Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Contributia cetateanului onest la propasirea comunitatii

E firesc ca in general, si in particular in atmosfera actuala Româneasca, sa ajungi ca cetatean onest sa iti pui intrebari, sa te miri peste poate (sic!) si sa cauti raspunsuri cit mai satisfacatoare, care sa raspunda acelor intrebari.
Societatea Româneasca, pare scoasa total de sub control. Sau, cel putin de sub autoritatea unui control vizibil, irefutabil si acceptat.
Acest statut indezirabil al perceptiei cetateanului, visavis de Autoritatea Publica, desi bazat pe realitatea faptului ca "nimeni nu e decât uman", este in fapt, rezultatul unor eforturi extraordinare de discreditare a Autoritatii Statului, atit la nivel institutional cit si individual, prin mijloacele de (dez)informare mediatica de masa. Mai exact, noi cetatenii suntem mintiti zilnic, de armate de trepadusi de cea mai joasa speta, care si-au asumat rolul de judecatori, procurori, avocati, executori de sentinte proprii, intermediari informatori si nu in ultimul rind acela de cetateni de vaza, onorabili si bine remunerati sa ne spele creierul.
Aceste lighioane sociale, sunt grupate pe partide politice, ajungind practic sa se substituie acestora, in ochii prostiti ai cetatenilor, iar cele mai abjecte dintre ele, au tupeul netarmuit de a pretinde ca reprezinta "societatea civila" insasi.
Astfel ca actualmente, noi, cetatenii votanti de drept, asistam ca simplii spectatori la aparenta "lupta virtuala" a presupusilor nostrii reprezentanti politico-sociali, "conati" de actori mediatici de cea mai joasa speta, mercenari lipsiti de orice scrupule cetatenesti, in slujba diverselor grupuri de interese, care s-au substituit insidios, diferitelor idei politice, partide si/sau politiceni.
Pe care ii "reprezinta" sau ii "reprima" conform ordinelor si mai ales conform soldei.

Printr-un sindrom care se agraveaza si accelereaza, toate perceptiile, toate aparentele, toate zvonurile, sunt preluate din zbor si duse la extrema cea mai exploziva, in speranta ca asta ii va da credibilitate si validitate. Ce nu ar fi facut in mod normal "stire" intr-o societate cu functionare normala, poate fi exacerbata de Media turbata si isterica, la nivel de "caz National". Activisti din media (in special cea de joasa speta, carea ajuns sa reprezinte din pacate regula si nu exceptia) cauta zilnic, minimum un eveniment, pe care sa il eticheteze ca fiind "scandal", "ultragiu impotriva Natiunii", "sfirsitul Lumii", sau alte "bombe sociale" cu efecte profund distructive la nivel micro si macro social. O populatie derutata, o populatie neincrezatoare, o populatie ce devine pe parcurs apatica, e cu un piocior in groapa. Fiindca apatia este starea premergatoare decesului. Fizic sau social.

Motivatiile firesti, date de increderea in destinul propriu, in conjunctura cu increderea in destinul de clan (hai sa-l denumim prin extensie aici "destin national"), care sunt motorul ce da sens vietii, atit la nivel individual, cit si de social, nu mai actioneaza la capacitatea vitala fireasca.

Omul derutat, speriat, omul apatic, reduce la minimum activitatea motoarelor, si se retrage cu prudenta, intr-un loc cit mai sigur si ferit, asteptind sa rasara din nou Lumina, care sa spulbere norii cosmarului social care il inconjoara.
Adica, cum o da Domnul si Norocul, ca sa exprim idea la un mod neaos si traditional. Ajunge sa nu-i mai pese nici de ordinea si curatenia din propria gospodarie, iar in final nici macar de destinul si viitorul propriului clan.
Se rupe de realitate (prin bautura, droguri, sex, Net, etc.) si studiaza "exteriorul social" prin sticla murdara a ecranului de televizor sau cea mai curata (sic!) a computerului. Prin repetitie de tip picatura chinezeasca, universul lui chinuit, nu mai accede la realitatea exterioara decit prin prisma "informatiei prelucrate", care ii este servita de "craii si craiesele Binelui Public, din sfera de interfata informationala cu publicul larg", sau alti agenti (mercenari sau voluntari) de informare si/sau dezinformare. Au ramas putini, cei care nu gindesc pe liniile directoare, dobindite de la "crainicii Mediatici".

Contributia cetateanului onest la propasirea comunitatii in care vietuieste consta in a dobindi cit mai multe si solide aptitudini si competente si a le aplica, in mod cit mai onest, constructiv si pozitiv in slujba comunitatii in cadrul careia accepta sa-si traiasca viata. ideal, toti membrii unei societati umane trebuie sa coopereze pentru imbunatatirea calitatii acestei vieti, pentru toti membrii comunitatii. Altfel exprimat, conditia de baza a unei bune functionari sociale, este ca fiecare sa-si faca cit mai bine jobul propriu, fara a comite eroarea de a se erija in judecator, victima sau frustrat al presupuselor imperfectiuni ale celorlalti membrii ai societatii. Am enumerat exact caracteristicile de baza ale activitatii de Media, ridicata in mod tendentios si fals, la statut de "cerber social".
Comiterea (deliberata sau involuntara) a acestui set de erori, mai ales in mod repetitiv si mai ales la scara publica larga, are un caracter profund negativ si creaza o atmosfera de suspiciune reciproca, care va avea in final un caracter distructiv, chiar si atunci cind a originat dintr-o intentie constructiva. Perfectionarea aptitudinilor individuale si largirea universului individual al cetateanului, se produce in timp, pe baza unei atitudini pozitive, flexibile si a dorintei de perfectionare a acestuia, prin interferentele lui cu universul informational extern si corectiile permanente pe care le aduce setului de valori dobindite, aceptat si inmagazinat. Bataia de joc zilnica, la adresa reprezentantilor politici alesi, nu are nimic in comun cu asta. Aproape (sic!) nimeni in România de azi, nu pare preocupat de gasirea de solutii pentru: a) pedepsirea vinovatilor care au furat si si-au impartit in mod aleator Averea Nationala, ramasa dupa 1989; b) distrugerea Arhivei de dosare securist-comuniste ale cetatenilor Români, pastrate si folosite pina si in prezent, ca pirghii de coercitare si santaj, visavis de cetatenii Români, din Tara sau din diaspora, mentionind astfel rastalmacirea in selectionarea si recunoasterea valorii individuale firesti, pe baze total artificiale si antiproductive; c) revigorarea si redresarea Economiei Nationale, cu toate sectoarele ei specifice; d) acceptarea unui sistem teritorial care sa permita aplicarea unei Administratii Publice, de eficenta maxima; e) adoptarea unei pozitie strategico-politico-economice de compromis cit mai avantajos si echidistant, visavis de Polii Puterii Mondiale; f) redarea increderii in Destinul National si crearea de stimulente pentru ca o parte din marile valori nationale (la nivel cetatenesc) care au parasit in mod firesc Iadul Românesc sa contribuie, de oriunde se afla in Lume (!) la Propasirea Nationala a Patriei Mama !
Lista este desigur deschisa ... Ea este menita sa includa doar deziderate pozitiv constructive. Crearea si perpetuarea unei atmosfere de Circ National de tip "bilci" nu apartine desigur acestei liste.

Daca esti, si mai ales daca simti ca esti Cetatean Român si vrei sa lasi o urma frumoasa in acest sens, raliazate unui set de valori constructive, unui pozitivism de gândire umana si nationala, fa ceva concret (vorba lui John F. Kennedy) pentru Tara ta, inainte ca ea sa te recompenseze. Altfel, vorba Poetului, te vei simti "fara inceput". Si "pierdut".
Daca te gândesti ceva mai profund, Tara a facut deja de foarte multe ori, "ceva esential" pentru clanul tau. i-a dat fiinta, spatiu de identitate geografica si culturala. Un START de pornire.

Cred ca aceste traditii de buna convietuire cu Tara, merita reanimate si aparate impotriva dusmanilor ideii si ai nostrii.
Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu !

Ion Stoenescu    8/25/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian