Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


La Bucuresti a avut loc Congresul Românilor de Pretutindeni.

Printre drepturile românilor de pretutindeni, potrivit Legii 299/2007 se numără si dreptul de a participa la Congresul Românilor de Pretutindeni, Congres care îsi alege Consiliul Românilor de Pretutindeni, for care are un caracter permanent.

În urma lucrărilor Congresului Românilor de Pretutindeni, au fost dezbătute probleme de interes ale comunitătilor de români din afara granitelor tarii, s-au avansat propuneri serioase cu privire la îmbunătătirea cadrului legislativ în beneficiul a milioane de români care trăiesc în afara tării, pentru ca în ultima parte a lucrărilor Congresului să îsi aleagă conducerea si modul de organizare a activitătilor viitoare, astfel, conducerea fiind asigurată de un presedinte în persoana dlui. Marius Livanu, delegat român sustinut de comunitatea românilor din Italia, împreună cu Biroul de Conducere al Consiliului alcătuit din alti 8 colegi: un prim-vicepresedinte, 6 vicepresedinti si un secretar, români care reprezintă toate cele patru colegii electorale ale circumscriptiei 43 diaspora: Europa de Vest, Europa Orientala, Africa-Asia-Orientul Mijlociu, America de Nord-America de Sud-Australia.

Noutatea este adusă de existenta pentru prima dată în Romania a unui altfel de for a cărui alcătuire este în totalitate formată din români care trăiesc în diaspora, potrivit legii, „Consiliul Românilor de Pretutindeni furnizează informatii, analize si propuneri Parlamentului României, D.R.R.P. din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, precum si celorlalte institutii guvernamentale competente, cu care colaborează pentru promovarea de initiative legislative referitoare la românii de pretutindeni, respectiv la realizarea si aplicarea programelor destinate comunitătilor românesti.”
În atare conditii, Ministerul Afacerilor Externe, prin D.R.R.P., va trebui să asigure secretariatul tehnic al Consiliului Românilor de Pretutindeni si finantarea activitătii acestuia, iar Guvernul României să ofere Consiliului un spatiu corespunzător pentru desfăsurarea activitătilor sale.

După 9 ani de asteptare, în sfârsit legea este respectată si aplicată, în ciuda tuturor scepticilor care „pariau” pe încă o legislatură pierdută pentru românii de pretutindeni.
Asadar, pe de o parte, Parlamentul României s-a ridicat la înăltimea asteptărilor pentru organizarea Congresului, iar românii din diaspora, au demonstrat încă o dată că sunt cel mai bun ambasador al României si primul investitor pentru România.
Asociată bunei organizări a evenimentului istoric pentru diaspora, alături de reprezentantii presei din România au participat si reprezentanti ai presei de limbă română din afara granitelor statului.

Le urăm succes si îi felicităm încă o dată!

Aurelian Mihai    6/26/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian