Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Ziua Păcălelilor: Cele mai tari 10 farse din istorie făcute de 1 aprilie

10. Prima farsă din acest top se întâmpla în 1980, când BBC a anuntat că, pentru a putea tine pasul cu vremurile, Big Ben, ceasul din turnul de nord al Palatului Westminster din Londra, va trece la formatul digital. Vestea i-a socat pe ascultători, care au început imediat să protesteze. Iar BBC-ul din Japonia a anuntat chiar că acele ceasului vor fi vândute primilor patru ascultători.

9. O altă farsă de neuitat s-a făcut în anul 2007, când site-ul „Lebanon Circle”, destinat pasionatilor de magie, a postat o imagine cu o creatură care semăna cu o zână, precizând că a fost descoperită de un bărbat care îsi plimba câinele în apropiere de un vechi drum roman din Derbyshire. Zeci de mii de vizitatori au venit să vadă creatura, însă la scurt timp proprietarul site-ului a mărturisit că a fost vorba de o farsă.

8. În 1978, în Portul Sydney a apărut o barjă care trăgea un iceberg. Dick Smith, un om de afaceri din zonă, a susținut că acesta va fi tăiat în bucăti mici si va fi vândut pentru 10 centi bucata. S-a dovedit, însă, că icebergul era făcut din spumă de râs.

7. În 1860, londonezii au anuntat o ceremonie de spălare a unor lei albi, la Turnul Londrei. Sutele de persoane adunate la turn au fost însă dezamăgite, dat fiind faptul că niciun leu nu a mai fost tinut în clădire de secole întregi.

6. În anul 1998, Burger King anunta, printr-o reclamă, că pune în vânzare Whopper-ul pentru Stângaci, creat special pentru cele 32 de milioane de americani stângaci. Ideea era că burgerul continea aceleasi ingrediente ca originalul, însă aceste erau rotite la 180 de grade.

5. O altă farsă ingenioasă se realiza în anul 1972, când toate ziarele din lume anuntau descoperirea cadavrului monstrului din Loch Ness. „Monstrul” s-a dovedit a fi o focă-elefant, cu „mici” modificări făcute de John Shields, angajatul unei grădini zoologice.

4. Tot de 1 aprilie, doar că în 1977, The Guardian realiza un material despre o mică tară formată din mai multe insule si care are forma semnului punct si virgulă. Reactia telespectatorilor nu a întârziat să apară, acestia telefonând în redactie pentru a afla mai multe informatii despre tara San Serriffe.

3. În 1876, astronomul Patrick Moore anunta într-un interviu radiofonic la BBC 2 că, la ora 9:47, va avea loc un eveniment astronomic „unic în viată”. Pluto urma să se deplaseze în spatele planetei Jupiter, iar acest fenomen urma să reducă forta atractiei gravitationale de pe Pământ, ceea ce făcea ca oamenii să plutească. Sute de oameni au susținut apoi că s-a întâmplat asa cum a prezit Moore, iar o femeie a declarat chiar că a plutit prin cameră.

2. De 1 aprilie 1957, postul Panorama difuza un reportaj în care se mediatiza modul în care oamenii dintr-o localitate din sudul Elvetiei cultivă spaghete. „Localnicii” au demonstrat în fată camerei cum culegeau spaghetele din copaci si le puneau în cot. Fascinati, oamenii au sunat la postul TV si au întrebat cum pot cultiva si ei spaghete, iar postul le-a răspuns: „Puneti spaghetele în sos de rosii si sperati că va functiona”.

1. Cea mai reusită farsă din toate timpurile conform Mirror, a fost realizată de 1 aprilie 1962. Totul se întâmpla în Suedia, unde exista o singură televiziune, care transmitea alb-negru. Pentru a minti telespectatorii, expertul tehnic al statiei le-a spus cum pot vedea color: „Tot ceea ce trebuie să faceti este să puneti pe ecran o pereche de colanti”. Mii de telespectatori au luat parte la această farsă si au făcut întocmai, pentru a vedea, în sfârsit, color.

Mihaela Lemp    4/1/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian