Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Debalansarea terei

De regulă, nu prea comentez evenimente externe.
Însă, au loc miscări cu impact planetar si nu mă pot abtine.
Ceea ce s-a întâmplat, recent, la Bruxelles nu a fost o noutate. Televiziunile abia asteaptă asemenea stiri. Se inflamează. Acuză în stânga si-n dreapta. „Ce-au păzit serviciile secrete belgiene ?” „De ce i-au lăsat pe migranti să vină în Europa ?” „Ciocnirea civilizatiilor !” etc. etc.

Foarte putini fac o analiză lucidă. Nu e vorba de nicio ciocnire a civilizatiilor, cum bat piua atoatestiutorii. Dacă erau civilizatii nu aveau cum să „ciocnească”. Din contra, căutau căi amiabile de comunicare. Vezi ce fac extraterestrii cu noi ! Nu doresc un contact direct cu noi, desi primim multe semnale din partea lor (sic!). Nu, n-am luat-o razna ! Noi, terrienii, avem un comportament primitiv în relatia cu ei. E cam în genul în care se comportă teroristii. Una-două scoatem bazuka !

E suficient să ne întoarcem în timp pentru a vedea cum s-a comportat civilizatia europeană cu semenii lor de pe planetă. Sunt numai vreo 2.300 de ani de când Alexandru cel Mare a râvnit la bunurile altora, atentând grav la legile de bază ale actualului program Homo sapiens (3).
Program tot mai putin respectat, desi e cunoscut de tot atâtea mii de ani.

A trecut timpul si noi, civilizatorii europeni, ne-am impus punctul de vedere cu arcul, cu sabia, cu pusca, cu tunul si, mai nou, cu rachete tot mai sofisticate. Am luat în desert numele Managerului General, punându-i în cârcă toate crimele noastre, în procesul de „civilizare” a celorlalti semeni. Unii cu civilizatii mult mai avansate (sic!) ca a cuceritorilor !

Când colonistii seculari s-au retras, au lăsat multe zone fără structuri civilizatoare bine constituite. Neavând învătământ si sistem sanitar eficiente, în loc să evolueze s-au prăbusit.
În timp ce Europa avansa tot mai mult, împreună cu alte câteva state de prin alte părti ale lumii. Mai mult, a continuat politica furtului de creiere, pe care le-au mai avut si le au, sărăcindu-i si mai mult.
Acele „tări”, desi au mari resurse materiale, nu au știut să le gestioneze, fiind la cheremul marilor companii transnationale din lumea ... civilizată.

Prăpastia dintre cele două lumi, tot mai mare, a creat dorinte si uri nedisimulate. Un lucru absolut normal !
Cei dornici de aceleasi conditii de viată au evadat luând-o spre tările cu lumini strălucitoare, aici trăind drama dezrădăcinării si a adaptării umilitoare.
Altii, încărcati cu tot mai multă ură, constienti că un război nu-i avantajează, au pus si pun la cale tot felul de lovituri în coastele tărilor cu un nivel de trai ridicat. Lovituri, pe care le numim, generic, „acte teroriste”.
Teroristii, multi proveniti chiar din sânul tărilor civilizate (sic!), profită de incultura indivizilor rămasi în afara evolutiei firesti, incitând la violentă si răzbunare. Autorii acestor atacuri fac din aceste carnagii, un titlu de glorie. Faptul că ucid în numele lui Alah arată cât de involuati sunt. Cel putin, noi, europenii, am renuntat de secole la acest motiv ridicol, contrar Bibliei, Coranului si altor scrieri programatice.

Ceea ce se petrece este un nonsens pe care un simplu european nu are cum să înteleagă si se tot miră cum „autoritătile ” nu stăpânesc fenomenul. Terorismul e greu de controlat. E un război cu umbrele, rezultat al dezvoltării haotice a planetei. Multe din acele tări, astăzi furnizoare de terorism, au fost create în mod artificial. De aici interminabilile conflicte interetnice, multe întretinute premeditat, pentru a putea fi jefuite mai usor. Dacă dictatorii si „alesii” din acele tări si-ar fi adus popoarele la un nivel de trai cât de cât asemănător cu Europa, nu aveam acum parte de tragedii peste tragedii.

S-a produs o debalansare la nivel planetar. Efectele sunt imprevizibile. S-au încălcat toate regulile (poruncile) programului general, pe principiul, „las' că stiu eu mai bine” ! Chiar si de către mari propovăduitori ai programului biblic.
Mai putin de 20% din populatia Terrei se află sub standardul de viată acceptabil, ceea ce face să stăm pe o uriasă bombă cu ceas. Care ticăie !
Nu sunt de felul meu apocaliptic, însă pericolul autodistrugerii actualei civilizatii a speciei umane este foarte mare.
Să nu uităm că la baza programului a fost, tot timpul, dreptul de a ne alege singuri destinul. Nu întotdeauna, am făcut-o corect.
Acum, după faptă, si răsplată ! Totul se plăteste !
Omenirea, în ansamblul ei, are o singură sansă. Aducerea rapidă (20-30 de ani) a acelor zone la un nivel de trai multumitor pe principiul chinezesc milenar: Nu-i dai omului pestele, ci îl înveti cum să-l pescuiască !

N.B. Oamenii nu se împart pe rase, religii, studii, sex ..., ci în buni, răi, iar cei mai multi asa si-asa ! Cei mai periculosi sunt cei cu fundul în două luntri ! Ăstia te vând si te cumpără !












Sergiu Găbureac    3/24/2016


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian