Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Camelia Dăscălescu - un artist al sentimentului cântat

O personalitate deosebită, care a păsit de-a lungul vietii cultivând frumosul, compozitoarea Camelia Dăscălescu are un nume cu rezonantă aparte. De-a lungul timpului, si trecerea anilor contează, si-a desăvârsit talentul cu calm si seriozitate.

Cine a avut privilegiul să o cunoască, a fost fireste impresionat de comportamentul său, care unea normalitatea si distinctia, cu eleganta si echilibrul. Dintre putinele noastre compozitoare, care trebuiau să facă fată eforturilor de afirmare, alături de compozitori ambitiosi si capabili să-si croiască necrutător drumul alegând interpreti, realizând întregistrări, programări, promovări, fără vreun răpgaz, Camelia Dăscălescu a fost o învingătoare calmă, prin comportament si talent. Este adevărat, nicicând nu s-a izolat de paralelismul unor ocupatii complementare, colaborând cu Casa, de discuri contribuind la educatia profesională a tinerilor interpreti care trebuiau să domine microfonul, sustinând dialoguri sau conferinte cu teme legate de realitătile artei muzicale în domeniul aparent usor al divertismentului, contribuind la afirmarea talentelor interpretative. Suficientă o sumară mentiune de asemenea cariere din deceniile trecute: Camelia Dăscălescu contribuind la afirmarea a numerosi interpreti precum Dan Spătaru, Cornel Constantiniu, Doina Spătaru, Ruxandra Ghiată, Pompilia Stoian, Anda Călugăreanu s.a. Este, în lumea muzicii usoare, una dintre putine personalităti muzicale în care apelativul “Doamnă” o deosebea de cei care frecventau teatrele, studiourile de înregistări, spectacolele, juriile din concursurile nationale sau internationale.

Cariera componistică, depăsind sase decenii de activitate, a evoluat între aceleasi coordonate, cucerind treptat reusite care îi confereau respectul colegilor de breaslă, de la anii debutului la anii îmdelungati când a devenit membră a Uniunii compozitorilor.Nu este o întâmplare că mereu au rezistat timpului numeroase cântece ale sale, în care principatele repere tematice erau dragostea de frumos, sentimentele durabile, pledoaria artistului pentru pacea climatului existential. De curând, în aula Palatului Cantacuzino a fost omagiată de colegi, interpreti si admiratori.
Am retinut, de la această sărbătorire a artistei, cuvintele care , de la Margareta Pâslaru, au ajuns în inima noastră:

“Distinsa compozitoare Camelia Dăscălescu - 95 de ani - a fost onorata la Uniunea Compozitorilor cu Premiul “O viata pentru muzică” oferit de revista Actualitatea Muzicala.

Pt Observatorul / aprilie 2016


Prof. Grigore Constantinescu    4/15/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian