Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Preselectia pentru Concursul Enescu 2016

Juriul de specialitate al Concursului Internaţional George Enescu 2016 a selectat 174 de tineri artişti pentru a intra în competiţie la această ediţie a Concursului Enescu.

tTinerii artisti au fost selectați dintr-un număr total de 317 înscrisi în Concurs, cu 40% mai mulți față de ediția 2014. Candidații care au trecut de preselecție vor concura pentru visul lor de a deveni mari muzicieni ai lumii pe scena Ateneului Român, între 3 si 25 septembrie.

Tinerii artisti selectati provin din tări precum Germania, Coreea de Sud, Italia, Spania, Franta, Croatia, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Grecia, Lituania, Letonia, Argentina, Cehia, China, Coreea de Sud, Thailanda, SUA, Canada, Turcia, Australia, Noua Zeelandă, Taiwan, Japonia, Thailanda, Cehia, Argentina.
Un număr de 12 tineri artisti provin din România.
Este pentru prima dată când are loc o preselectie în cadrul Concursului Enescu, ca urmare a unui număr foarte ridicat de înscrieri: în total 317 tineri artisti din 48 de tări s-au înscris pentru a participa la editia 2016 a Concursului, cu 40% mai mult fată de editia 2014. Juriul de specialitate al editiei 2016 a Concursului Enescu este format din muzicieni și profesori de top la nivel international, printre aceatia numărându-se nume precum cele ale violonistilor Pierre Amoyal și Silvia Marcovici, ale violoncelistilor Natalia Gutman, David Geringas si Arto Noras si ale pianistilor Peter Donohoe, Dana Borșan si Andrei Sitarev.
Listele în ordine alfabetică ale concurensilor care au fost selectasi să intre în competisie la Concursul Enescu 2016 sunt disponibile pe site-ul Concursului si Festivalului, www.festivalenescu.ro.
Pentru Sectiunea Compozitie, toate lucrările înscrise au fost trimise spre jurizare, iar câstigătorii vor fi anuntati pe 3 septembrie, în ziua deschiderii editiei 2016 a Concursului Enescu.
Valoarea totală a premiilor din cadrul Concursului Enescu 2015 este de 115.000 de euro. Li se adaugă două premii speciale: o bursă de doi ani la celebra Barenboim Academy din Berlin, pentru cel mai bine clasat concurent român la Sectiunea Vioară, si prezenta ca artist invitat pe scena festivalului iPalpiti Festival of International Laureats 2017, Los Angeles, pentru câstigătorul Sectiunii Vioară.

La editia 2016, Concursul Enescu se desfăsoară într-un nou concept. Timp de 22 de zile, între 3 si 25 septembrie, în Sala Mare a Ateneului Român, publicul este invitat să îi asculte si să îi sustină pe tinerii artisti în drumul către visul lor de a deveni mari muzicieni ai lumii. Tinerilor artisti li se alătură muzicieni consacrati, membri ai juriului Concursului, fosti laureati ai Concursului Enescu, precum si laureatii ai editiei 2014, într-o serie de peste 19 recitaluri extraordinare si concerte cu orchestră. Bilete si abonamentele sunt puse în vânzare în reteaua Eventim.

Dan Popa    7/13/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian