Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Copilăria unei campioane ( n.n. Ana Pădurariu este campioana la gimnastică juniori a Canadei )

Născută în prima zi de august al anului 2002 în frumosul oras turistic Bracebridge din zonă Muskoka, Ana este al doilea copil al familiei nostre.
Cu amândoi copiii născuti în luna august am devenit “o mamă de doi lei”.

Pentru prima oară, a intrat într-o sală de gimnastică la vârstă de 3 ani la clubul Planet Gymnastics din Whitby.
Primul lucru care l-a făcut aici: s-a suit pe bârnă si a mers dintr-un capăt în altul fără o ezitare spre uimirea noastră si a antrenoarei. După 11 ani bârna este încă aparatul ei preferat.
La vârsta de patru ani a fost testată de Elena Davydova si acceptată la antrenamente la clubul Gemini Gymnastics din Oshawa. În ziua în care Elena a văzut-o a luat-o de mână si aflând că este româncă i-a zis mai mult în glumă că ea va fi ca Nadia Comaneci. Să fi fost o predictie sau doar o încurajare a unui copil care nu stia ce este dincolo de usă?

Ana a început viată de gimnastă ca o activitate recreatională, antrenandu-se câte 10 ore pe săptămână. Uitând the copilărie si muncind din greu a ajuns să se califice la vârstă de 10 ani la nivelul national.
În fiecare an si-a îmbunătătit performantele si rezultatele s-au văzut în medaliile si titlurile cucerite la concursuri nationale si internationale.

O întâlnire memorabilă a fost cea din 2013 cu Nadia Comăneci cu ocazia unui concurs în Oklahoma la care s-a calificat pe locul 4. În acelasi an am petrecut vacantă în România, prima data pentru Ana.
Cu această ocazie am vizitat Complexul Sportiv Nadia Comaneci din Deva, locul unde marea doamnă a gimnasticii românesti obisnuia să se antreneze.
Vacantă noastră în România desi a fost scurtă a avut un deosebit impact asupra Anei. Vizitele de la Poiana Brasov si din împrejurimile Brasovului, de la Mănăstirile Moldovei, descoperirea vietii de la tara, au impresionat-o pe micuta noastră canadiancă .

De la o vârstă fragedă, pe lângă gimnastică, Ana a urmat cursuri de pian, de balet si de dans, la toate fiind foarte bună.
Dar din toate gimnastică a fost printre preocupările ei de bază si încet, încet a trebuit să renunte la celelalte activităti din cauza lipsei de timp.
Îmi aduc aminte că era micută si trecuse de la 10 ore de antrenament la 20 de ore pe săptămâna. Într-o zi stătea supărată si am întrebat-o care este motivul.
Răspunsul ei ne-a socat pe mine si pe tatăl ei : «Sunt supărată pentruca suntem săraci ». « De ce zici că suntem săraci când tu ai tot ce îti doresti ? » am întrebat-o nestiind ce să credem.
Răspunsul copilului cu o inocentă dezarmantă: « Dar atunci de ce nu mai merg la dans si la pian ? Înseamnă că nu mai aveti bani că să plătiti !».
I-am explicat că ziua are 24 de ore, trebuie să meargă la scoală, să facă teme, să meargă la gimnastică câte 4 ore pe zi si că nu mai este timp si pentru alte activităti.
Nu au mai fost comentarii si de atunci a înteles că gimnastica nu îi va permite să se bucure de copilărie.
Gimnastica a fost alegerea ei, iar noi am sustinut-o si am încurajat-o.
Maturitatea, disciplină, puterea de concentrare, vointa, încrederea în sine, toate au fost cimentate în clubul de gimnastică printre gimnastele mai în vârstă si cu ajutorul antrenorilor.

Cu doi ani în urmă, părintele Vasile de la biserică Toti Sfintii din Toronto si părintele Andrei Sas i-au făcut o minunată surpriză vizitând-o la sală de antrenamente. Aici, Ana a fost luată deoparte de părintele Andrei si că un bunic sfătos si iubitor i-a dat câteva sfaturi printre care i-a zis: “ Prin aceste reusite la campionatele de gimnastică Dumnezeu dezvăluie frumusetea fiintei umane că si creatie divină. Înainte de orice încercare să te rogi că Dumnezeu să îti dea puterea să reusesti spre slavă Lui, spre a arată tuturor cât de minunat este omul creat de El.“Îmi cer iertare dacă nu am reprodus întocmai cuvintele părintelui, dar mesajul a fost foarte clar si primit cu bucurie de Ana.

Desi a lipsit mai mult de jumătate din timpul de la scoală, Ana s-a dovedit a fi o elevă foarte bună si silitoare, iar de la toamnă va începe viată de liceu.

O vară frumoasă tuturor !!







Aida Pădurariu    7/19/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian