Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Câte pierderi avem în Italia?

Despre tragedia datorată cutremurului din Italia, în urma căruia au murit 11 români, s-au scris mii de rânduri!
Este salutară prezenta din prima zi la fata locului a bisericii române prin preotii săi, a reprezentantei românesti în Italia din primele zile, a presei românesti din Italia si a presei din România, a voluntarilor care au ajutat la salvarea multor oameni din clădirile năruite.

Avem conationali decedati, o parte au fost transportati în tară, avem încă patru românce spitalizate, avem români care se afla în taberele ridicate pentru sinistrati, oameni care dorm în corturile amenajate de autoritătile italiene.
Pentru că singurul dialog oficial este mentinut de Ministerul Afacerilor Externe, prin reprezentantii săi la fata locului, aflându-mă în Amatrice zilele trecute, am încercat să aflu care era prezenta românească cunoscută în localitate.
Mi s-a transmis că în statistica oficiala a Primăriei se regăseau 77 de cetăteni români, cel mai în vârstă, născut în 1953, cel mai tânăr în 2005.

Am întrebat câte persoane cunoastem ceva referindu-ne doar la cele din localitate, câte au pierit în urma cutremurului, mi s-a răspuns că sunt 10 victime din localitate, câte sunt spitalizate, din patru persoane, doua proveneau din Amatrice, iar alte sase dintre acestea le-am cunoscut în tabără sinistratilor, alături de alta familie(Harabor) dintr-o localitate învecinata, la trei kilometri de Amatrice.

Mi s-a mai comunicat că încă câteva persoane, ar fi trebuit să fie în tabără, dar erau plecate în San Lorenzo, o alta localitate învecinata!
La un calcul simplu, rezulta o diferenta considerabila intre cifra oficiala de 77 de români si ceea ce avem, o diferenta care bate lejer peste 50 de persoane despre care nu cunoastem nimic oficial.

Nu mai socotim câte persoane erau venite la munca temporar si neînregistrate oficial, lucrători în fermele de căpsuni din zona, în agricultura sau menaj însotind familiile de italieni pe perioada verii. Oricine îsi poate imagina că în zona epicentrului cutremurului, în Amatrice, se aflau mult mai multi români.

Am făcut câteva eforturi pentru aflarea datelor de contact ale românilor din localitate, este aproape imposibil că autoritătile italiene să nu ofere detalii cu privire la aspectele care ne-ar interesa enorm în stabilirea cat mai corecta a numărului celor care trăiau în oras. Nu este nimic imposibil. Abia după câteva ore, reprezentantul ambasadei, care a rămas în localitate si cu ajutorul unui alt român, au reusit să îmi clarifice faptul că vom avea posibilitatea să cunoastem datele de contact ale românilor în câteva zile, minim doua!
Oare cat de multe vieti s-ar fi salvat dacă încă din prima zi am fi avut cunostinta de aceste date si dacă echipele de salvare formate din cei prezenti la fata locului ar fi trecut pe lângă fiecare locuinta telefonând celor care figurau înregistrati la acea adresa, eliminând persoanele care ar fi confirmat telefonic că sunt în afara oricărui pericol?

Tinând cont de speranta de viată în urma unui cutremur, lipsa apei si a rănilor ar fi o minune ca după 6 zile să mai existe cineva în viată.
Asadar, autoritătile ar face bine să clarifice aspectul informational, pentru a avea o cifra reala a românilor care trăiesc, care sunt încă dispăruti.

Pur si simplu nu îmi permit să fiu linistit citind statistica care anunta doar un dispărut intre români! As vrea să cunosc o statistica completa si as vrea să fie făcute publice toate datele referitoare la cetătenii nostri!
Este obligatoriu să cunoastem cu totii răspunsul la următoarele întrebări:
1. Câti români sunt încă spitalizati?
2. Câti români se afla în taberele de sinistrati?
3. Câti români au răspuns la apel fiind în viată în afara oricărui pericol?
4. Câti români dintre cei care au scăpat cu viată au plecat către România?
Eu cunosc doar câteva cazuri, patru persoane care au plecat astăzi către judetul Gorj cu un autocar, familia Iosub, cel putin două persoane, frate si cumnata care au plecat către Suceava de doua zile, fiind deja în tară, o persoană care a plecat la Bacău cu un zbor din Roma astăzi!
5. Câti români primesc asistenta sanitară si psihologica necesară tinând cont de situatia în care se află?
6. Unde sunt restul românilor draga MAE????
Ar fi cazul să cunoastem cu totii lista localitătilor afectate, dacă exista altele decât cele cunoscute, Acumula, Amatrice, Saletta, Posta Arquata del Tronto sau Pescara del Tronto, Câti cetăteni români locuiau în fiecare localitate afectată de cutremur si care este cifra reală tinând cont .








Aurelian Mihai    8/30/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian