Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Brexit 2016

Decizia Germaniei, UE d-nei Angela Merkel, cancelar federal, de a incita la o invazie nelimitata a milioane de musulmani si idolatri afro-asiatici si a renunta la paza granitelor a fost argumentul determinat pentru electorat englez de a parasi Europa germanica. Deficitul de democratie a trioului teuton Merkel-Junker-Schultz, subventionarea ilegala a greco-ortodocsilor, criza euro, terorismul islamic au jucat un rol secundar. Dupa Brexit UE pierde 10% soldati, 13% salariati si 20% din economie.

Care din cele 27 de state intentioneaza sa paraseasca UE? 2015 si greco-ortodocsii s-au pronuntat in referendum pentru parasirea zonei euro, dar neocomunistii (Syriza) s-au lasat corupti de subventii la fel de nelimitate, ca invazia actuala islamica afro-asiatica. In tmosfera de iliegaliate si deficit de democratie, in numele idealismului clasic a cancelarilor germani, nu-i de mirare ca frontul celor care pun la indoiala proiectul europen in Franta, Italia, Olanda, Ungaria, Polonia etc. este in crestere.

Parasirea Europei de catre anglicani are loc in mod paradoxal simultan cu Sfantul si Marele Sinod Ortodox din Grecia, care se confrunta ca si UE cu dificultati similare. Dupa patriarhatele din Antiohia, Bulgaria si Georgia si cel al Moscovei si a Intregii Rusii a anuntat in ultimul moment ca nu participa la Sinod. Ucraina in razboi cu Rusia vrea un patriarhat autocefal, ceea ce contravine intereselor Moscovei. Crearea unitatii greco-ortodoxe in dialog, comuniune cu fratii lor occidentali se lasa asteptata in conditiile actuale incerte din estul si vestul europen. Cine castiga, cine pierde?

Rusia profita de Brexit si de dificultatiile Sinodului din Grecia. NATO si curentul panortodox trebuie sa tina seama mai mult decat pana acuma de interesele Moscovei. Sansele lui Donald Trump de a ajunge presedintele SUA cresc. Pierd adeptii unei UE, Europe fara granite, unite spiritual si socio-politic de la Atlantic la Ural.

Decizia Marii Britanii de a parasi UE nu este suprinzatoare dupa cum se poate vedea din anexele: Cred(it) & Cred(o) si opiniile competente formulate in urma cu trei ani, si din articolele Era Angela Merkel si Alternativa pentru Germania din acest an.

www.viorel-roman.ro
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/
Bremen la 24 iunie 2016

Viorel Roman    6/24/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian