Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Britanicii au votat joi la referendum în favoarea iesirii Marii Britanii

Britanicii au votat in proportie 51,9 la suta sa iasa din Uniunea Europeana, intr-un referendum istoric ce pune capat celor 43 de ani in care Regatul Unit a facut parte din blocul comunitar.

Prezentta la vot la referendumul din Marea Britanie privind iesirea sau rămânerea în Uniunea Europeană a fost de 72,1%, după ce toate cele 382 de circumscriptii de vot au raportat datele finale privind participarea la urne, transmite Reuters.

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat vineri că Brexitul este o "lovitură adusă Europei" si a anuntat că i-a invitat luni, la Berlin, pe presedintele francez François Hollande, premierul italian Matteo Renzi si presedintele Consiliului European, Donald Tusk, transmite AFP.

În ciuda presiunilor externe si ale avertismentelor expertilor, britanicii care au iesit joi la vot au ales să părăsească Uniunea Europeană, iar cei care nu au votat abia acum par să realizeze importanta adevărată a BREXIT-ului, atât pentru Marea Britanie, cât si pentru restul Europei.

Premierul britanic David Cameron a anuntat vineri că va demisiona din fruntea guvernului până în octombrie, după ce britanicii au votat joi la referendum în favoarea iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Britanicii au optat pentru BREXIT, adică părăsirea celui mai ambitios proiect politic la nivel global. În ciuda unor defecte evidente, Uniunea Europeană este bazată pe idei bune si este un simbol concret a unitătii europene după ce continentul a fost măcinat de două Războaie Mondiale. Totusi, de ce au votat englezii pentru BREXIT? Nici ei nu știu.

Pe contul de Twitter Google Trends a fost anuntată o crestere cu 250% a căutării ”ce se întâmplă dacă părăsim UE” la aproximativ două ore după închiderea urnelor de vot. Alte subiecte căutate de britanici sunt ”ce se întâmplă cu străinii dacă iesim din UE” si ”ce se întâmplă dacă rămânem în UE”.

Răspunsurile simple la această întrebare pot fi deja observate: lira sterlină a scăzut considerabil în raport cu alte monede, premierul David Cameron a demisionat si tara este într-un haos economic si politic total.

Cu toate astea, răspunsurile reale, cele care tin de efectele pe termen lung ale BREXIT-ului, sunt incredibil de complexe.
Marian Popa    6/24/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian