Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


“Oamenii de acasă”- proiect social pentru bătrânii rămaşi singuri acasă


Padova, 11 aprilie 2016
Buna ziua,
Sunt Mihaela Chirvase, presedinta si coordonatoarea Asociaţiei de promovare socială “Valide Alternative per l’integrazione”, cu sediul la Padova, CF 92259560289. Vă scriu pentru a va supune atentiei programul social –caritativ “Oamenii de acasa”.
Asociatia pe care o reprezint promoveaza acest program in mod voluntar si gratuit in Italia, zona Padovei si in regiunea Veneto, intrucat considera ca ofera solutii reale problemelor romanilor plecati la munca in strainatate cu rude ramase acasa in Romania. In plus, prin donatii, se ofera un ajutor concret batranilor ramasi in voia sortii. Incercam sa sensibilizam si sa implicam persoane si institutii pentru ca acest program sa fie implementat pe scara larga in Romania.

Maine, marti 12 aprilie, pe Radio Romania International va fi transmisa emisiunea “Omul sfinteste locul” care va avea ca tema chiar acest program. http://www.rri.ro/pages/art-2546050
- Omul sfinteşte locul: “Oamenii de acasă”- proiect social pentru bătrânii rămaşi singuri acasă în urma plecării rudelor mai tinere la muncă in străinătate, realizat de Fundaţia Sfântul Ioan Maximovici. Participă: Bogdan Baciu - preşedintele fundaţiei, Ioan Ciupac - primarul comunei Turţ din Satu Mare (localitatea – pilot a proiectului), Mihaela Chirvase – preş. Asociatiei “Valide Alternative per L’Integrazione Sociale”, de la Padova, Italia (unul dintre susţinatorii din străinatate ai proiectului) şi beneficiari ai proiectului (moderator: Mihaela Dincă-Băjănaru)

Facem un apel pe aceasta cale sa dati vizibilitate programului, prin canalele pe care le aveti la dispozitie si in masura in care va este posibil (spre exemplu, prin publicarea logo-ului cu link la site-ul www.oameniideacasa sau prin distribuirea paginii Facebook Promovam “Oamenii de acasa” in diaspora https://www.facebook.com/Promovam-Oamenii-de-acasa-in-diaspora-169426846753192
Toate cele bune,
Mihaela Chirvase

COMUNICAT DE PRESA

Oamenii de acasă,

Program social dedicat batranilor ramasi singuri,
in urma plecarii rudelor mai tinere in strainatate pe motive de lucru

Asociatia Valide Alternative per l'Integrazione cu sediul la Padova, Italia promoveaza Oamenii de acasa, program social menit sa ofere asistenta, protectie si integrare ocupationala batranilor ce traiesc in Romania.
Inaugurat la Bruxelles in octombrie 2014, ''Oamenii de acasa''apartine fundatiei Sfantului Ioan Maximovici si isi propune sa sustina romanii ce traiesc si muncesc in strainatate si care doresc sa ocroteasca membrii familiei lasati in tara, oferindu-le si finantandu-le anumite servicii sociale.
Beneficiarii sunt persoanele care traiesc in Romania si au rude in strainatate si batranii foarte saraci, fara nici o ruda care sa ii poata ingriji.
Serviciile oferite batranilor merg de la utilizarea dispozitivelor electronice GPS-GSM (un sistem inovativ in Romania) pentru a controla de la distanta persoanele singure sau cu probleme de sanatate, pana la servicii medicale oferite chiar si la domiciliu (in colaborare cu spitalele), activitati de socializare , stimularea cognitiva si asistenta pentru comunicarea on-line cu rudele ce traiesc in strainatate.
Obiectivul programului Oamenii de acasa este cel de a imbunatati calitatea vietii persoanelor ce vor fi luate in ingrijire. Serviciile vor fi oferite sub stricta supraveghere al echipei de profesionisti, formata din medici, psihologi, teologi, asistenti sociali, asistenti medicali si alte figuri profesionale.
Surplusul incasarilor provenite din serviciile contra-cost va fi folosit exclusiv in vederea finantarii proiectelor dedicate persoanelor singure si/sau in situatii de vulnerabilitate.
Cei interesati sa aprofundeze pentru a se inscrie in program, pentru a ne sprijini in campaniile de promovare sau pentru a face donatii pot gasi toate informatiile necesare:
• pe site-ul oficial www.oameniideacasa.ro ;
• pe pagina Facebook Promovam “Oamenii de acasa” in diaspora administrata de asociatia Valide Alternative per l’integrazione https://www.facebook.com/Promovam-Oamenii-de-acasa-in-diaspora-169426846753192

10 aprilie 2016, Padova, Italia
Valide Alternative per l’Integrazione – Asociatie de promovare sociala
via Santa Sofia, 5 , Padova, Italia
www.validealternative.org
https://www.facebook.com/validealternative


Mihaela Chirvase    4/11/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian