Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Avanpremiera Galei Concursului “Mihail Jora”, R.România cultural, 16 mai

Cea de-a XXVI-a editie a Concursului National de Critică si Interpretare Muzicală „Mihail Jora” s-a desfăsurat de-a lungul săptămânii care se încheie în seara aceasta.
Tineri muzicieni români s-au prezentat în fata juriului în perioada 9-15 mai pentru a duce mai departe traditia Concursului lansat încă din 1991 odată cu sărbătorirea a 100 de ani de la nasterea compozitorului omagiat. Subsemnatul, în calitate de presedinte al Uniunii Criticilor, Redactorilor si Realizatorilor muzicali din România „Mihail Jora”, a organizat prima editie a acestui concurs national de critică si interpretare în 1991.

Ulterior, Universitatea Natională de Muzică Bucuresti a devenit partener organizator al Concursului. În 2016 Societatea Muzicală a fost invitată să se alăture. Începând cu editia de anul acesta, Societatea Muzicală a preluat project-managementul si finantarea Concursului National “Mihail Jora”, contribuind la realizarea profilului unei adevărate institutii culturale. Societatea română de Radiodifuziune, Radio România Muzical a fost tot timpul partenerul media. Ajuns la editia a XXVI-a, Concursul National Mihail Jora se impune drept cel mai longeviv si mai important pe scena competitiilor nationale, organizat fără întrerupere până în acest an, când a preluat presedintia Conf. univ. dr. Dragos Calin, fondatorul devenind Presedintele de Onoare al Competitiei. Concursul Mihail Jora a fost deschis în 2016 sectiunilor Canto (operă si lied), Pian, Violoncel si Critică muzicală.

În momentul final, Concertul de Gală de la Ateneul Român, ce se desfăsoară mâine, 16 mai, orele 20, vor fi anuntati public câstigătorii si vor fi înmânate premiile. La eveniment vor participa numeroase personalităti care asistă la acest moment de referintă care devine o autentică demonstratie a ceea ce pot face actualmente oamenii din cultură si din muzică. După acest moment festiv, Laureatii, invitati pe podiumul de concert, vor interpreta în prima parte a concertului piese prezentate de-a lungul etapelor competitiei.
Apoi, orchestra simfonică “Universitaria”, a Universitătiii nationale de Muzică, sub conducerea dirijorului Alexandru Ganea prezintă un program cu momente solistice vocale, un fragment din opera O scrisoare pierdută de Dan Dediu, muzică din suita Privelisti moldovenesti de Mihail Jora, Dansuri de Teodor Rogalski si Rapsodia a II-a de George Enescu.

Cu această gală se încheie cea de a XXVI editie a acestui prestigios concurs, marcându-se astfel începutul unei o noi etape, proiectate pentru anii ce urmează.


Grigore Constantinescu    5/11/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian