Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


InvestRomania a lansat website-ul dedicat investitorilor străini.

Astăzi, 18 mai, în cadrul Sedintei de Guvern, InvestRomania a lansat website-ul dedicat investitorilor străini. Acesta are scopul de a oferi informatii despre ecosistemul economiei românesti si despre oportunitătile de investitii în România.

“Initial am creionat un plan în care website-ul trebuia să aibă o abordare facilă, să fie în limba engleză si să diminueze efortul investitorului străin în căutarea informatiilor cu privire la nivelul taxării, facilitătile fiscale, gradul de pregătire profesională a românilor, dar si la nivelul de trai din tară. Ulterior, am tot construit pe baza acestora, astfel încât după 2 luni am ajuns în stadiul actual, de care suntem foarte multumiti, dar pe care vom continua să-l dezvoltăm în lunile ce urmează.” Manuel Costescu, Secretar de Stat, InvestRomania

Proiectul www.investromania.gov.ro prezintă continut în limba engleză si este structurat pe sapte sectiuni, acestea constând în: “Why invest” (De ce să investesti?), “Business în Romania” (Afaceri în România/ Principalele Sectoare), “Government Support” (Sprijin guvernamental), “Life in Romania” (Viata în România), “Newsroom” (Stiri/Comunicate de presă), “About us” (Despre noi) si “Contact” (Contact), împărtite la rândul lor în subsectiuni.

Fiecare dintre acestea are menirea de a-l ghida pe potentialul investitor străin către informatii cu privire la indicatorii macroeconomici, educatie, nivelul costului de trai, sectoarele considerate prioritare, ajutoare de stat, traditii, cultură, detalii despre activitatea InvestRomania etc.

O altă componentă a platformei are în vedere prezentarea sectoarelor prioritare de anul acesta, astfel încât investitorii să aibă acces la informatii ce vizează dimensiunea pietei, cei mai importanti jucători, forta de muncă disponibilă, capacitatea de export, potentialii furnizori si parteneri. Cele sase sectoare prioritare sunt: IT&C, industria Auto, industria Aerospatială, industriile Creative, Agribusiness si Bio-Economia.

La nivelul website-ului se regăsesc grafice, figuri si nu în ultimul rând prezentarea de tară, toate acestea putând fi descărcate de oricare dintre persoanele interesate de analizele realizate, dar si de cele care doresc să utilizeze aceste materiale în promovarea României către partenerii lor internationali de afaceri.

Pe parcursul următoarelor luni website-ul va fi actualizat cu noi analize privind sectoarele strategice, mai multe informatii despre parcurile industriale si notiuni constând în modalitătile de finantare.
“Am considerat că portalul este una dintre prioritătile echipei InvestRomania, dat fiind faptul că responsabilitatea noastră este aceea de a le furniza investitorilor străini cât mai multe informatii relevante cu privire la oportunitătile de investitii din tară. Scopul nostru este de a promova România ca destinatie în plină dezvoltare, cu potential în crearea valorii adăugate, cu fortă de muncă competitivă si caracterizată de ospitalitate, cum de altfel este.” Manuel Costescu, Secretar de Stat, InvestRomania
InvestRomania este institutia guvernamentală ce are scopul de a oferi sprijin investitorilor străini în România. Obiectivul său este acela de a atrage si de a facilita investitiile străine directe în România. Institutia are atributii în coordonarea, monitorizarea si aplicarea politicii Guvernului la nivel national în domeniul promovării, marketing-ului, atragerii si implementării investitiilor străine.


Compartiment Comunicare si Relatii Publice
Email: Presa@investromania.gov.ro

Strada Amiral Constantin Bălescu nr. 18, Sector 1, Bucuresti
Tel.: +4 021 318 5052, Fax: +4 021 316 3158
www.investromania.gov.ro


Presa@investromania.gov.ro     5/18/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian