Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


De Buna Vestire am votat Re-u-ni-re !

În seara marii sărbători, împreună cu o delegatie a Bucuretiului de peste o sută de persoane, am luat lungul drum către Chisinău. Spre locul unde s-a hotărât, cum 98 de ani unirea Basarabiei cu tara-mamă, se îndreptau zeci de delegatii din toate judetele si raioanele tării de odinioară. si câtiva parlamentari, primari, presedinti de consilii judetene, care au venit în nume personal.
Vama a fost un moft de numai trei ore, dar ce mai conta ! Sufletul nostru era deja dincolo de sârma ghimpată ! Altădată am stat de patru ori pe-atât.

Am reusit în cele două zile să mă reîntâlnesc cu oameni pe care nu-i mai văzusem de ani buni, să mă întâlnesc live cu oameni pe care îi stiam doar din lumea virtuală. Cu Mihai de la Orhei, Dan de la Madrid, Silvia de la Roma, Alexandre de la Paris, Ion de la Tiraspol, Lucian de la Piatra, Mircea din Canada, Ioan de la Poienesti, Dan de la Roman ...

Marile manifestări de a doua zi au fost precedate de întâlnirea anuală a reprezentantilor Diasporei românesti. În comunicatul dat se precizează explicit: „Participantii la al doilea Congres al Diasporei Unioniste, organizat de Platforma Unionistă Actiunea 2012 în perioada 25-26 martie la Chisinău, reprezentanti ai asociatiilor de români originari de pe ambele maluri ale Prutului stabiliti în tările Uniunii Europene, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Canada, China, Elvetia si alte părti ale lumii, militează pentru eliminarea totală si imediată a consecintelor create de evenimentele nefaste în urma pactului Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939.”
În teorie pactul este dezavuat de toate părtile, în realitate lucrurile stau altfel. Asa cum este condamnat si comunismul în România. Doar lasitatea parlamentarilor din cele două tări românesti a făcut că reîntregirea tării să întârzie atât de mult.

Centrul Chisinăului arată sinistru. În fata Guvernului sunt câteva corturi ale unionistilor,
în fata Parlamentului, o adevărată tabără organizată pe principii militare.
Noaptea centrul este într-un întuneric desăvârsit.

Numai Stefan cel Mare si Sfânt veghează !
Am fost unul din zecile de mii de „criminali publici”, cum ne-a numit Dondon. Am participat la constituirea Sfatului Tării II si la Marsul Reunirii din 27 martie 2016 la Chisinău. Să nu uităm că actul Marii Uniri a românilor din 1918 nu a fost niciodată abrogat. De nimeni ! R. Moldova este o creatie artificială, făcută de sovietici si acaparată, după 1990, de sistemul mafiot moldovenesc.
Stiu că Dondon si alti câtiva decidenti vremelnici, care fac parte din sistem, nu îmi vor da dreptate, dar asta e realitatea. Din monocolorul pe care Dondon îl afisează mereu în spate, lipsesc două culori fundamentale, care să arate că apartine poporului moldovean. Adică român. Multi spun că trădătorii de neam si tară roiesc prin preajma sa, el însusi dovedindu-se a fi un parvenit politic mancurt, care si-a trădat buneii ! Din păcate nu este singurul !

Atmosfera din sala în care s-a votat înființarea Sfatului Țării II a fost incendiară. Cuvintele rostite la microfoane au fost cuvinte de bucurie și durere, îngrijorare și de mari speranțe privind viitorul românilor de la Nistru până aproape de Tisa. Votarea de către cei 1.725 de delegati veniti din toate localitătile R. Moldova a documentelor programatice s-a făcut în unanimitate.
Au fost mai multti vorbitori, dar cel mai pragmatic în sustinerea argumentelor reîntregirii neamului românesc, mi s-a părut a fi academcianul Mihai Pătras, care a punctat magistral, în cele cinci minute alocate, de ce reunirea este inerentă. Cu date istorice si date economice zdrobitoare.
După cum a spus si reprezentantul etniei ruse de R. Moldova , la marea adunare, reunirea trebuie făcută si pentru faptul că România este singura tară europeană cu cele mai înalte standarde privind convietuirea etnică. Toate etniile au reprezentant oficial în Parlamentul României. A mai spus un adevăr, pe care nu stiu câti îl vor întelege. În 1939, tezaurul Poloniei a fost adăpostit în România împreună cu zeci de mii de refugiati.
După război, tezaurul a fost restituit Poloniei până la ultimul zlot !

A urmat Marsul Reunirii, care nu poate fi descris în cuvinte.

Mai multe pe
https://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3/media_set?set=a.979524738802822.1073741850.100002359165866&type=3
si pe youtube de la minuntul 8,19 s.u. https://www.youtube.com/watch?v=hCfRFmY412A&feature=share

De la Kilometrul 0 al Chisinăului vă salută cu respect,


Sergiu Găbureac
VIZITAŢI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/

Sergiu Găbureac    4/1/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian