Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


De vorba cu Queen Lateefa

Cu o alura aproape impunatoare, Dana Owens - pardon, Queen Lateefa numele dat de Holly-wood - dotata cu un temperament si un talent diversificat care i-au priit dealungul anilor faci-litandu-i un duium de premii si ca actrita - printre care si un Golden Globes - Queen Lateefa e considerata astazi ca una din fortele Industriei Cine si TV, dat fiind acolade de succes nu numai ca o actrita de culoare diversificata, dar si ca rapper, cantareata, producatoare de muzica si filme cu firma ei proprie, business-woman si entrepreneur par-excelence. In plus, ghidata de tatal ei politist, a devenit o luptatoare Karate si cu arme de remarcat.

QL: Ray, cum se face ca pe unde trec dau de tine?
RA: O intrebare foarte la locul ei caci si mie m-i se intampla la fel uitandu-ma in oglinda!
QL: Ha! nu ti-ai pierdut sensul umoristic, vad.

RA: Pai cu o persoanlitate ca tine, nu am incotro caci altfel ne-am plictisi.
QL: Okay, okay... mi-ai reamintit cu cine am de aface!

RA: Ma simt magulit.Si acum c-am trecut de protocol...
QL: Ha!

RA: Pai cum?Doar suntem profesionisti de speta!
QL: Okay, okay, da-i drumul. Sunt curioasa ce intrebari nascocesti de data asta?

RA: In afara de "Ce mai faci?"
QL: Regret, dar asta e secret!

RA: Ma asteptam sa reactionezi ca atare! Deci... RA: Te pot intreba ceva mai...personal inainte de ne despartim?
QL: Iarasi? Ha!

RA: Cum amenajezi faptul ca esti multi-talentata si dotata cu o disciplina care pare sa contribuie succesului tau?
QL: Sa nu razi, dara asta ma intreb si eu, caci bogati nu am fost! Dar ce am avut este on ambianta muzicala in familie, o voce care sa manifestat de copila si un temperament aparte care m-a incurajat sa continui in special cu incercarile artistice. Trebuie sa admit ca am avut si ceva noroc sa fiu acceptata de lumea scenei, teatru si filme care cere nu numai talent aparte, dar si o deisciplina de sine si profesionala la care daca nu rezisti, te pierzi in multime.

RA: Dat fiind ultimul tau film ICE AGE, si un meteor avanseaza catre pamant distrugandu-l, ce ai face in ulktimile zile de trai?
QL: As vrea sa fiu definitiv inconjurata de cei pe care-i iubesc, familie, prieteni si lume in general cu care sa ne amuzam, sa cant cat pot, sa impart toata averea mea cu alta lume.

RA: In realitate sau desen animat cum e ICE AGE?
QL: Bravo, uite la asta nu m-am gandit...Ha!

RA:Chiar, cum ti s-a parut impremutandu-ti vocea la un caracter animat?
QL: Sa nu razi, dar cateodata e mai grau de aplicat nuantele personagiului animat decat daca ai fi pe viu in fata aparatului... e ca si cum ai diseca actoria in bucati fabri-cand tonalitatea necesara actiunii caracaterului. Dar etotusi amuzant mai ales cand personagiul face parte in continuare de la un film la altul aproape ca un serial TV. Plus ca trebuie corelat cu vocile si emotiile celorlalte personagii din film fara sa fi in fata lor.

RA: Dar ai avantajul ca nu-ti surmenezi fizic si retyul corpuluidaca ar fi fost pe viu.
QL: Cam asanumai ca vrand sa atingi o anumita inflectie corespunzatoare scenei sau dialogului celuilalt prsonagiu, vrei, nuvrei, tot corpul contribuie ca sa poti reda tonallitatea respectiva iar daca nu atingi intensitatea respectiva, trebuie repeti in fata microfonului pana atingi cum trebuie frecventa ceruta de situatie cat si deviziunea regizorului.

RA: Cu alte cuvinte, singurul lucru tangibil e microfonul caci restul este poate scenariul si
ecranul pe care se proiecteaza filmul caruia ii dai tu vocea.
QL: Cam asa... Adevarul este ca multi din cei care redau vocea personagiilor dintr-un film animat, sau cand dialogule tradus in alte limbi de catre actorii locali care incearca sa potrivasca vocea celui original, au un talent deosebit vociferand dialpogul, fara ca ei insasi sa fie actori in fata aparatelor de filmat ceeace nu-i chiar asa usor.

RA: Intr-adevar, emuland asemenea voci si tonalitati e un talent aparte aproape asemanator unui ventrilog.
QL: HA! Ei bine, la asta nu m-am gandit inca!

RA: Poate pentruca suntem captati atat de poveste cat si de personagiile respective caci apropae uitam ca sunt desene animate...
QL: Nu esti departe de adevar... caci daca o poveste nu te capteaza, incepi sa remarci tot felul de alti factori cum ar fi vocile, inflectiilem, etc. care nu le accepti ca fiind adecvate scenei respective... si deci esti distras si ramai in afara povestii, decat cand esti captat inauntrul ei. Stiu asta pentruca am crescut cu filemele animate si mi-am imaginat cum aas fi reactionat eu in situatiile respective... ma rog, depinde si cati ani am avut la ora repectiva.

RA: Cu alte cuvinte daca vedem un film cand avam 5- ani si mai apoi la 15- ani si mai apoi la 25 sau 50 de ani, il interpretam diferit, nu-i asa?
QL: Intr-un fel este similar cu ori de arta vedem dealungul anilor si din cauza asta atat muzeele cat si filmele au o viata indelungata caci l vedem cu alti ochi de fiece data. Iar cele animate ca Cinderella, Snow White and the Seven Dwarfs, Lion King si Puss'n Boots sunt pline de emotii de care te desparti cu greu caci devin parte din amintiri legate de acele momente pretioase si care de multe ori ne influenteza cum gandim sau ne comportam subliminal in general.

RA: Oare un film sau poveste ca ICE AGE ne trezeste gandirea catre mediul inconjurator, global warming, etc?
QL: Adevarul este ca nu trebuie sa depindm de un film ca asta sa ne trezeasca la o realitate cruda care e predominata de lacomia pentru bani in ciuda evidentelor ca polutia si alti factori ne distrug sanatatea in general. E o idiotie frustranta de care cei in cauza trebuie influnetati sa-si schimbe macazul si daca nu de la sine, fortati de lumea din imprejur care e afectata dealungul generatiilor. Adevarul este ca multe tari sunt mai avansate ecologic in lucruri pe care noi in America inca taranganam in ciuda rezultatelor pozitive.

RA: Dece oare trebuie sa se inveasca o tragedie ca lumea sa-si dea seama ca greseste ne dand atentia cuvenita unor remedii relativ simple, ca de exemplu problema in America cu facilitatea publicului de a obtine arme. In alte tari, sunt legi interzicand populatiei in larg sa aibe arme, si mai ales arme de calibru militar. Chiar trebuie sa repetam un mars de peste un milion de lume catre Washington, ca cel de pe timpul lui Martin Luther King?
QL: E o realitate cruda ca o anumita factiune e prizoniera unei mentalitati aberante bazate pe conceptii vechi care nu-si au ratiune in zilele de azi in care lupta contra ignorantei si a unei economii politice bolnava devine din ce in ce mai apriga dat fiind unor legi inadecvate in zilele astea care nu se distinge ca unii sunt bolnavi la cap sau
captati de anumite iluzii de altii care profita ca atare fara sa respecte viata celorlalti.
Multi se pplang de asta, dar nici nu vocifereaza direct cu reprezentantii alesi in Congress
ca sa voteze in interesul populatiei decat sa satisfaca interesele banesti ale milionarilor.

RA: In unile discutii in care lumea se revolta chiar contra voturilor luate de Congress, raspunsul a fost ca de data viitoare sa nu mai voteze pentru acelas individ. Oare asta poate dura cativa ani pana la noile alegeri.
QL: Problema este ca multi din noi care au crescut cu filmele despre cucerirea vestului, etc. si-au insusit o mentalitate a carei roade a dat nastere interpretari gresite care ne afecteaza pe toti in mod si mai tragic. Asa ca ne refugiem vizionand filme animate.

RA: Sau invers...cum stim ca noi insine nu suntem desemnati ca atare?
QL: Ma asteptam sa-mi plasezi o poanta... Hai sa lasam rasounsul la asta dupa ce am cugetat pana nevedem data viitoare. Okay?

RA: Okay si-ti multumesc ca atare si pentru restul anticipat.
Ne-m despartit nu numai cu zambete pe buze dar si cu limpezira unor ganduri car eventuak vor putea deveni esenta unor alte lucrari literare.. Ha!

de la Ray Arco - corespondentul nostru la Hollywood    7/13/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian