Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


„Cumpăna dreptătii” o carte de Mihai Sălcutan

Cunoscut ca epigramist, sef al cenaclului Nigrim, rondelist si câstigător al mai multor premii si diplome, Mihai Sălcutan este membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova si al Uniunii Epigramistilor din România (vicepresedinte).

De această dată, a venit cu o surprinzătoare carte de proză, Cumpăna dreptătii, inspirată din activitatea sa de avocat si magistrat la Baroul din Buzău, carte lansată în preajma Zilei poeziei, sâmbătă, 26 martie 2016, la concurentă, ca să spunem asa, cu alte manifestări din aceeasi săptămână, cum a fost premierea poetilor locali, de la biblioteca judeteană „Vasile Voiculescu”.

Alături de autorul sărbătorit în anul împlinirii a saptezeci de ani, au fost la prezidiul adunării din sala de festivităti a Muzeului Judetean Buzău si au vorbit cronicarii săi, Tudor Cicu, Elena Radu, membri ai USR, Roxana Constantinescu, colegă de profesiune si Adrian Nicolae, talentat actor de la Centrul Cultural Marghiloman, care a interpretat pasaje din volumul lansat.
O fericită îmbinare a artelor a constituit surpriza vernisajului unei expozitii de caricatură, presedintele filialei Buzău, Valeriu Susnea, sustinând o frumoasă cuvânare, precum si interpretarea exceptională a unor piese celebre din muzica lui Mozart, Ciprian Porumbescu, Habanera, Valurile Dunării, O sole mio, de către cvartetul instrumental compus din profesorii Marius Bădălută (clarinet, conducătorul formatiei), Veronica Atodiresei (vioară) si elevele Irina Barbu (vioară) si Cătălina Marin (violoncel).

Dintre cei care au omagiat îndelungata si rodnica activitate literară a autorului, am retinut mai multi colegi din domeniul profesional si din cel epigramatic, profesorul Dumitru Anghel etc.
Colegii si prietenii scriitorului au apreciat si alte cărti ale acestuia, precum Viata ca o epigramă, Vesela tristete,Catrene de căpătâi, Zodia balantei, Mic îndreptar pentru năravuri mari, Cronica unui început de mileniu, Zbor cu parap(o)anta,Umor pe toate fetele,Cu umorul nu e de glumit, Pseudomorfologie dionisiacă, editiile îngrijite si prefatate, numeroasele antologii si culegeri de epigrame pe care le-a publicat ori unde a colaborat.

Cetătean de onoare la Buzău si Soroca, autorul fiind de origine basarabeană, initiator al vestitului concurs si festival de epigramă „Cât e Buzăul de mare”, premiat si decorat la nivel national si colaborator la periodice culturale, Mihai Sălcutan este o prezentă foarte activă în viata culturală buzoiană si este apreciat inclusiv ca publicist.
Manifestarea s-a încheiat cu acordarea de autografe cititorilor prezenti, nelipsind madrigalurile si sarjele umoristice adresate autorului la ceasul aniversar, din care cităm:
„Ieri, asa cum bine stim,/ Epigramistul cel baban/A fost marele Nigrim./Astăzi este Sălcutan !”.






Corneliu Vasile    4/1/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian