Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


La TVR nu totul este garantat 100%

Activitatea oricărei companii, instituţii etc., indiferent de mărime, se bazează ( sau ar trebui să se bazeze) pe o filozofie şi o cultură antreprenorială specifice, în care obiectivele, scopurile, produsele, serviciile etc, sunt clar definite de la bun început. Cât de clare sunt acestea, tot aşa de clare vor fi şi procedurile de urmat. Altminteri, se porneşte cu o intenţie şi se ajunge la cu totul altceva, ca în cazul acelui personaj foarte popular la noi care, furând piese de la fabrica din Zărneşti să-şi facă o bicicletă, oricum le asambla acasă ieşea o mitralieră!

La televiziunile aşa-zis comerciale ( toate televiziunile sunt comerciale) filozofiile şi (in)culturile antreprenoriale au un obiectiv clar: cât mai multă confuzie!.

TVR, căreia i se mai zice şi naţională, ar trebui să fie capul limpede între televiziuni dar nici aici nu este totul garantat 100%.

Două emisiuni, din multe altele, în care capul nu se mai potriveşte cu coada sau se termină în coadă de peşte.

“Marina Constantinescu şi Cătălin Ştefănescu lansează Gări de poveste, un proiect în premieră la TVR 1. În fiecare sâmbătă, de la ora 17.00, telespectatorii vor descoperi gările de poveste ale României, vor vedea ţara de la fereastra trenului, de pe peroanele celor mai importante gări naţionale.” (http://tvr1.tvr.ro/emisiuni/gari-de-poveste_14168.html ) Binevenit proiect cu valenţe istorice, culturale, sociale, politice.

Nu ştiu cum vor fi fost celelalte episoade dar am “ călătorit” cu echipa TVR în episodul opt pe ruta Bucureşti-Teiuş-Oradea. Am aflat lucruri interesante. Au ieşit în evidenţă şi stângăcii profersionale (la TVR!).
“ Telespectatori vor descoperi gările de poveste ale României, vor vedea ţara de la fereastra trenului, de pe peroanele celor mai importante gări naţionale.” Echipa TVR nu este consecventă şi părăsind gara şi peronul, abordează şi detaliază teme care se depărtează de la prima intenţie şi care fac obiectul altor emisiuni ( farmacii, monumente, case, holocaust etc.). Până la urmă, trenul echipei TVR s-a oprit şi a staţionat cel mai mult în gara…Auschwitz!

Între gările de poveste ( toate gările au şi sunt de poveste) există multe halte. În perioada de tranziţie spre capitalismul caravană, marea lor majoritate au ajuns… de poveste! Sugerez o viitoare emisiune cu titlul Halte de poveste, în echipa TVR incluzând şi pe dl.Traian Băsescu , de trei ori ministrul transporturilor.

Într-o altă ediţie a emisiunii Postmeridian (secvenţe: https://www.youtube.com/watch?v=BPqB53r9fFo ), Maria Buruiană ne plimbă prin Umbria şi Perugia. Ceva istorie, ceva bucătărie, castele, peisaje… Un film de propagandă turistică pentru această regiune a Italiei. La finalul emisiunii, reportera TVR, trage concluzia, - cireaşa de pe tortul touristic,- cum că Umbria este un loc unde să vii să-ţi încarci bateriile! Poftiţi de vă încărcaţi bateriile în Umbria! Reportera TVR menţionează, însă, un fapt demn de reţinut: limba română este a doua limbă vorbită în Umbria , lucru confirmat şi de ghid, o româncă. Dar cât timp va mai fi, devreme ce mulţi români o uită iar pe copii nu-i învăţa şi nici nu-i încurajează. Iată o emisiune serioasă pentru Postmeridian: Viitorul limbii române la românii din străinătate. Că tot a fost de curând Ziua limbii române.

Timpii de antenă trebuie administraţi cu grijă deoarece time is money … Şi DNA-ul umblă peste tot.


Bucureşti, 6 septembrie 2016
Înainteprăznuirea Naşterii Maicii Domnului; Sf. Mc. Sozont; †) Sf. Cuv. Simeon şi Amfilohie de la Pângăraţi (Post)





Nicuşor Gliga     9/7/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian