementele care pot distrage atenţia de la studiu, precum televizorul, tableta sau jucăriile, deoarece cu astfel de tentaţii copiii se concentrează mult mai greu. Dacă are nevoie de calculator pentru a se face o parte din teme, pe acesta nu trebuie instalate jocuri.






arh. Ion Constantinescu, Toronto     9/15/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian