Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Happy Canada Day ! La multi ani Canada !

Când la 1 Iulie 1867, în acea zi fastă, Regină Victoria a Regatului Unit a semnat la Londra "The British North America Act", document care a devenit Constitution Act, 1867 si care proclama oficial The Dominion of Canada ca stat autonom în cadrullui British Empire, sub formă unei confederatii de mai multe (la început numai patru) provincii din British North America, a fost un moment fericit în istoria Canadei, tara noastră de adoptiune.

Asa cum aveau să dovedească anii care au trecut de atunci, regina aceasta a avut mână bună si, de la bun început a purtat noroc Canadei, cum a fost si de bun augur si pentru Regatul Unit, care a avut cea mai de succes perioadă din istorie sub lungă si glorioasă domnie a acestei regine purtătoare de noroc.

Canada, această binecuvântată tara, acest măret "True North" a avut în ultimii 149 de ani o adevărată istorie de succes.
O tară cu un curs continuu ascendent, cu un progres constant si robust pe toate planurile, Canada este considerată în ultimul secol de oameni din toate colturile lumii că un tărâm privilegiat, unde toti îsi pun speranta si doresc să emigreze cu familiile lor.

Un fost prim ministru canadian, Mackenzie King, ar fi caracterizat Canada astfel: "Canada has too much geography and too little history."

În ultimele decenii ne-am obisnuit că tara să fie plasată an de an pe lun loc bun în clasamentele Natiunilor Unite pentru Human Development Index. Iar pe bază unor statistici ale World Bank, ca bogătie generală, inclusiv resursele naturale, canadienii sunt pe locul doi în lume (după australieni).
Dar si mai importante decât avantajele materiale sunt valorile umane ale tării, Canada devenind în ultimii 149 de ani o natiune transcontinentală.

Un cunoscut ziarist canadian, Robert Filford, care observă în treacăt că tara este: "curiously pastless country", a caracterizat Canada astfel: "..distinctively Canadian values of civility and tolerance define and regulate much of public behaviour.", si: " ...we are world citizens."
Un alt foarte apreciat ziarist din Toronto, Richard Gwyn, a descris Canada că "the world's first post-national state", o natiune esential urbană, cu: "..world class cities", o tara post- modernistă si evident "non-ideologică", avantaje estentiale fată de alte natiuni, în acest ev nou, în această nouă era a informatiilor si a comunicatiilor.

Desi Canada este esential o tara nordică, totusi tara această a atras de multă vreme imigranti din toate colturile lumii, oameni care vin aici datorită nu numai evidentei prosperitătii economice, dar mai ales datorită climatului social, a mediului uman mult mai favorabil decât în multe alte locuri din lume cu o clima mai blândă.
S-a spus că acum, la începutul secolului XXI, "Canada îs the place to be", deoarece secolul în care tocmai am intrat va fi în mod cert un "Canada's Century".
Experientele, destinele fiecărui sunt desigur diferite, dar parcă se pot reuni toate, în a multumi acestei tări care ne-a primit cu bratele deschise, care ne-a oferit o altă sansa .

Happy Birthday Canada ! La multi ani Canada !Puiu Popescu    6/30/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian