Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Măsuri pentru modernizarea si informatizarea serviciilor consulare

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Departamentului Consular din MAE, a început implementarea Sistemului Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăteni (SIMISC), ca instrument de modernizare și informatizare a serviciilor consulare oferite cetătenilor.

Acest sistem pune la dispozitia solicitantilor de servicii consulare un portal electronic www.econsulat.ro, prin intermediul căruia cetătenii pot transmite cererile de servicii consulare online. Oficiul consular va prelua cererile, le va verifica si va solicita, daca este cazul, completări s corectii, după care cererile vor fi validate, urmând ca solicitantii să se deplaseze la oficiul consular o singură dată, pentru semnarea si preluarea documentelor. Acest sistem online îmbunătăteste calitatea serviciilor oferite cetătenilor si permite acestora de a parcurge cea mai mare parte a procesului de redactare a actelor fără a fi necesară deplasarea la Oficiul consular si reducând la minimum timpul de asteptare.

Portalul www.econsulat.ro este operational din data de 15 iunie a.c. pentru solicitanti din circumscriptia consulară aferentă Ambasadei României la Ottawa – Secta consulară (zona Ottawa-Ontario si Gatineau-Quebec) si a celor din circumscriptia consulară aferentă Consulatului General al României la Vancouver (provinciile Alberta, British Columbia si Saskatchewan).

În cursul lunii iulie serviciile oferite prin acest site vor putea fi accesate si de solicitantii din circumscriptiile consulare aferente Consulatelor Generale ale României din Montreal (Quebec – fără Gatineau, New Brunswick, Nova Scotia, Prince Edward Island si Newfoundland&Labrador) si Toronto (Ontario – fără Ottawa si Manitoba).

Atunci când completează online cererea de servicii consulare, solicitantii din zona capitalei (Ottawa si Gatineau) trebuie să bifeze la rubrica domiciliu/rezidentă fie Ottawa-Ontario, fie Gatineau-Quebec, după caz, pentru ca această cerere să fie preluată de Ambasada României la Ottawa. În cazul în care la această rubrică se bifează, generic, Ontario sau Quebec, aceste cereri vor fi preluate de Consulatele Generale ale României la Toronto, respectiv Montreal.

Noul sistem SIMISC este unul dintre componentele platformei informatice integrate, E-Cons, lansate sub deviza „Consulatul mai aproape de casa ta”. Alături de SIMISC, E-Cons, mai cuprinde si Centrul de Contact si Suport al Cetătenilor Români din Străinătate (CCSCRS), cu un portal de informatii consulare, deja functional, care poate fi accesat la www.informatiiconsulare.ro. Portalul CCSCRS pune la dispozitia cetătenilor români informatii de natură consulară pentru toată gama de servicii oferite de Consulatele României. Cele două portaluri www.econsulat.ro si www.informatiiconsulare.ro sunt conectate si pot fi folosite în complementaritate.


Silvana Bolocan    7/4/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian